Speel poppenkast met boerderijdieren!

Leeftijd: 4 – 7 jaar
Prijs: gratis
Download voor iPhone/iPad

 

Mijn Mening

Wat een leuke app is dit zeg! Ik vind het super dat je een eigen verhaal kunt maken op een eenvoudige manier. Je kunt zelf kiezen met hoeveel boerderijdieren je het verhaal wilt spelen, dit kan met maximaal 4 dieren (in de gratis versie). De dieren kun je gewoon met je vinger over het scherm bewegen.

Ik merk bij de kleuters dat ze het heel erg leuk vinden dat je ook de stemmen van de dieren kunt aanpassen. Zo hoor je geen kinderstemmen meer maar echte dierenstemmen!

Een andere leuke optie aan de app is dat je er voor kunt kiezen om je verhaal in 2 verschillende achtergronden zich af te laten spelen. Zo heb je de mogelijkheid om een echt verloop in je verhaal te maken waarbij de dieren op stap gaan.

Het bedienen van de app is vrij eenvoudig je wordt echt geholpen door de app. En gaat makkelijk door alles heen.

In deze app zit geen reclame in de app dat vind ik echt top! En omdat je zo veel kanten met deze app op kan in je onderwijs vind ik dit echt een aanrader als je met het thema boerderij gaat werken!

De App

In deze app kun je eerst kiezen welke dieren je wilt gaan gebruiken. Je kunt maximaal 5 dieren kiezen om je verhaal mee te spelen. De stemmen van de dieren kun je instellen. Op deze manier is niet te horen wie welk dier inspreekt.

Vervolgens kun je uit de twee achtergronden kiezen welke je wilt gaan gebruiken voor je verhaal. Je kunt één achtergrond kiezen. Maar je kunt je verhaal ook in twee achtergronden zich af laten spelen.

Je kunt ook nog kiezen welke attributen je wilt gebruiken tijdens je verhaal. In de gratis versie kunnen de attributen niet bewegen. Bij de betaalde versie kan dit wel en heb je ook keuze uit meer attributen.

Wanneer je alles goed hebt ingesteld kom in je het opname scherm terecht! Je kunt nu een filmpje op gaan nemen met de gekozen dieren. Wanneer je op een dier tikt beweegt ook de mond van het dier! Super gaaf dus!

De filmpjes die je opneemt duren maximaal 30 seconde. De filmpjes kun je vervolgens opslaan in je filmrol.

Tip’s voor in de Klas

Dit is een app die zich echt leent voor de kleine kring! Bedenk eerst samen met de kleuters een kort verhaaltje over 2 dieren op de boerderij, of in de buurt van de boerderij. Zorg dat je weet welke dieren je wilt gebruiken. En welke achtergronden je wilt gebruiken. Je kunt namelijk beide achtergronden in 1 verhaal gebruiken.

Vervolgens kun je ook nog met de kleuters de stemmen van de dieren aanpassen in de instellingen.

Wanneer je daarna op de opname knop drukt ga je het verhaal opnemen!

Een leuke toevoeging is dat je het verhaal wat je kleuters gemaakt hebben ook via het digibord kunt afspelen. Hiervoor kun je een Apple TV gebruiken zo wordt het verhaal van de iPad draadloos

Wat leer je van deze App?

Als je naar de kerndoelen kijken kun je van deze app het volgende leren:

Kerndoel 1
De leerlingen leren informatie te verwerven uit gesproken taal. Ze leren tevens die informatie, mondeling of schriftelijk, gestructureerd weer te geven.

Kerndoel 2
De leerlingen leren zich naar vorm en inhoud uit te drukken bij het geven en vragen van informatie, het uitbrengen van verslag, het geven van uitleg, het instrueren en bij het discussiëren.

Verder leer je van deze app:

  • Je concentreren op een activiteit

 

Leave a Reply