Breng Rupsje Nooitgenoeg tot leven! En zorg ervoor dat ze een vlinder gaat worden. Let op… Deze app kun je alleen maar gebruiken als je een iPad 6th generation, iPad pro of hoger hebt. Lees alles over deze app.

Leeftijd: 3 – 7 jaar
Prijs: € gratis
Download voor iPhone/iPad

Mijn Mening

Wat een geweldige app is dit zeg! Rupsje Nooitgenoeg staat echt bij mij in de klas! Wanneer je de rups uit de cocon ziet komen dan gaat de rups eten. En dat alles gebeurt in jouw eigenlijk klas via de iPad. Wat een succes bij de kleuters. Ze worden helemaal enthousiast van de app.

Ook kun je een mooie kist openen en bellenblazen of een lieveheersbeestje laten lopen. Echt een prachtige app. Waar kleuters vooral van kunnen genieten!

Enig ding om in ogenschouw te nemen is dat deze app niet op elke iPad zomaar werkt. Deze app werkt pas vanaf de onderwijs iPad van 2018 en de iPad Pro.

De App

Wanneer je de app start en de rups uit z’n concon komt dan kan hij gaan eten. Het fruit maak je met je vingers. Dit kan van alles zijn, appels, aardbeien, pruimen en nog veel meer! Echt geweldig. Wanneer je Rupsje Nooitgenoeg 3 stuks fruit hebt laten eten dan laat je ‘m op de boomstam laten slapen. Daarna wordt Rupsje Nooitgenoeg iets groter.

Er staat ook een mooie koffer. In deze koffer zitten allerlei mooie spullen. Zo kun je bellen blazen, een lieveheersbeestje los laten en nog meer.

Wanneer Rupsje Nooitgenoeg genoeg heeft gegeten, dit is na een aantal keer eten, gaat ze weer slapen en wordt ze een echte vlinder!

Tips voor in de Klas

Deze app past heel goed wanneer je werkt over het thema lente. Zeker wanneer je het boek van Rupsje Nooitgenoeg hebt aangeboden is dit een mooie activiteit om in een volgende verwerkingsstap te gebruiken door de kleuters.

Wat leer je van deze App?

In het gebruik van deze app zit vooral heel veel verwondering en enthousiasme.

 

Leave a Reply