• bas01
 •     

Bas gaat op avontuur op de kinderboerderij!

Leeftijd: 4 – 6 jaar
Prijs: € gratis
Download de app voor iPhone/iPad & Android
AppStoreAndroid

 

De App

bas05

De app Bas op de kinderboerderij gaat over Bas, uit de bas serie, die een bezoek gaat brengen aan de kinderboerderij. Bas heet eerste de app gebruikers welkom. In deze app zitten zes verschillende spelletjes:

Memory
Je hebt twee spelletjes met memory. Het leuke is, is dat elk plaatje van een dier dat je omdraait wordt benoemd. Waarbij er echt de kip en de hond wordt benoemd. Dus met lidwoord. De tweede memory, de fotomemory, speel je vrij door opdrachten in de zoekplaat te doen

Schuifpuzzels
Er zitten twee schuifpuzzels in de app. Hierbij moet je de stukjes op de juiste plek schuiven. De tweede schuifpuzzel speel je vrij door stickers te verdienen in de zoekplaat.

Zoekplaat
In de app zit ook een zoekplaat. Hierop staan allemaal dieren die op de boerderij voorkomen. Als je op een dier tikt krijg je meer informatie over dat dier. Als je op de kinderboerderij bent kun je een foto van het dier maken en in de app fotograferen! Ook zit er een extra opdracht bij die over het dier gaat.

Foto’s
Als je foto’s hebt gemaakt van je bezoek aan de kinderboerderij kun je deze in de bibliotheek met gesproken zitten terug zien!

Tips voor in de Klas

bas02

Deze app is uitermate geschikt om mee te nemen tijdens een bezoekje aan de kinderboerderij. Fotografeer met de kinderen de dieren uit de app. Kunnen ze het varken, konijn, hond, de eend, het schaap, de kippen, de gans, de bok, de pauze en de koe vinden?

Na afloop van het bezoek aan de kinderboerderij sluit je de iPad op het digibord aan en laat je de kinderen iets over de dieren vertellen. Op deze manier werk je ook aan woordenschat!

Wat leer je van deze App?

bas04

Als je naar de kerndoelen kijkt kun je van deze app het volgende leren:

Kerndoel 1
De leerlingen leren informatie te verwerven uit gesproken taal. Ze leren tevens die informatie, mondeling of schriftelijk, gestructureerd weer te geven.

Kerndoel 2
De leerlingen leren zich naar vorm en inhoud uit te drukken bij het geven en vragen van informatie, het uitbrengen van verslag, het geven van uitleg, het instrueren en bij het discussiëren.

Verder leer je van deze app:

 • Welke dieren er op de boerderij leven
 • Je concentreren op een activiteit

Mijn Mening

bas03

Ik vind dit een leuke app voor kleuters om kennis te maken met de kinderboerderij. De memory en schuifpuzzel zijn erg leuk voor kinderen. Ik vind het prettig dat bij de memory de woorden inclusief lidwoord worden uitgesproken. De zoekplaat vinden veel kinderen ook leuk om te doen. Vooral het feit dat je de app mee kunt nemen naar de kinderboerderij en daar foto’s kunt maken van dieren vind ik grappig maar geen must. Ik vind het een leuke extra om de app mee te nemen.

De zoekplaat zelf vind ik erg informatief. Je krijgt informatie over dieren door op de buttons te drukken. Kinderen herkennen dieren nu sneller op de kinderboerderij verwacht ik.

Je eigen bibliotheek met dieren en er een gesproken zin bij horen vind ik erg leuk! Kinderen kunnen op deze manier zelf tot taal worden gestimuleerd.

Als je de app eenmaal hebt aangekocht hoef je geen verdere in app aankopen meer te doen. Ook zit er geen reclame in de app. De navigatie werkt makkelijk en eenvoudig voor kinderen. Een leuke app om in de klas te gebruiken ter ondersteuning van de taal!

27 Comments

 1. Eline Smulders
  18 maart 2015

  Lijkt me super leuk om deze app te hebben. We werken op school met Bas spreekt een woordje mee. Vooral voor mijn NT2 leerlingen zou dit zo leuk zijn.

  Reply
 2. Anne van Doorn
  18 maart 2015

  Mijn afstudeeronderzoek gaat over de mogelijkheden van het inzetten van ICT / iPads in de kleuterbouw, zodat ik (hopelijk) mijn kleuterbouwcollega’s kan laten inzien dat ICT wel zeker een toegevoegde waarde kan hebben aan ons onderwijs. Zelf ben ik me nog aan het oriënteren op educatieve apps, maar deze app sluit prachtig aan bij ons komende thema.

  Reply
 3. Irene
  18 maart 2015

  Dat zou nog eens leuk zijn voor mijn driejarige zoontje (met spraak- taalproblemen, zit op Cluster 2)! Ik heb toevallig net alle boeken van Bas besteld!

  Reply
  • Eveline Kaleveld
   22 maart 2015

   Je krijgt de app van ons toegestuurd via de mail!

   Reply
 4. D.van Duijn
  18 maart 2015

  Graag voor mijn kleuterklas we zijn bezig met het thema de boerderij zou erg fijn zijn. En voor mijn eigen zoon die is 3 jaar.

  Reply
 5. Henrique
  18 maart 2015

  @HenriqueZaagman: @Kleutersdigi als ik win ga ik met mijn nichtjes M&M (Myrthe & Marloes) naar de kinderboerderij en geef ik ze deze app kado…

  Reply
 6. ineke van toor
  18 maart 2015

  lijkt me geweldig deze app voor mijn kleuters. wij hebben tablets op school waar de kleuters mee mogen werken, maar vrijdag wordt er in mijn groep een smartbord geplaatst en ik neem aan dat het daar ook bruikbaar op is. ze kunnen dan fijn met 2 tegelijk aan het werk.

  Reply
 7. Ineke
  18 maart 2015

  Wat zou het leuk zijn voor mijn kleuters. Volgende week gaan we starten met het thema lente en bezoeken we de kinderboerderij. Met deze App kunnen we zeker uit de voeten op ons digibord en tablets!

  Reply
 8. henny coppens dankers
  18 maart 2015

  Wij gaan ook over twee weken beginnen met het boerderij project. Ik zou het in willen zetten voor oa mijn Chinees en Engels sprekende kleuters die hier bij het memory spel veel van kunnen leren.

  Reply
 9. Sanne Theuns
  19 maart 2015

  We zijn druk bezig met het inzetten van de iPads in de kleuterklas. Deze app sluit mooi aan bij ons thema “op de boerderij”. Met net een bezoekje aan de kinderboerderij, past hij goed bij de belevingswereld van de kinderen.

  Reply
  • Eveline Kaleveld
   22 maart 2015

   Je krijgt de app van ons toegestuurd via de mail!

   Reply
 10. Ju Marita Teunisse
  19 maart 2015

  Deze app lijkt perfect te passen bij onze eisen voor een app in een cluster 2 kleutergroep. De taal wordt goed aangeboden en er wordt op een interactieve manier met taal gespeeld. Ook het zelf creëeren van content met de iPad is voor onze groep erg fijn, taal gaat dan echt leven voor de kinderen. Ze koppelen directe ervaringen aan taal. Ik zou hem dan ook zeker gaan gebruiken bij ons komende thema lente.

  Reply
 11. jennine
  19 maart 2015

  Graag zou ik deze app willen winnen. Op de Johan Friso school in rijssen heb ik taalgroepen, in de groepen 1 en 2(vve). Hiervoor gebruik ik de methode Bas spreekt een woordje mee,dit zou een mooie aanvulling kunnen zijn.

  Reply
 12. Connie
  21 maart 2015

  Oh wat leuk! Ik zou deze app gebruiken in mijn klasje. De kinderen zijn doof dus erg visueel ingesteld. Één op één in de consolideerhoek of in de groep op het digibord.
  Leuk!
  Praatplaten van Bas zijn in de klas ook zeer veelvuldig in gebruik dus sluit goed aan.

  Reply
 13. Marlies
  21 maart 2015

  Super! Ik zou deze app graag willen in de klassen willen. Sinds oktober ligt ” ik ben Bas” eruit. ( ja we hebben een licentie) zo zonde!!!

  Reply
 14. Lisa Wigarda
  21 maart 2015

  Leuk! Heel graag! Ga toevallig maandag met mijn lieve kleuters naar de kinderboerderij, mooi verwerkingsmateriaal. Ook voordat we gaan kunnen we dan oefenen met de praatplaat!

  Reply
 15. Gerry
  21 maart 2015

  Héél graag! Tijdens een brand, 2 jaar geleden op school, zijn al onze bas-praatplaten verloren gegaan. Doordat ik geen Digibord in mijn instroomklasje heb, kan ik deze app dus heel goed gebruiken op de iPad!

  Reply
  • Eveline Kaleveld
   22 maart 2015

   Je krijgt de app van ons toegestuurd via de mail!

   Reply
 16. anneke
  21 maart 2015

  ooo wat zullen mijn kleutertjes plezier beleven met deze app!!!!

  Reply
 17. Carmen
  21 maart 2015

  Wat een leuke actie! Hier zouden onze kleuters heel veel plezier aan beleven. De belevingswereld van Bas sluit heel goed aan bij onze kleuters. We gaan volgende week starten met dit thema. En op bezoek op een boerderij maakt het extra leuk. Maar van te voren rond kijken op een digitale boerderij op een speelse manier. Toppie!

  Reply
 18. Marjon
  21 maart 2015

  geweldig!
  Op school werken we al heel veel met Bas gaat digitaal en Baswereld. De kinderen vinden het fantastisch!!!
  Thuis heb ik ook drie dochters die het leuk zouden vinden. Het idee van de foto’s maken van de dieren is erg leuk!

  Reply
 19. Christine
  21 maart 2015

  We lezen nu veel uit het Bas boek met de kinderen die extra woordenschat krijgen aangeboden. Met deze App zou het nog interessanter worden , omdat ze Bas al goed kennen en ze er dan spelenderwijs nog meer mee kunnen oefenen.

  Reply
 20. Ingrid
  21 maart 2015

  De boeken van Bas heb ik allemaal zelf. Kinderen zijn er dol op, deze app zou super passen in ons thema straks.

  Reply
 21. miranda
  21 maart 2015

  Ik zou hem graag winnen voor mijn zoon en dochter en daarnaast graag gebruiken voor mijn klas !

  Reply
 22. Marleen
  22 maart 2015

  Ons huidige thema is de Boerderij! Wat kunnen we deze app daar goed bij gebruiken! Helemaal als we komende vrijdag op bezoek gaan bij de boerderij, iPad mee, kinderen kunnen zich helemaal uitleven!

  Reply
 23. Esther
  22 maart 2015

  Ik heb een zoontje van 3 jaar die heeft een taalontwikkelingsstoornis en gaat naar een speciale behandelgroep. Voor hem zou deze app super zijn. En ik zit in mijn laatste jaar van de lerarenopleiding en ik doe onderzoek naar kleuters met een taalontwikkelingsstoornis in het reguliere onderwijs. Ik zou deze app dus heel goed voor deze kleuters kunnen gebruiken.

  Reply
 24. Ellen v gastel
  23 maart 2015

  zou een fijne app zijn in mijn kinderopvang werk ik veel met Poolse kinderen dus op deze manier zouden ze veel Nederlandse woorden konden leren

  Reply

Leave a Reply