Maak je eigen Elmer!

Leeftijd: 4 – 8 jaar
Prijs: € 2,99
Download voor iPhone/iPad

Mijn Mening

Wauw wat een gave app is dit zeg! Het verhaal van Elmer vind ik super. En deze app sluit daar helemaal op aan!

Deze app zorgt echt voor veel enthousiasme bij kleuters want je kunt je olifant helemaal vullen met de kleuren die jij kiest. Hiervoor maak je foto’s. En die foto’s kunnen van alles zijn. Je kunt zelfs gewoon een foto maken van jezelf. En daar je olifant mee vullen.

Het maken van de foto’s gaat eigenlijk heel erg makkelijk. Je hoeft de app niet uit. Je ziet ook direct welk element van de olifant je ‘vult’.

Wat ik ook leuk vind, is dat alle gemaakte olifanten zich in de parade verzamelen. Zo krijg je een echte optocht, super leuk!

Ik vind dit echt een super app voor kleuters om met mee te werken. Waarin ze echt hun creativiteit kwijt kunnen.

De App

Wanneer je de app start zie je allemaal verschillende soorten olifanten, de olifanten parade. Deze olifanten kun je ‘in kleuren’ met foto’s!

Zodra ik een olifant kies zie ik links in beeld allemaal soorten patronen. Waar je de olifanten mee kunt kunt bedekken. Zodra je een deel van de olifant aantikt kun je een foto gaan maken! Zodra je de foto gemaakt hebt wordt het een stukje van de olifant! En zo bouw je de hele olifant op.

Als je denkt dat de olifant niet goed is kun je ‘m wassen en dan is je olifant weer grijs.

Als je vervolgens klaar bent dan zie je jouw gemaakte olifant terug in de parade!

Tip’s voor in de Klas

Wat mij betreft past deze app heel goed bij het thema kleding. Je kunt namelijk je eigen kleding gebruiken als kleuren voor Elmer. Laat de kleuters foto’s maken van bijvoorbeeld hun eigen t’shirt of broek en voeg deze foto’s in bij Elmer!

Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om diverse vouwblaadjes te gebruiken om de kleuters mee te laten fotograferen voor Elmer zijn kleuren.

Wat leer je van deze App?

Wanneer je kijkt naar de kerndoelen leer je van deze app:

Kerndoel 54
De leerlingen leren beelden, muziek, taal, spel en beweging te gebruiken, om er gevoelens en ervaringen mee uit te drukken en om er mee te communiceren.

  • Je creatief uit te drukken
  • Je te concentreren op een activiteit

Leave a Reply