Speel miniloco digitaal!

Leeftijd: 4 – 12 jaar
Prijs: € gratis (in App aankopen)
Download voor iPad

Mijn Mening

De gewone mini loco kende ik natuurlijk. Maar deze digitale variant is nieuw voor mij! En over het algemeen ben ik best enthousiast over deze variant. Er zitten heel erg veel verschillende locoboekjes in. Er is 1 boekje gratis. Hierin zitten al 12 diverse oefeningen. Als ik de kwaliteit van deze oefeningen bekijk is dat echt meer dan prima! Je hebt hier echt iets aan in de klas.

Wat ik top vind aan deze app is dat je feedback krijgt op je antwoorden. Zodra je klaar bent kun je controleren hoe je ‘t gedaan hebt. Je krijgt dan meteen feedback en kunt je fouten herstellen, super!

De meeste oefeningen behoeven weinig uitleg. Kleuters kunnen er gemakkelijk mee werken. Bij de talige opdrachten bijvoorbeeld wat rijmt zou het een mooie uitbreiding zijn dat deze in de app auditieve ondersteuning zou hebben.

Een mooi gegeven in deze app vind ik dat je, als je klaar bent met een oefening de app jouw werk nakijkt. Je hebt dan meteen de mogelijkheid om je fouten te herstellen.

Om nieuwe boekjes moet je een in app aankoop doen. Als ik dit eerste spel zo bekijk vind ik ‘t het zeker waard om voor een nieuw boekje een in app aankoop te doen!

De App

Wanneer je de app start zie je dat er diverse boekjes zijn waar je uit kunt kiezen. Er is 1 boekje gratis. Wanneer je wilt weten wat er nog meer in de app zit aan boekjes kun je selecteren op leeftijd en soort, dan gaat het over vakgebied.

Als je een keuze hebt gemaakt uit een boekje zie je dat je diverse oefeningen kunt doen. Hieruit kun je een keuze maken. Wanneer je een oefening gekozen hebt kun je aan de slag!

De loco app werkt eigenlijk hetzelfde als de gewone loco. Echter kijkt de app door jou gemaakte oefening na. En krijg je dan meteen de optie om de foutieve antwoorden opnieuw te maken. Dat vind ik een mooie optie. Zo kun je je eigen fouten aanpassen.

Tips voor in de Klas

Deze app kun je wat mij betreft heel goed naast de gewone loco gebruiken. Wanneer je geen in app aankoop wilt doen heb je de keuze uit 1 boekje. Bekijk de oefeningen die erin staan goed zodat je weet wat je de kleuters te doen geeft. Ik zou deze oefeningen door de kleuters zelfstandig laten maken.

Wat leer je van deze App?

Als je naar de kerndoelen kijkt kun je van deze app het volgende leren:

Kerndoel 1
De leerlingen leren informatie te verwerven uit gesproken taal. Ze leren tevens die informatie, mondeling of schriftelijk, gestructureerd weer te geven.

Kerndoel 2
De leerlingen leren zich naar vorm en inhoud uit te drukken bij het geven en vragen van informatie, het uitbrengen van verslag, het geven van uitleg, het instrueren en bij het discussiëren.

Kerndoel 4
De leerlingen leren informatie te achterhalen in informatieve en instructieve teksten, waaronder schema’s, tabellen en digitale bronnen.

Kerndoel 23
De leerlingen leren wiskundetaal gebruiken.

Kerndoel 24
De leerlingen leren praktische en formele rekenwiskundige problemen op te lossen en redeneringen helder weer te geven.

Verder leer je van deze app:

  • Je concentreren op een activiteit

 

Leave a Reply