Oefen met cijfers en hoeveelheden

Leeftijd: 4 – 6 jaar
Prijs: € 3,99
Download voor iPad & Android
badge_appstore-lrg

Mijn Mening

Toen ik deze app aan mijn kleuters voorlegde merkte ik meteen dat ze enthousiast werden van deze app! De vormgeving van de app is heel vrolijk en spreekt aan bij kinderen. Ook het muziekje wat onder de app zit vinden mijn kleuters prettig. De vraagstelling is heel duidelijk voor kinderen. Ook de navigatie binnen de app is voor kleuters heel makkelijk.

Ik ben echt enthousiast over deze app omdat er op minimaal 4 verschillende niveaus gewerkt kan worden. Waardoor ik heel specifiek op een gedeelte van de telrij in kan zoomen. Op deze manier kan ik mijn kleuters nog beter begeleiden bij het leren van de getallen en hun positie in de telrij. Je kunt dan echt een klein stukje uitlichten. Heel prettig!Als je een fout maakt, krijg je binnen de app de kans om je fout te herstellen. Je mag de vraag namelijk opnieuw maken. Je foute antwoord valt ook weg. Dat is voor kleuters ook heel prettig. Van mij mag het wel zo zijn dat als ze drie keer een fout maken binnen dezelfde vraag ze het juiste antwoord te zien krijgen. En er een volgende vraag komt.

Wat ik verder heel prettig vind is dat kleuters een aantal vragen krijgen, en dan vervolgens komt er een beloningsscherm! De animatie is elke keer weer anders. En dat motiveert om door te gaan en een volgende oefening te kiezen.

Kortom deze app is een aanrader om bij de kleuters in de klas (of thuis) te gebruiken bij het leren van de getallen 1 – 20.

De App

ct01

Als je de app start kom je terecht in een winkelstraat. Je ziet hier allemaal winkels met huisnummers erop. Ook zie je wat er in welke winkel verkocht wordt. Door op de verschillende huizen te klikken kun je oefeningen gaan doen!
Bij elke oefening kies je in het begin steeds welke getallen je wil oefenen. Je hebt de volgende keuzes:

 • 1 – 5
 • 1 – 10
 • 11 – 15
 • 16 – 20 (Alleen bij oefening 3 en 4)
 • 1 – 20

Voor alle opdrachten geldt: als je het goed doet krijg je een compliment en de volgende vraag. Als je het niet goed doet wordt het getal uitgesproken en verdwijnt het cijfer. Ook wordt de vraag herhaald. Je krijgt dan opnieuw de mogelijkheid om antwoord te geven op de vraag.
Na een aantal vragen goed beantwoord te hebben krijg je een beloningsscherm en ga je terug naar het startscherm. Het beloningsscherm wisselt per activiteit.

De eerste oefening

In deze oefening krijg je vragen in de trant van: “Op welk nummer kun je dieren kopen”. Je moet dan op het juiste cijfer op de weg klikken.

De tweede oefening


In deze oefening krijg je vragen in de trant van: “Welke winkel is er op nummer vijf?”. Je moet dan op de juiste winkel met het juiste nummer klikken.

De derde oefening

Bij de derde oefening mist er steeds een nummer bij een van de winkels! Op de weg staan cijfers. Jij moet het missende cijfer aanklikken op de weg.

De vierde oefening


Bij deze oefening moet je steeds spullen in de kast tellen. Vervolgens moet je op de grond dan het juiste aantal aanklikken.
Een mooi detail in deze oefening is dat er met een tienstructuur wordt gewerkt. Op de bovenste en onderste plank van de kast kunnen maximaal 10 attributen staan.

De vijfde oefening


In deze laatste oefening ben je in de snoepwinkel. Uit de kauwgomballenautomaat rollen allemaal kauwgomballen met cijfers. Deze moeten opgeruimd worden. Je krijgt dan steeds de vraag: “raak alle kauwgomballen met het getal … aan”. Deze klik je vervolgens aan en dan verdwijnen ze.

Tips voor in de klas

Dit is een app die zich heel goed leent om in de klas te gebruiken! De app is op verschillende niveaus in te zetten wat de app zeer goed in te zetten maakt in de klas. Er is op de markt heel veel ontwikkelingsmateriaal waarbij tellen centraal staat. Denk bijvoorbeeld eens aan:
De getallenboom: tellen tot 10
De getallenlijn: waarbij je zelf cijfers/hoeveelheden moet neerleggen
Het telfeest van stippie: een doos ontwikkelingsmateriaal met allerlei telspellen erin
Kikker spring getallen: hierbij leren kinderen de volgorde van de telrij.

Wat ik zelf prettig vind om te doen is deze app eerst in een klein groepje goed uit te leggen aan de kinderen en samen met ze spelen. In een volgende speel/werkles waarin ik werk in een circuitmodel laat ik de kinderen verschillende telactiviteiten doen. Een van de onderdelen die ze dan gaan doen is het werken met deze app. Elk onderdeel duurt ongeveer 10 – 12 minuten. Daarna gaan ze naar het volgende onderdeel.
Afhankelijk van wat mijn doel is zet ik de app individueel of in tweetallen in.

Wat leer je van deze app?

Als ik naar de kerndoelen kijk kun je het volgende van deze app leren:

Kerndoel 26
De leerlingen leren structuur en samenhang van aantallen, gehele getallen, kommagetallen, breuken, procenten en verhoudingen op hoofdlijnen te doorzien en
er in praktische situaties mee te rekenen.Bij de kleuters ligt in combinatie met deze app de nadruk vooral op:

 • hoeveelheden tellen (resultatief tellen)
 • benoemen hoeveelheden
 • de telrij tot 10 / 20: de telwoorden, verder tellen en terugtellen vanaf een willekeurig getal
 • betekenis van het resultatief tellen
 • positioneren van getallen in de telrij (bijvoorbeeld tussen twee tientallen) en op de (lege) getallenlijn

Maar ook buiten de kerndoelen om leer je van deze app het volgende:

 • je concentreren op een activiteit
 • schrijfwijze van cijfers en hoeveelheden
 • herkennen van cijfers en getallen

 

21 Comments

 1. Iris
  21 mei 2019

  Omdat ik fan ben van je site, de zeer bruikbare materialen en de steeds goede reviews en uitleg bij al het materiaal dat je voor ons uittest. Ook geef ik mijn ictfakkel door en dit zou nog een mooi afscheidscadeautjes zijn voor al mijn collega’s en scholen

  Reply
 2. Ineke
  21 mei 2019

  Tijdens onze lessen zill/media willen we via co-teaching ict in alle leerdomeinen binnenbregnen, ook binnen het kleuter. Deze app is híer geknipt voor!

  Reply
 3. Gera van den Berg
  21 mei 2019

  Ja!! Wij zijn ons precies nu aan het oriënteren op apps voor de tablets in de kleutergroepen. Dus dit zou meer dan welkom zijn!! Niet Marja Dekker

  Reply
 4. Annet
  21 mei 2019

  Deze App kunnen we goed gebruiken in zowel de kleine kring als tijdens de keuzehoeken. De kinderen kunnen al heel goed werken met de IPad en deze App is een mooie en leuke toevoeging.

  Reply
 5. Jacqueline
  21 mei 2019

  Ja deze app zou ik graag downloaden op onze IPads. We zijn fan van juf Jannie app’s. Leuk, leerzaam en uitdagend, kortom top!👍

  Reply
 6. Minouk
  21 mei 2019

  Juf Jannie blijft leuk en leerzaam! En deze site helpt me leerzame apps voor mijn kinderen te kiezen. Heel fijn!

  Reply
 7. Ellen
  21 mei 2019

  Jouw uitleg maakt mij nieuwgierig. Voor de klas ben ik nog op zoek naar een mooie, duidelijke, rekenapp die op verschillende niveaus in te zetten is. Deze spreekt mij aan. Dank voor de review 👍🏻

  Reply
 8. Alinda
  21 mei 2019

  Bij ons op het Slingertouw in Heerenveen zijn we bezig om het ipad onderwijs voor kleuters vorm te geven. Thuis heb ik al wel de apps van juf Jannie voor mijn eigen kids! Ik gun het onze 5 kleutergroepen ook op school!

  Reply
 9. Hilde
  21 mei 2019

  Wij gebruiken IPads in elke kleuterklas en zijn altijd op zoek naar leuke leerrijke apps! Ik probeer telkens wat nieuwe apps aan mijn collega’s voor te stellen en tracht hun zo wat op weg te helpen. Hopelijk kan ik ze ook met deze mooie app blij maken! 🙂👍

  Reply
 10. Henrike
  21 mei 2019

  Hier maak ik graag kans op.voor mijn groep 1/2!

  Reply
 11. Ingrid Lebbink
  21 mei 2019

  We zijn opzoek naar leerzame apps, dus we zouden graag deze app uit willen proberen.

  Reply
 12. Lonneke
  21 mei 2019

  Graag voor mijn nt2 kinderen. Hier zou ik goed mee kunnen oefenen. Zo wordt het visueler en mooier uitgelegd . Zou zo fijn zijn

  Reply
 13. Marthe
  21 mei 2019

  Omdat ik als juf en moeder van een bijna kleuter dit heel goed kan gebruiken!

  Reply
 14. Esther
  21 mei 2019

  Deze zou ik graag winnen voor mijn groep 1-2

  Reply
 15. Carry
  22 mei 2019

  Dit wil iedere kleuterjuf en moeder winnen voor alle kinderen. Onze iPads kunnen echt wel weer een nieuwe app gebruiken! Na de zomer start ik weer na mijn zwangerschapsverlof en zou deze app dan graag willen introduceren in de klas!

  Reply
 16. Britt
  22 mei 2019

  Ik zou deze app graag willen inzetten omdat ik de apps van juf Jannie erg fijn vind! Ik denk dat deze app goed kan bijdrage aan de rekenontwikkeling van de kleuters. 🍀🍀🍀

  Reply
 17. Lianne
  22 mei 2019

  Dit zou een hele mooie app zijn om onze Ipads in de rekenhoek ook goed in te zetten. In de onderbouw.

  Reply
 18. Jeannette
  22 mei 2019

  Heel graag voor mijn zml klas!!!

  Reply
 19. Lieke
  23 mei 2019

  Ik zou deze app heel graag willen gebruiken. Wij gebruiken elke vier weken een ander thema en dan gebruiken we ook andere apps op de ipads. En deze kennen we nog niet en zouden wij en onze kleuters erg graag willen uitproberen!
  Met name aan het begin van het jaar, omdat dan tellen ook erg veel aan bod komt. Dit zou een mooie aanvulling zijn.

  Reply
 20. Marleen
  23 mei 2019

  De apps van juf Jannie zijn leuk! Deze spreekt me ook erg aan. Ik ben zelf leerkracht van groep 3, maar voor mijn zwakke rekenaars zou dit een mooie activiteit zijn voor tijdens ons circuit!
  Verder heb ik een leergierige kleuter van 5 thuis en hij wil dolgraag op de iPad spelen, dan zou ik deze als moeder natuurlijk goedkeuren! 😉

  Reply
 21. Chantal Volmeyer
  25 mei 2019

  Dat zou super zijn voor onze 5 kleutergroepen. We zijn ons momenteel aan het oriënteren voor goede leerbare apps. Helaas geen geld voor betaalde apps. En deze lijkt me super voor onze groepen 1/2. Door de differentiatie kan elk kind wat met deze app.

  Reply

Leave a Reply