Ga boodschappen doen met Dr Panda!

Leeftijd: 4 – 7 jaar
Prijs: € 3,99 16/5 gratis voor iPhone/iPad
Download voor iPhone/iPad

 

Mijn Mening

Wat een leuke app voor kleuters zeg! Je komt binnen in de supermarkt en kunt aan de slag op diverse gebieden. Het magazijn van een supermarkt is voor veel kleuters iets onbekends. In deze app maak je er kennis mee.

Ik vind het leuk dat je ook echte opdrachten krijgt om uit te voeren. Wegen van het fruit en groente is natuurlijk een activiteit die aansluit bij de praktijk.

Ook het doen van boodschappen met een lijstje is een leuke activiteit voor kleuters! En zo zitten er nog meer leuke interessante spellen voor kleuters in.

Ik vind het heel belangrijk dat je het spel wat in de app gespeeld wordt bespreekt met de kleuters in de kleine kring. Wat zijn ze eigenlijk aan het doen in de supermarkt? Wat kun je in de supermarkt allemaal doen? De app kan helpen om het er over te hebben.

In deze app zit geen reclame. Dat vind ik prettig voor de kleuters dat er geen in app aankopen gedaan hoeven te worden.

De App

Wanneer je de app start kom je binnen in de supermarkt van Dr. Panda! Je kunt de winkel in. Maar je kunt ook in het magazijn aan de slag. Zo kun je kratten en voorraad sorteren in het magazijn. Dit zijn spellen.

Wanneer je de winkel ingaan kun je boodschappen doen met een lijstje, groente en fruit wegen, de boodschappen karretjes die op straat staan bij elkaar verzamelen en nog veel meer van deze activiteiten.

Kleuters krijgen echt het idee dat ze de baas zijn in de supermarkt.

Verder ben je ook bezig met het sorteren van afval. Want dat is ook een van de spelopdrachten. Waarbij de vuilnisbakken echt goed aangeven of iets er wel of niet in mag.

Tip’s voor in de Klas

Deze app sluit heel goed aan bij het thema supermarkt. Dus ik zou deze app zeker tijdens dit thema gaan gebruiken! Echter zou ik wel het spelen met de app begeleiden. En het gesprek aangaan met de kleuters wat ze in de app aan het doen zijn. Als leerkracht zou ik dan vooral de paralel trekken met de echte supermarkt.

Wat leer je van deze App?

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je niet zo veel van deze app. Echter leer je wel het volgende van deze app:

  • Je concentreren op een activiteit

Leave a Reply