Leeftijd: 4 – 6 jaar
Prijs: 5,49
Download voor iPhone/iPad & Android

Mijn Mening

Ik vind dit echt een mooie en afwisselende app! De spellen die erin zitten zijn echt mooi vormgegeven. Zonder taal en nog leerzaam ook.

In het spel zitten 6 verschillende spellen:

  • Patters
  • Color and Shade
  • Scale
  • Advance Shapes
  • Patterns
  • Tangrams

Maar eigenlijk hebben ze heel veel te maken met kleuren en vormen. In alles komt rupsje Nooitgenoeg ook terug. Dat vind ik prettig voor kinderen. Zo is er ook enig herkenbaarheid.

Je kunt de spellen achter elkaar spelen. Maar je kunt ook als leerkracht heel gericht kinderen naar een bepaald spel sturen. Wanneer kinderen een foutje maakt dan wordt daar vriendelijk mee omgegaan door de app. Je mag het ook gewoon blijven proberen.

Wat mij betreft is deze app heel goed te gebruiken voor jonge kinderen. Er komt ook geen taal in voor en toch worden de opdrachten goed begrepen door kinderen. Er zit geen reclame of andere in app aankopen in. Een echte aanrader wat mij betreft!

De App

Als je de app start heb je 6 verschillende spellen waar je uit kunt kiezen. Deze 6 spellen leg ik je nu uit!

Basic Shapes

Bij het spel basic shapes draait het om vormen. Je ziet steeds een aantal vormen en die moeten in de juiste afdruk worden gelegd. Elke keer als je het goed hebt gedaan krijgt rupsje Nooitgenoeg er een ballon in de kleur van de vorm bij. Zijn alle vormen in de goede afdrukken gedaan dan vliegt rupsje Nooitgenoeg omhoog aan de ballonnen. Als je een vorm niet op de juiste afdruk legt springt deze terug. De vormen worden steeds een beetje moeilijker.

Color and Shade

In het spel color and shade moet je kleuren gaan sorteren. Je ziet een emmer staan en hierin moeten in de figuren van één kleur. Naarmate je verder komt in het spel krijg je emmers met kleuren en vormen erop. Als je het goed doet komt er steeds een ballon aan rupsje Nooitgenoeg. En ben je klaar dan stijgt rupsje Nooitgenoeg op. Als er meerdere emmers staan dan stijgt de emmer op zodra deze vol is, als alle figuren erin zitten.

Scale

Het scale spel is zie je rupsje Nooitgenoeg staan. Hij moet naar de overkant. Hiervoor moet je een brug maken meet figuurtjes van klein naar groot of van groot naar klein. Als je heet goed doet dan gaat rupsje Nooitgenoeg over de burg en eet ie het fruit op. Als je een fout figuurtje neerlegt dan springt ie terug.

Advanced Shapes

In het volgende spel zie je een wiel hierin moet je figuurtjes plaatsen. Wanneer je een goed figuurtje plaatst dan blijft ie staan. Anders springt het figuurtje terug. Ben je klaar dan draait het wiel door en gaat rupsje Nooitgenoeg door de deur! De oefeningen worden steeds een beetje moeilijker.

Patterns

Wanneer je het spel patterns start zie je een reeks met figuurtjes en die moet je afmaken. Wanneer je dit goed doet dan kruipt rupsje Nooitgenoeg er doorheen. Als je het niet goed doet dan springt het figuurtje terug. De opdrachten worden steeds een beetje moeilijker.

Tangrams

Tangrams is het laatste spel! Hierin zie je een voordrukte tangram. De stukken liggen eromheen. Je moet de stukken nu goed neerleggen. Is alles klaar? Dan krijgt rupsje Nooitgenoeg ballonnen en stijgt ie op. Je krijgt dan het volgende tangramfiguur!

Tip’s voor in de Klas

Deze app kun je heel goed door kleuters in tweetallen laten spelen tijdens het spelen en werken.

Welke ontwikkeling stimuleer je met deze App?

Wanneer je naar de ontwikkeling van kleuters kijkt dan stimuleer je met deze app:

Rekenen – Meetkunde

  • Dezelfde vormen bij elkaar kunnen zoeken
  • Sorteren op kleur en vorm
  • Ordenen van groot naar klein of visa versa

Rekenen – Algemeen

  • Voortzetten/afmaken van een patroon

 

 

 

Leave a Reply