rood02

Het verhaal van Roodkapje

Leeftijd: 4 – 7 jaar
Prijs: € 5,49
Download voor iPad
AppStore

De App

rood01

Als je het verhaal van Roodkapje start heb je keuze uit twee opties:

  • Lezen en Spelen
  • Zelf lezen

Ook krijg je tips van Roodkapje. Zo kun je op de blauwe stippen drukken en dan gebeurt er iets. Roodkapje kan je bijvoorbeeld om hulp vragen om een mandje in te pakken. Of de moeder van Roodkapje zegt iets. Verder kun je met duim en wijsvinger zoomen om meer van de omgeving te zien. Door op de blauwe pijl te drukken ga je naar de volgende pagina in het verhaal. In elke pagina kom je ook een Uil tegen. De Uil kan zorgen voor meer interactie tussen je kind en de app. De uil zegt bijvoorbeeld dat je Roodkapje goed in de gaten moet houden. En dat Roodkapje een aardig meisje is.

Je gaat naar de volgende pagina door op het pijltje te tikken. Deze pijltjes zitten rechts, om vooruit te gaan. En links, om achteruit te gaan.

rood05

Rechts bovenin zit een soort lintje. Als je hier op tikt krijg je de kaart te zien. Je ziet nu alle plekken waar Roodkapje langs moet om bij oma uit te komen. Op deze manier kun je zelf je verhaal bepalen! Misschien wil je wel dat Roodkapje eerst naar de spin gaat en daarna naar oma. Jij mag het met de kaart zelf bepalen!

In de app zitten diverse leuke verrassende elementen. Zo kun je bijvoorbeeld je scherm kantelen om de honing uit de pot te laten lopen. Of als je in de microfoon blaast kun je op een fluit blazen of je blaast de distels naar de wolf. Door je scherm te kantelen kun je soms ook meer van de omgeving zien!

Tips voor in de klas

rood06

Dit is echt een app om kinderen samen te laten ontdekken! Laat kinderen dus vooral samen met deze app werken.

Een andere tip is om het verhaal van Roodkapje in de grote of kleine kring te vertellen. En door kinderen uit te laten spelen. Als ze de app hebben gedaan, merken ze dan verschillen? Of is het hetzelfde? Dit gesprek kun je goed in de kleine kring met kinderen voeren.

Wat leer je van deze App?

rood03

Van deze app leren kinderen heel erg veel. Als je naar de kerndoelen kijkt leren ze:

Kerndoel 1
De leerlingen leren informatie te verwerven uit gesproken taal. Ze leren tevens die informatie, mondeling of schriftelijk, gestructureerd weer te geven.

Waarbij de focus in combinatie met deze app ligt op:

  • Gebruik: korte monologen, (interactief) voorgelezen teksten

Verder leer je van deze app:

  • Concentreren op een verhaal
  • Luisteren naar een verhaal
  • Nieuwsgierigheid ontplooien

Mijn Mening

rood04

Wauw wat een leuke app zeg! Het verhaal van Roodkapje was bij mij, en sommige leerlingen, wel bekend. Maar deze app van Roodkapje geeft het verhaal een geheel nieuwe dimensie. Er zitten allerlei interactie elementen in. Waardoor kinderen geprikkeld worden om dingen aan te tikken. Ik vind het ook leuk dat je de omgeving van Roodkapje kunt verkennen. En dat je tijdens het luisteren van het verhaal allerlei opdrachten krijgt om te doen. Op deze manier blijf je betrokken bij het verhaal en blijft het boeien.

Wat ik verder echt leuk vind aan het verhaal is dat er allerlei verrassende elementen in zitten. Je kunt de iPad bijvoorbeeld ook draaien om meer te zien van de omgeving. Dat vind ik echt heel leuk!

De activiteiten in de app, bijvoorbeeld het vullen van het mandje voor oma. Of dat je bloemetjes moet plukken vind ik leuk om te doen. Kinderen worden zo echt betrokken bij de app.

Het verhaal van Roodkapje wordt door een prettige stem voorgelezen. Tijdens het luisteren wordt er ook een muziekje afgespeeld. Ik vind dit een prettig muziekje. En vind het eigenlijk wel fijn dat het muziekje telkens terug komt.

De app van Roodkapje is een betaalde app. Echter vind ik deze app zo mooi vorm gegeven dat ik het ook wel waard vind om voor deze app te betalen. In deze app zit geen reclame. Ook is het zo dat als je de app eenmaal hebt aangekocht je geen verdere in app aankopen meer hoeft te doen. De navigatie is voor kinderen duidelijk en goed te hanteren. Deze app vind ik echt een aanrader!

    Leave a Reply