Ga samen met Bas en Muis naar een onbewoond eiland!

Leeftijd: 3 – 6 jaar
Prijs: gratis
Download voor iPad

 

Mijn Mening

Het verhaal start met dat Bas en Muis. Bas stelt voor om samen met Muis bootje te gaan varen. Ze willen naar een onbewoond eiland gaan varen. Als ze bij een eiland aankomen is daar een vuurtoren! Maar wat is daar allemaal te beleven? En is er wel kaas?

Elke pagina van dit digitale boek brengt je dichter bij het antwoord op deze vraag. Kleuters vinden het echt geweldig om naar dit verhaal te luisteren valt mij op. Ze willen echt weten hoe het afloopt.

Je kunt bij deze app er voor kiezen of je het verhaal zelf voorleest of dat je luistert naar de ingesproken versie. Dat vind ik erg waardevol. Zo kun je kleuters het verhaal nog een keer laten luisteren nadat jij het als leerkracht hebt voorgelezen.

Op elke pagina zitten ook nog interactieve elementen! Een mooie meerwaarde.

Tip’s voor in de Klas

Met deze app heb je in de klas diverse mogelijkheden!

Als je de iPad op het digibord aansluit kun je alle kinderen in de grote kring of juist in de kleine kring laten meegenieten van het verhaal. Je kunt tijdens het kijken en luisteren naar het verhaal regelmatig het verhaal even pauzeren en verschillende vragen stellen. Dit is met name leuk voor kleuters.

Wat ook erg leuk is, dat wanneer de kleuters het verhaal hebben geluisterd, dat ze het verhaal zelf natekenen!

Wat leer je van deze App?

Van deze app leren kinderen heel erg veel. Als je naar de kerndoelen kijkt leren ze:

Kerndoel 1
De leerlingen leren informatie te verwerven uit gesproken taal. Ze leren tevens die informatie, mondeling of schriftelijk, gestructureerd weer te geven.

Waarbij de focus in combinatie met deze app ligt op:
Gebruik: korte monologen, (interactief) voorgelezen teksten

Verder leer je van deze app:

  • Concentreren op een verhaal
  • Luisteren naar een verhaal

Leave a Reply