Speel en leer met Dr Panda!

Leeftijd: 4 – 8 jaar
Prijs: gratis (in App aankopen)
Download voor iPhone/iPad

 

Mijn Mening

Dr Panda heeft een nieuwe app! Voor deze app kun je een abonnement nemen zodat je gebruik kunt maken van alle spelletjes. Voor het onderwijs is dit niet zo heel erg praktisch. Maar ik kan mij voorstellen dat je er thuis veel gebruik van zult maken!

Je hebt een paar spelletjes die gratis zijn, onder andere tellen en letters overtrekken. In alle spellen zit een leerzaam element.

Wat ik leuk vind aan deze app, is dat er ook filmpjes inzitten waarin Dr Panda Nederlands spreekt. Deze filmpjes zijn educatief van aard. Waarbij kleuters ook een korte vraag krijgen over hoe een probleem in het filmpje opgelost kan worden.

Ook zitten er Engelse verhalen in deze app. De verhalen zijn voor kleuters goed te begrijpen. En worden ondersteund door plaatjes. Wanneer je deze verhaaltjes samen met kleuters bekijkt en bespreekt ben je ook nog bezig met Engels.

De App

Wanneer je de app start kom je binnen in het huis van Dr Panda! Je kunt ook door het huis van Dr Panda zo kun je ook in de koelkast van Dr Panda kijken. En je leert dingen over het huis. In de eetkamer leer je bijvoorbeeld dat honing het enige is wat niet kan bederven.

Verder zitten er spelletjes in. Deze spelletjes zijn educatief van aard. Zo kun je bijvoorbeeld leren tellen, memory spelen, verschillen zoeken, wegen maken en nog veel meer.

Ook heb je Engelse verhalen waarin je bijvoorbeeld de kleuren kunt leren. Deze verhalen worden voorgelezen.

Echter is het wel zo dat je voor deze app een aantal spellen moet betalen. Je kunt bij Dr Panda een maandelijks of jaarlijks abonnement nemen. Het is wel zo dat de spellen in de regelmatig vernieuwd worden!

Tip’s voor in de Klas

De gratis spelletjes zijn prima om in de klas te gebruiken. Wat ik echt interessant vind is dat er Engelse verhaaltjes in zitten. Deze zijn eenvoudig maar heel goed te luisteren voor kleuters rondom Engels.

Wat leer je van deze App?

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze app:

Kerndoel 1
De leerlingen leren informatie te verwerven uit gesproken taal. Ze leren tevens die informatie, mondeling of schriftelijk, gestructureerd weer te geven.

Kerndoel 2
De leerlingen leren zich naar vorm en inhoud uit te drukken bij het geven en vragen van informatie, het uitbrengen van verslag, het geven van uitleg, het instrueren en bij het discussiƫren.

Kerndoel 13
De leerlingen leren informatie te verwerven uit eenvoudige gesproken en geschreven Engelse teksten.

Kerndoel 15
De leerlingen leren de schrijfwijze van enkele eenvoudige woorden over alledaagse onderwerpen.

Kerndoel 26
De leerlingen leren structuur en samenhang van aantallen, gehele getallen, kommagetallen, breuken, procenten en verhoudingen op hoofdlijnen te doorzien en
er in praktische situaties mee te rekenen.Bij de kleuters ligt in combinatie met deze app de nadruk vooral op:

  • hoeveelheden tellen (resultatief tellen)
  • benoemen hoeveelheden
  • betekenis van het resultatief tellen
  • positioneren van getallen in de telrij (bijvoorbeeld tussen twee tientallen) en op de (lege) getallenlijn

 

En verder leer je van deze app:

  • Je concentreren op een activiteit

Leave a Reply