Maak je eigen safari verhaal!

Leeftijd: 4 – 8 jaar
Prijs: € 3,49
Download voor iPhone/iPad

 

Mijn Mening

Wat een toffe app is dit zeg! Alle dieren en de omgeving zijn super mooi vormgegeven. Wat ook gaaf is, is dat alle dieren benoemd worden. Helaas wel in het Engels. Maar als je op school al met Engels werkt is dat natuurlijk wel een mooie aanvulling.

Je kunt met deze app tijdens het thema safari heel veel kanten op. Er zijn zo veel achtergronden waarmee je een plaat kunt maken en dan kun je ook nog kiezen voor verschillende soorten gras en varens dat vind ik heel erg gaaf. Elke plaat wordt zo elke keer anders. Ook kun je er een maken van de door jou bedachte plaat, deze wordt dan opgeslagen in de filmrol.

De dieren zijn makkelijk aan de platen toe te voegen en ook weer eenvoudig te verwijderen. Er zijn ook zo veel dieren, bloemen en varens te kiezen geheel in jungle stijl.

In deze app zit geen reclame in de app dat vind ik echt top! En omdat je zo veel kanten met deze app op kan in je onderwijs vind ik dit echt een aanrader als je met het thema jungle gaat werken!

De App

Wanneer je de app start zie je meteen dat deze app over het thema safari gaat. Onderin de blak kun je swipen tussen allerlei dieren, rangers, auto’s en nog veel meer. Elke keer als je iets plaatst wordt er in het Engels, in indien je het geluid aan hebt staan, verteld wat je hebt geplaatst.

Rechts boven zie je twee rondjes staan. Het meest rechtste rondje staat voor de achtergrond. Je kunt kiezen uit wel 5 verschillende achtergronden waarin je de dieren wilt plaatsen. Het andere rondje geeft je de mogelijkheid om bloemen of varens aan de voorgrond van je achtergrond toe te voegen. Ook hier heb je weer keuze uit 5 verschillende bloemen of varens!

Wanneer je links in het scherm kijkt zie je een soort hamburgertje. Hier kun je een foto maken van je gemaakte plaat. Ook kun je de plaat weer helemaal leeg maken of mailen.

Alle elementen die je op de plaat plaatst zijn eenvoudig te verwijderen door ze naar beneden te slapen. Zo kun je een echt verhaal maken!

Tips voor in de Klas

Deze app is echt op meerdere manieren in de klas te gebruiken. Allereerst kun je kleuters met deze app zelfstandig laten spelen. Laat ze ontdekken wat ze allemaal kunnen plaatsen op de plaat.

Deze app is ook perfect in de kleine kring te gebruiken. Je kunt natuurlijk een paar dieren of elementen kiezen. En daarmee samen met de kleuters een jungle verhaal spelen.

Wat dan heel erg leuk is, is om het verhaal op te nemen! Ik heb een Youtube filmpje gemaakt hoe je dit handig kunt doen. Bekijk het filmpje.

Wat ook erg gaaf is, is om de kleuters die een filmpje/verhaal hebben gemaakt dit te laten zien aan de andere kinderen in de klas! Verbind de iPad met het bord, zodat iedereen ervan mee kan genieten.

Je kunt deze app natuurlijk ook gebruiken om taalopdrachten mee te doen. Een opdracht kan zijn: “zet de tijger naast de kleine boom”. Op deze manier kun je de opdrachten steeds verder uitbouwen. Succes verzekerd! Hierboven zie je een filmpje wat door kleuters gemaakt is!

En je kunt deze app natuurlijk ook gebruiken om met Engels aan de slag te gaan! Dit omdat alle dieren en elementen worden uitgesproken!

Wat leer je van deze App?

Als je naar de kerndoelen kijken kun je van deze app het volgende leren:

Kerndoel 1
De leerlingen leren informatie te verwerven uit gesproken taal. Ze leren tevens die informatie, mondeling of schriftelijk, gestructureerd weer te geven.

Kerndoel 2
De leerlingen leren zich naar vorm en inhoud uit te drukken bij het geven en vragen van informatie, het uitbrengen van verslag, het geven van uitleg, het instrueren en bij het discussiëren.

Verder leer je van deze app:

  • Je concentreren op een activiteit

 

Leave a Reply