Winactie! Maandag 29 oktober geef ik 5x een promocode voor deze app weg! Laat weten waarom jij een code moet winnen voor deze app!

Maak tangram figuren

Leeftijd: 4 – 99 jaar
Prijs: โ‚ฌ 2,29
Download voor iPhone/iPad

Mijn Mening

Ik vind dit echt een leuke app voor kleuters! Je kunt kleuters vrij laten spelen en zelf een tangramfiguur laten ontwerpen. Maar je kunt er ook voor kiezen om ze echt uit te dagen door de optie te kiezen dat er maar 1 figuur bekend is. Mooi want zo kun je kleuters die meer aan kunnen echt uitdagen.

De tangramfiguren passen echt bij kleuters. Ook de kleuteren spreken mij en de kinderen erg aan.

Natuurlijk moet je wel de combinatie met concreet materiaal zoeken! Want alleen maar tangram op de iPad spelen is natuurlijk niet voldoende ๐Ÿ˜‰

Een mooie app om kleuters verder te laten spelen en leren met tangram!

De App

In deze tangramapp heb je 4 mogelijkheden om met tangram aan de slag te gaan. Deze vier onderdelen zal ik uitlichten!

Bij het eerste spel mag je een tangram figuur maken waarvan je ziet welke stukjes waar moeten liggen. Je hebt ook precies dat aantal stukjes wat je nodig hebt om het figuur te maken. Wanneer je een stukje goed legt blijft dit liggen. Anders schiet het terug. Ben je klaar? Dan krijg je een nieuw figuur!

In het tweede spel zie je de positie van een tangramstukje. Door goed naar het plaatje te kijken moet je e andere stukken op de goede plek leggen. Wanneer een stukje goed ligt dan blijft het liggen. Als het niet zo is dan schiet het terug. Ook bij deze tangram heb je dat er precies evenveel stukjes zijn als dat je nodig hebt voor de tangrampuzzel.

Het derde en vierde spel hebben raakvlakken. Je mag in dit spel zelf een tangramfiguur ontwerpen. Je hebt zo veel stukjes als je zelf wilt. Deze tangramfiguren kun je delen met andere en zo de figuren van een ander maken.

Tips voor in de Klas

 

Tangram is een ontzettend leuk spel om met kinderen te spelen. In de klas hebben we ook het echte fysieke tangram. Ook wordt er met Osmo tangram gespeeld.

Een andere mooie aanvulling is Tangram voor Osmo!

Wat leer je van deze App?

Als ik naar de kerndoelen kijk dan leer je van deze app het volgende:

Kerndoel 32
De leerlingen leren eenvoudige meetkundige problemen op te lossen.

Als je buiten de kerndoelen gaat kijken leer je ook van deze app om je te focussen/concentreren op een activiteit. Want om een tangram tot een goed einde te brengen moet je je behoorlijk kunnen focussen!

23 Comments

 1. Karen
  23 oktober 2018

  Ik zou graag deze app winnen om hem in mijn klasje te gebruiken voor mijn leerlingen met autisme. Wij zijn een klasje in het buitengewoon onderwijs en deze app kan mijn kinderen helpen om hun ruimtelijk inzicht bij te spijkeren ๐Ÿ˜œ

  Reply
 2. Evelyne van der Lee
  23 oktober 2018

  Superleuk voor in de klas!

  Reply
 3. Carmen van der Veen
  23 oktober 2018

  Graag zou ik mee willen doen aan de verloting van de promocode.

  Wij zijn sinds een jaar bezig met iPads in de onderbouw en via de fb pagina van kleutersdigitaal heb ik al veel gebruik kunnen maken van de ideeen, gratis apps, en vooral de kennis en recensies.

  Deze app lijkt mij heel erg geschikt voor onze werkwijze. Wij werken vanuit doelen en Kijk! Met deze app kunnen de kinderen volop spelenderwijs oefenen aan bepaalde kerndoelen. De app ziet er mooi uit wat de kinderen zal aanspreken.

  Ik ga duimennnnnn

  Reply
 4. Leonie
  23 oktober 2018

  Omdat wij op school binnenkort tablets krijgen. Zit sinds dit jaar in ict groep en het zou een leuke verrassing zijn als we dit als eerste kunnen gebruiken.

  Reply
 5. M.Borst
  23 oktober 2018

  Heel erg leuk en leerzaam voor onze tweelingkleinkinderen van bijna 5. Ze hebben een hoop fantasie, hier zullen zij echt plezier van hebben

  Reply
 6. Marjet Stegenga
  23 oktober 2018

  Jaaa deze wil ik graag winnen voor onze klas…ze leggen de tangram wel maar lijken er niet heel veel plezier aan te beleven…zou toch cool zijn als ze t op deze manier wel onder de knie krijgen?! Ennnn…een Super verrassing zo na de vakantie!!! Fingers crossed ๐Ÿคž

  Reply
 7. Marjet Stegenga
  23 oktober 2018

  Jaaa deze wil ik graag winnen voor onze klas…ze leggen de tangram wel maar lijken er niet heel veel plezier aan te beleven…zou toch cool zijn als ze t op deze manier wel onder de knie krijgen?! Ennnn…een Super verrassing zo na de vakantie!!! Fingers crossed ๐Ÿคž

  Reply
 8. Matser
  23 oktober 2018

  Graag doe ik mee, omdat ik net bij de kleuters werk en wij deze app ontzettend goed kunnen gebruiken. Een mooie aanvulling bij onze andere materialen.en omdat wij de iPad in de klas hebben, maar nog geen geschikte apps hebben.

  Reply
 9. Sanne
  23 oktober 2018

  https://www.npostart.nl/no-more-boys-and-girls/VPWON_1294109
  Ik doe graag mee! Ben zelf niet zo van de tangram, maar het programma No more boys and girls heeft laten zien hoe waardevol het kan zijn. Elke dag een opdracht zeiden ze. Dus, de app is een start….

  Reply
 10. Mandy
  23 oktober 2018

  Ik wil hem graag winnen voor onze school.
  Een mooie combinatie van concreet materiaal en digitaal.

  Reply
 11. Henrike
  23 oktober 2018

  Ik zou deze app heel graag willen winnen voor mijn groep 1/2.

  Reply
 12. Ellynoor
  23 oktober 2018

  Wat een mooie app! Fijne aanvulling op de apps die we hebben Tangram ontbreekt!! Groep 2 zal er blij mee zijn, even als deze juf๐Ÿ˜Š

  Reply
 13. Inge
  23 oktober 2018

  Hoi,
  Na de herfstvakantie leren mijn vriendjes werken met de ipad. Deze app zou hen alvast een leuke start geven ๐Ÿ™‚

  Reply
 14. Nina
  24 oktober 2018

  Leuke actie! Ik zou deze app graag winnen omdat hij me erg leuk en leerzaam lijkt voor de kinderen van groep 1 en 2 van onze school, maar daarnaast lijkt het me ook leuk om โ€˜m zelf uit te proberen ๐Ÿ™‚

  Reply
 15. Desiree Vreeman
  24 oktober 2018

  Ik zou deze app graag willen winnen voor mijn zoontje van 4 en voor de kleuters in mijn klas! Ik ben namelijk moeder van een kleuter en kleuterjuf. Deze app lijkt me super om te gebruiken!

  Reply
 16. Karin
  24 oktober 2018

  Leuk. Ik heb net tangram-spelen besteld die ik inzet tijdens het circuit en tijdens ZW. Mooie activiteit met verschillende mogelijkheden voor kinderen. Herhaling, uitdaging en speelplezier.

  Reply
 17. Yo
  24 oktober 2018

  Wat een mooie app. Ik werk op een school speciaal onderwijs groep 1tot8. Voor deze doelgroep zou het een hele mooie aanvulling en uitdaging zijn op het ruimtelijk inzicht. Leerzaam en leuk om zelfstandig te werken.

  Reply
 18. Charlot
  24 oktober 2018

  Wat een leuke app! Sinds vorig jaar een tablet in de klas en de kinderen doen dit zo graag. Ik heb al veel leuke en leerrijke apps via uw site leren kennen. We werken met tangrams in de klas, maar via de app zou het een extra beleving, verrijking en verdieping zijn voor mijn kleuters uit de 3de kleuterklas. Wie weet hebben we geluk! Top actie en succes aan alle deelnemers ๐Ÿ‘๐Ÿป

  Reply
 19. Nelleke
  24 oktober 2018

  Wauw, wat een super leuke actie voor een super leuke app๐Ÿค—. Graag zou ik deze app winnen voor mijn kleuters van groep 1/2. Op deze manier wordt het tangram spel nog leuker!

  Reply
 20. Tosca coenradi
  24 oktober 2018

  Wij zijn net begonnen in onze groep 1/2 met de iPads. Wat zou dit een goede aanvulling zijn op wat ik nog meer op kleutersdigitaal heb gevonden.

  Reply
 21. Maria
  25 oktober 2018

  Wat leuk! Wij gaan in november starten met ipads bij de kleuters. Dit zou een hele leuke app zijn om mee te starten!

  Reply
 22. Margriet Vos
  25 oktober 2018

  Wat een leuke app ! Wij werken sinds kort met iPads en zijn nog op zoek naar leuke apps. Deze zou leuk zijn voor onze groep 1/2. De kinderen maken graag figuren op de kralenplank en met de hamertje tik, zowel vrij als naleggen. Dit is een mooie digitale aanvulling !!

  Reply
 23. Hetty
  25 oktober 2018

  Deze app zou ik graag winnen voor mijn kleutergroep๐Ÿ‘ Leuk en leerzaam๐Ÿ˜„

  Reply

Leave a Reply