gur01

Speel en puzzel met vormen en kleuren

Leeftijd: 2 – 5 jaar
Prijs: € 2,29
Download voor iPhone/iPad
AppStore

De App

gur02

Als ik de app Shape Gurus start zie ik dat ik kan gaan puzzelen. In deze app zitten 27 interactieve puzzels. Je moet steeds driehoeken, cirkels, rechthoeken en vierkanten naar de juiste plek slepen. Vervolgens draaien de vormen in de goede stand zodat ze precies op hun plek passen.

Als je een plaat compleet hebt gemaakt zie je ook vaak dat er een animatie ontstaat. De raket die je compleet maakt vliegt bijvoorbeeld naar de maan. Of er komt een vogel aanvliegen naar het nestje wat je net compleet hebt gemaakt.

Er zijn ook opdrachten bij waar je de vorm die er niet past eruit moet slepen. Ook zijn er opdrachten waarbij je de vormen die hetzelfde zijn in het juiste bakje moet plaatsen.

gur03

De vormen worden ook elke keer uitgesproken in het Engels. Helaas is deze optie er nog niet in het Nederlands. Als je het geluid uitzet heb je er geen last van.

Verder kun je voor elk kind een eigen profiel aanmaken zodat je de voorgang kunt zien. Dit hoeft echter niet.

Tips voor in de Klas

gur06

Deze app leent zich prima om in de klas in te zetten. Voor elke kleuter kun je in principe een eigen profiel aanmaken. Zodat ze onder hun eigen naam kunnen oefenen. Je kunt dan als leerkracht/ouder de voorgang van je kind zien. Deze app sluit prima aan bij divers ontwikkelingsmateriaal. Hier onder een paar suggesties:

  •  Voor de kleuren kun je bijvoorbeeld denken aan: kleurenkwartet
  •  Voor de vormen kun je prima denken aan: vormensoorteerkist

Wat leer je van deze App?

gur05

Kerndoel 23
De leerlingen leren wiskundetaal gebruiken.
Waarbij in groep 1/2 in combinatie met deze app de nadruk ligt op:

  • figuren
    (bijv. vierkant, rechthoek, cirkel, driehoek)

Buiten de kerndoelen om leren kinderen heel geconcentreerd met een activiteit bezig te zijn.

Mijn Mening

gur04

Wat een leuke app voor kleuters zeg! Ik merk dat kinderen er met veel plezier en concentratie aan werken. Kinderen vinden het leuk om te spelen met de vormen. Wat ik erg prettig vind is dat als je een foutje maakt dit niet meteen erg is. Wanneer je een vorm op een verkeerde plek wilt leggen springt deze gewoon terug. Je kunt zo lang blijven proberen als je zelf wilt.

Er zit in deze app gesproken taal. De vormen en kleuren van de vormen worden namelijk uitgesproken. Echter vind ik dit geen bezwaar want als deze informatie heb je op zich niet nodig om met de app te werken. Wanneer je het geluid uitzet is het niet eens hinderlijk.

Er zit in deze app geen reclame en als je de app eenmaal hebt aangekocht hoef je geen in app aankopen meer te doen.

Kortom een leuke app voor kleuters maar ook zeker voor peuters!

Een filmpje van de app

 

Leave a Reply