Blus samen met Dr Panda de brand!

Leeftijd: 3 – 7 jaar
Prijs: € 3,49 10 november gratis voor iPhone/iPad
Download voor iPhone/iPad & Android
AppStoreAndroid

 

Mijn Mening

Ik vind dit weer een mooie app van Dr. Panda. Het thema van de app spreekt heel erg aan bij kinderen.

Wat ik ook leuk vind is dat je zelf heel veel kunt bepalen. Je mag zelf een route maken naar de brand, je mag zelf rijden en je mag zelf blussen. Ik vind het voor jonge kinderen ook prettig als er geen tijdslimiet is. Er zijn geen echte regels waar je, je aan moet houden.
In totaal zijn er wel 30 kamers waar je mag gaan blussen!

Wat ik heel prettig vind is dat als je de app eenmaal hebt aangeschaft je geen in app aankopen op reclame hebt.

Kortom een echte aanrader voor kleuters om mee te werken!

De App

brand02

Meteen als je de app start wordt het duidelijk dat deze app over de brandweer gaat! Als je de app wilt starten dan druk je op Dr. Panda of een van zijn vrienden.

Je begint in de kazerne. Dan kun je eerst in de kazerne rondlopen en alles bekijken. Hier zie je ook de alarmbel hangen. Wanneer deze bel afgaat gaan Dr. Panda en zijn vriendjes in hun brandweeroutfit op weg naar de brand! Je mag zelf in de brandweer wagen sturen en er natuurlijk ook voor zorgen dat de sirene en de zwaailichten aan of uit gaan. Onderweg naar de brand moet je goed rondkijken waar je precies heen moet.

Heb je de brand gevonden dan stop je. En help je Dr. Panda bij het blussen van de brandjes door met de brandweerslang te bussen. Soms heb je ook nog extra attributen nodig om de brand te lijf te gaan. Maar soms zijn er ook mensen die gered moeten worden! Jij moet dan de weg vrij maken daar heb je soms attributen voor nodig, een bijl of een schep. Dit wordt aangegeven in de app.

Als iedereen gered is en de brand is geblust ga je naar beneden met de kraan. En als alles achter de rug is, is dat natuurlijk rede voor een feestje! En dat mag zelfs in de krant!

Tips voor in Klas

brand03

Deze app past heel goed bij het thema Brandweer. Een thema wat zeker bij kleuters erg aanspreekt. Zet deze app dan eens in tijdens het thema!

En wat ik zelf altijd heel erg prettig vind is om 2 kleuters samen met een app te laten werken. Op die manier lokken ze elkaar namelijk uit tot spel. Ze praten over de app en ontdekken meer dan als ze alleen spelen.

Wat leer je van deze App?

brand04

Van deze app leer je het volgende:

  • Je concentreren op een activiteit
  • Handelen naar wat je ziet in een situatie

En natuurlijk moeten kinderen ook gewoon genieten van deze app!

brand06

 

Leave a Reply