cora02

Speel en leer met Corabelle in de lente

Winactie! Dinsdag 3 juli geef ik 3x een promocode weg voor deze app! Laat weten waarom jij ‘m wilt winnen!

Leeftijd: 3 – 7 jaar
Prijs: € 3,49
Download voor iPhone/iPad
AppStore

 

De App

cora03

De app speel en leer met Corabelle in de lente gaat over de lente. Als je de app start hoor je een gezellig muziekje. Daarna kun je kiezen uit elf verschillende spelletjes. De verschillende spelletjes zal ik benoemen:

Krijg de bloem in de pot
In het eerste spel moet je een bloembol in de bloempot zien te krijgen. Dit wordt bemoeilijkt doordat er obstakels tussen de bloempot en de bloembol zitten. Als je het je gelukt is mag je door naar het volgende level. Lukt het nog niet dan mag je het blijven proberen.

Zoek de schaduw
Je ziet een bloem. En je ziet verschillende schaduwen op z’n kop. Jij moet er nu voor zorgen dat de juiste schaduw bij de juiste bloem zoeken. Heb je de juiste schaduw gevonden dan mag je door naar de volgende bloem. Doe je het fout dan mag je het blijven proberen.

Wat hoort er niet bij?
Je ziet een rij met zes lentefiguren. Een figuur uit de rij hoort er niet bij. Deze moet je aantikken. Als je het fout doet gaat er een van de vijf bloemen onderaan weg. Als je het goed doet dan komt de volgende vraag.

Tel de figuren
Bij het volgende spel zie je een aantal lentefiguren op een schaal liggen. Jij moet nu tellen hoeveel lentefiguren er liggen. Doe je het goed dan wordt het getal uitgesproken en krijg je de volgende vraag. Als je het fout doet dan springt het cijfer terug en mag je het nogmaals proberen.

Memory

cora07
Natuurlijk zit er ook een lentememory in deze app! Zoek de juiste setjes bij elkaar. Als je alle setjes gevonden hebt krijg je het volgende memory spel.

Patronen zoeken
Op een schaal ligt een patroon met bloemen kaar. Jij moet nu ditzelfde patroon erop leggen. De bloemen daarvoor liggen in setjes van drie voor je klaar. Als je het goed hebt gedaan verdwijnen de bloemen. Doe je het niet goed dan blijven de bloemen liggen en mag je het nogmaals proberen.

Sommen memory
Er zit ook een sommen memory bij. Je ziet een som liggen. Hierbij moet een antwoord komen. Door de som aan het juiste antwoord te matchen heb je een setje. Doe je het goed dan verdwijnt het setje. Maak je het verkeerde setje dan mag je het opnieuw proberen. Als je alle setjes hebt gevonden dan krijg je de volgende vraag.

Seizoenen
Het volgende spel gaat over de verschillende seizoenen. Je ziet een boom in een bepaald seizoen. Om de boom zitten verschillende spullen die bij de boom passen en er juist niet bij passen. Jij moet nu de dingen die passen bij dat seizoen naar de boom toeslepen. Als je het goed doet dan komt dat gene op een schaal onder de boom te liggen. Doe je het fout dan springt het terug. Als alle juiste spullen hebt gevonden dan krijg je de volgende boom.

Zoek de verschillen

cora04
In deze app zit ook een spel waarbij je de verschillen moet zoeken. Je ziet twee plaatjes en jij moet de verschillen zoeken. Vind je een verschil dan komt er een kruisje te staan. Als je alle verschillen hebt gevonden dan krijg je de volgende vraag.

Maak het figuur compleet
Het volgende spel dat in de app zit is het compleet maken van een lentefiguur. Je ziet een klein stukje van het figuur. Er omheen liggen allemaal kleine stukjes van dat figuur. Puzzel jij het weer in elkaar? Als het stukje op de goede plaatst zit blijft het liggen. Ligt het niet op de goede plaatst dan springt het terug. Als je de puzzel helemaal af hebt krijg je de volgende.

Welk stukje is het?
Het laatste spel in deze app is een spel waarbij je een mooie plaat ziet. Je krijgt een detail stukje van de plaat te zien. Zoek jij uit waar dit detail vandaan komt? Als het goed is dan blijft het stukje liggen en krijg je het volgende stukje.

Tips voor in de Klas

cora08

Dit is een app die heel goed past bij de lente. Alle activiteiten zijn gericht op de lente. Daarom wil ik als tip voor in de klas meegeven dat je deze app goed door twee kinderen kunt laten spelen als je met het thema lente werkt. Een app als deze zet ik het liefste in om kinderen samen ermee te laten werken. Op deze manier ben je samen bezig met een activiteit en heb je meer interactie met elkaar.

Wat leer je van deze App?

cora05

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze app:

Kerndoel 23
De leerlingen leren wiskundetaal gebruiken.

Kerndoel 24
De leerlingen leren praktische en formele rekenwiskundige problemen op te lossen en redeneringen helder weer te geven.

Kerndoel 25
De leerlingen leren aanpakken bij het oplossen van rekenwiskundeproblemen te onderbouwen en leren oplossingen te beoordelen.

Kerndoel 26
De leerlingen leren structuur en samenhang van aantallen, gehele getallen, kommagetallen, breuken, procenten en verhoudingen op hoofdlijnen te doorzien en er in praktische situaties mee te rekenen.

Verder leer je van deze app:

  • Je concentreren op een activiteit
  • Doorzetten als iets niet direct lukt
  • Een uitleg bekijken

Mijn Mening

cora06

Wat een mooi vormgegeven app zeg! De hele app ademt de sfeer van de lente in. In de app hoor je ook een liedje dat past bij de sfeer van de lente. Dit kun je echter ook uitzetten.

In deze app over de lente zitten maar liefst 11 spelletjes. Elk spelletje heeft voordat je het start een korte uitleg over het spel. Hierbij komt geen taal kijken. En voor veel kinderen is het direct te begrijpen. Ik merk aan de kinderen dat ze het leuk vinden om met deze app aan de slag te gaan.

Ik vind het zelf prettig dat het gedeelte voor ouders achter een soort login zit. Zo kunnen kinderen ook niet zomaar via deze app naar de AppStore. Ook zit er in de app geen reclame wat ik erg prettig vind. Als je de app eenmaal hebt aangekocht hoef je geen verdere in app aankopen te doen om de app volledig te kunnen spelen.

De navigatie binnen de app is duidelijk en voor kinderen meteen helder.

Leave a Reply