Winactie! Maandag 29 oktober geef ik 5x een promocode voor deze app weg! Laat weten waarom jij een code moet winnen voor deze app!

Maak tangram figuren

Leeftijd: 4 – 99 jaar
Prijs: € 2,29
Download voor iPhone/iPad

Mijn Mening

Ik vind dit echt een leuke app voor kleuters! Je kunt kleuters vrij laten spelen en zelf een tangramfiguur laten ontwerpen. Maar je kunt er ook voor kiezen om ze echt uit te dagen door de optie te kiezen dat er maar 1 figuur bekend is. Mooi want zo kun je kleuters die meer aan kunnen echt uitdagen.

De tangramfiguren passen echt bij kleuters. Ook de kleuteren spreken mij en de kinderen erg aan.

Natuurlijk moet je wel de combinatie met concreet materiaal zoeken! Want alleen maar tangram op de iPad spelen is natuurlijk niet voldoende 😉

Een mooie app om kleuters verder te laten spelen en leren met tangram!

De App

In deze tangramapp heb je 4 mogelijkheden om met tangram aan de slag te gaan. Deze vier onderdelen zal ik uitlichten!

Bij het eerste spel mag je een tangram figuur maken waarvan je ziet welke stukjes waar moeten liggen. Je hebt ook precies dat aantal stukjes wat je nodig hebt om het figuur te maken. Wanneer je een stukje goed legt blijft dit liggen. Anders schiet het terug. Ben je klaar? Dan krijg je een nieuw figuur!

In het tweede spel zie je de positie van een tangramstukje. Door goed naar het plaatje te kijken moet je e andere stukken op de goede plek leggen. Wanneer een stukje goed ligt dan blijft het liggen. Als het niet zo is dan schiet het terug. Ook bij deze tangram heb je dat er precies evenveel stukjes zijn als dat je nodig hebt voor de tangrampuzzel.

Het derde en vierde spel hebben raakvlakken. Je mag in dit spel zelf een tangramfiguur ontwerpen. Je hebt zo veel stukjes als je zelf wilt. Deze tangramfiguren kun je delen met andere en zo de figuren van een ander maken.

Tips voor in de Klas

 

Tangram is een ontzettend leuk spel om met kinderen te spelen. In de klas hebben we ook het echte fysieke tangram. Ook wordt er met Osmo tangram gespeeld.

Een andere mooie aanvulling is Tangram voor Osmo!

Wat leer je van deze App?

Als ik naar de kerndoelen kijk dan leer je van deze app het volgende:

Kerndoel 32
De leerlingen leren eenvoudige meetkundige problemen op te lossen.

Als je buiten de kerndoelen gaat kijken leer je ook van deze app om je te focussen/concentreren op een activiteit. Want om een tangram tot een goed einde te brengen moet je je behoorlijk kunnen focussen!

Leave a Reply