schaduw04

Zoek de juiste schaduw

Leeftijd: 4 – 7 jaar
Prijs: € 2,29
Download voor iPad & Android
AppStoreAndroid

De App

schaduw01

Als je de app start zie je al verschillende dieren en je ziet de schaduw van verschillende dieren in een circusachtige omgeving. Vervolgens kun je op een van de drie kaart stapels tikken.

Als ik met een kaartstapel begin zie ik een de schaduw van verschillende dieren. Onderin zie ik een balk met allemaal verschillende dieren. Door over de balk te gaan zie je alle dieren die in de balk staan.

Als ik een schaduw aantik hoor ik welk dier ik moet zoeken. Bijvoorbeeld uil, geit of snoek. Door onderin de balk de geit te zoeken. Daarop te tikken. Verschijnt de geit op de plek van de schaduw. Op deze manier moet ik ook alle andere dieren waar je de schaduw van ziet vinden. Als je de juiste schaduw gevonden hebt blijft het dier liggen en wordt uitgesproken hoe het dier heet.

De app heeft 3 verschillende moeilijkheidsgraden:

  • Eerste stapel: 3 dieren
  • Tweede stapel: 4 dieren
  • Derde stapel: 5  dieren

Tips voor in de Klas

schaduw03

Speel in de klas eens met schaduwen! Je kunt bijvoorbeeld een keer een schimmenspel doen achter een laken. Of misschien heb je wel een schoolplein waarbij je elkaars schaduw met stoepkrijt kunt gaan overtrekken. Als je nou op precies dezelfde plek gaat staan op een andere tijd is de schaduw dan nog hetzelfde?

Wat leer je van deze App?

schaduw02

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze app het volgende:

Kerndoel 42
De leerlingen leren onderzoek doen aan materialen en natuurkundige verschijnselen, zoals licht, geluid, elektriciteit, kracht, magnetisme en temperatuur.

Met als subdoel:

  • onderscheiden donker en schaduw

Verder leer je van deze app ook:

  • Verschillende dieren bij naam
  • Oefen in concentratie

Mijn Mening

Wat een leuke app zeg! Het zoeken van de schaduw vinden kinderen leuk om te doen. Ik merk dat ze soms even moeten zoeken naar de juiste dieren. En een andere keer hebben ze de dieren gelijk. Ik vind het ook leuk dat je de namen van de dieren hoort als ze het dier op de juiste plek ligt of als je wilt weten welk dier het is.

De dieren worden ook allemaal uitgesproken. Dit vind ik prettig want zo leren kinderen ook nog eens meerdere dieren te benoemen!

De navigatie in de app is eenvoudig. Als je de app eenmaal hebt aangekocht hoef je geen verdere in app aankopen meer te doen. Er zit ook geen reclame in de app.

Deze app vind ik een aanrader voor jonge kinderen!

 

 

Leave a Reply