Aan de slag met bewegingsonderwijs

Leeftijd: 4 – 12 jaar
Prijs: € gratis
Download voor iPhone/iPad & Android

 

Mijn Mening

Wauw wat een handige app is dit voor alle leerkrachten die bewegingsonderwijs geven. Maar ook zeker voor leerlingen is deze app echt een aanrader!

Deze app heeft zo veel ideeën die je kunt gebruiken voor bewegingsonderwijs. Er staan ruim 70 uitgewerkte voorbeelden met filmpjes vanuit een leerlijn. De volgende leerlijnen zijn (deels) vertegenwoordigd:

  • Balanceren
  • Stoeispelen
  • Springen
  • Mikken
  • Jongleren

En er zitten nog meer onderdelen in. Deze kon ik echter niet zo snel scharen onder een leerlijn.

En het mooie is er zijn bij elke leerlijn zo veel verschillende oefeningen die in de app staan. Alles staat echt perfect uitgewerkt met filmpjes die je als leerkracht kunt bekijken. Om zo je lessen bewegingsonderwijs rijker te maken. De filmpjes kunnen ook voor leerlingen interessant zijn om bij een oefening even te bekijken als je niet meer weet wat je moet doen.

Wat ik mooi vind aan de app dat er 4 niveaus visueel zichtbaar zijn in de app. Maar daarnaast zijn er binnen de niveau ook weer niveauverschillen te zien. Echt heel compleet zo.

Dit is een Vlaamse app. Echter is dat totaal geen belemmering vind ik. Er komt geen taal in de app voor. Dus daar heb je geen last van. Het is wel zo dat je voor deze app internet nodig hebt want er zitten filmpjes en foto’s in. Houd daar rekening mee in het gebruik.

De App

Wanneer ik de app start worden eerst de filmpjes en foto’s geladen. Dit duurt maar kort. Vervolgens zie ik de verschillende leeractiviteiten in de app staan.

Als ik bijvoorbeeld kies voor touwtjespringen dan tik ik deze aan. En komen er vier gekleurde bollen naar boven. Waarbij groen het makkelijkste is en rood het moeilijkste. Door op de gekleurde bollen te tikken krijg je verschillende activiteiten die vallen binnen deze leerlijn touwtjespringen die dan oplopen in moeilijkheid.

Elke activiteit wordt ondersteund door een filmpje waarbij je een kind de activiteit ziet doen.

Tips voor in de Klas

Deze app kan ter ondersteuning worden gebruikt tijdens de lessen bewegingsonderwijs. Wanneer kinderen even niet meer weten hoe een activiteit werkt kunnen ze het filmpje opzoeken en kijken.

Voor de leerkracht kan deze app werken ter inspiratie van de lessen. Het kan je lessen echt rijker maken.

Wat leer je van deze App?

Deze app sluit echt aan bij de leerlijnen rondom bewegingsonderwijs die door het SLO zijn gemaakt.

 

 

    Leave a Reply