Oefen met splitsingen

Leeftijd: 5 – 8 jaar
Prijs: € gratis in app aankopen
Download voor iPhone/iPad

Mijn Mening

Ik vind dit een eenvoudige maar doeltreffende app. Een deel van de app is gratis. Dat is fijn zo kun je in ieder geval uitproberen of de app iets voor je is.

Eigenlijk is het een app die precies doet wat ie moet doen. Jouw helpen met de splitsingen. Je kiest een getal en gaat vervolgens krijg je een splitsboom te zien. Je vult de antwoorden in en drukt dan op klaar. Je krijgt dan feedback op de oefeningen die je gemaakt hebt.

Je kunt ook voor ramdom kiezen. Dan kiest het programma voor jou een splitsing die je moet gaan doen.

In de gratis variant zitten wat mij betreft voldoende splitsingen om mee te oefenen. Natuurlijk kun je altijd de in app aankoop doen.

Deze app vind ik fijn om mee te werken. Je kiest wat je nodig hebt en gaat met dat getal aan de slag. Ook wordt de voortgang van één leerling bijgehouden.

Wat mij betreft een prima app om het splitsen mee te oefenen.

De App

Wanneer je de app start kun je kiezen welk getal wil je wilt gaan splitsen. Je kunt kiezen tussen de getallen van 2 tot 20. Je kiest een getal en krijgt meteen daarna een splitsboom te zien met dat getal.

Je moet de splitsingen nu afmaken. Ben je klaar dan druk je op klaar en krijg je feedback. Als je niet alles goed hebt mag je de fouten verbeteren en kun je daarna door naar een volgende splitsing.

De voortgang wordt bijgehouden van één leerling.

Tip’s voor in de Klas

 

Deze app is echt perfect voor kinderen in groep 2 tot 4 die bezig zijn met splitsen. Ik heb deze app in een circuitvorm gebruikt. Elk onderdeel van het circuit had iets met splitsen te maken. Elk kind had tijdens het oefenen een eigen iPad waarop ze konden spelen. De activiteiten tijdens mijn circuit waren:

  • Verliefde harten memory
  • Verliefde harten op het digibord via Gynzy
  • Splitsen via de app splits op de iPad
  • Realistische splitssituaties onder leiding van de leerkracht

Deze app kun je ook goed ‘los’ gebruiken. Dus voor kinderen die hier extra mee willen/moeten oefenen.

Welke ontwikkeling stimuleer je met deze App?

Als je naar de ontwikkeling van kinderen kijkt dan stimuleer je met deze app:

  • dat kinderen vlot de splitsingen tot 20 kunnen

 

Leave a Reply