Bas gaat op avontuur op de kinderboerderij!

Deze app is helaas niet meer beschikbaar in de AppStore

Leeftijd: 4 – 6 jaar

Mijn Mening

Ik vind dit een leuke app voor kleuters om kennis te maken met de kinderboerderij. De memory en schuifpuzzel zijn erg leuk voor kinderen. Ik vind het prettig dat bij de memory de woorden inclusief lidwoord worden uitgesproken. De zoekplaat vinden veel kinderen ook leuk om te doen. Vooral het feit dat je de app mee kunt nemen naar de kinderboerderij en daar foto’s kunt maken van dieren vind ik grappig maar geen must. Ik vind het een leuke extra om de app mee te nemen.

De zoekplaat zelf vind ik erg informatief. Je krijgt informatie over dieren door op de buttons te drukken. Kinderen herkennen dieren nu sneller op de kinderboerderij verwacht ik.

bas03

Je eigen bibliotheek met dieren en er een gesproken zin bij horen vind ik erg leuk! Kinderen kunnen op deze manier zelf tot taal worden gestimuleerd.

Als je de app eenmaal hebt aangekocht hoef je geen verdere in app aankopen meer te doen. Ook zit er geen reclame in de app. De navigatie werkt makkelijk en eenvoudig voor kinderen. Een leuke app om in de klas te gebruiken ter ondersteuning van de taal!

De App

bas05

De app Bas op de kinderboerderij gaat over Bas, uit de bas serie, die een bezoek gaat brengen aan de kinderboerderij. Bas heet eerste de app gebruikers welkom. In deze app zitten zes verschillende spelletjes:

Memory
Je hebt twee spelletjes met memory. Het leuke is, is dat elk plaatje van een dier dat je omdraait wordt benoemd. Waarbij er echt de kip en de hond wordt benoemd. Dus met lidwoord. De tweede memory, de fotomemory, speel je vrij door opdrachten in de zoekplaat te doen

Schuifpuzzels
Er zitten twee schuifpuzzels in de app. Hierbij moet je de stukjes op de juiste plek schuiven. De tweede schuifpuzzel speel je vrij door stickers te verdienen in de zoekplaat.

Zoekplaat
In de app zit ook een zoekplaat. Hierop staan allemaal dieren die op de boerderij voorkomen. Als je op een dier tikt krijg je meer informatie over dat dier. Als je op de kinderboerderij bent kun je een foto van het dier maken en in de app fotograferen! Ook zit er een extra opdracht bij die over het dier gaat.

Foto’s
Als je foto’s hebt gemaakt van je bezoek aan de kinderboerderij kun je deze in de bibliotheek met gesproken zitten terug zien!

Tips voor in de Klas

bas02

Deze app is uitermate geschikt om mee te nemen tijdens een bezoekje aan de kinderboerderij. Fotografeer met de kinderen de dieren uit de app. Kunnen ze het varken, konijn, hond, de eend, het schaap, de kippen, de gans, de bok, de pauze en de koe vinden?

Na afloop van het bezoek aan de kinderboerderij sluit je de iPad op het digibord aan en laat je de kinderen iets over de dieren vertellen. Op deze manier werk je ook aan woordenschat!

Wat leer je van deze App?

bas04

Als je naar de kerndoelen kijkt kun je van deze app het volgende leren:

Kerndoel 1
De leerlingen leren informatie te verwerven uit gesproken taal. Ze leren tevens die informatie, mondeling of schriftelijk, gestructureerd weer te geven.

Kerndoel 2
De leerlingen leren zich naar vorm en inhoud uit te drukken bij het geven en vragen van informatie, het uitbrengen van verslag, het geven van uitleg, het instrueren en bij het discussiëren.

Verder leer je van deze app:

  • Welke dieren er op de boerderij leven
  • Je concentreren op een activiteit

Leave a Reply