rk01

Een app vol met sommen

Leeftijd: 7 – 12 jaar
Prijs: € 1,99
Download voor iPhone/iPad
AppStore

De App

rk05

Door de titel weet ik dat deze app zal gaan over rekenen. Als ik de app opstart kan ik een account aanmaken waarop ik kan spelen. Doordat ik op mijn eigen account speel kan ik mijn voortgang zien.

Ik begin in de wereld die het platteland heet. In deze wereld moet ik sommen oplossen. Elke stap bestaat uit een specifiek onderdeel. Zo kan ik bijvoorbeeld:

  • Ballen tellen
  • Optellen
  • Vergelijken, groter dan of kleiner dan?
  • Schatten
  • Puzzelen: Welk stukje van de reeks ontbreekt er?
  • Wat is het grootste getal van de vier getallen?
  • Welke sommen hebben hetzelfde antwoord?
  • Combineer de 2 figuren, welk figuur krijg je nu?
  • En nog veel meer soorten opgave.

rk02

Elke opdracht bestaat uit 10 sommen. Na 5 opgave krijg je een herhalingsopgave. Daarin zitten van elke voorgaande opgave sommen. Je herhaalt alles dus. Voor opgave die je goed hebt gemaakt krijg je punten. Wanneer je een opgave fout maakt krijg je minpunten. En er wordt een ster afgehaald. Wanneer je 3 fouten hebt gemaakt moet je opnieuw beginnen.

Elke wereld bestaat uit 75 opgave en in totaal zijn er 5 werelden. In elke wereld heb je nieuwe vraagstukken uit een nieuwe categorie.

Tips voor in de Klas

rk06

Deze app kun je goed inzetten voor je slimme rekenaars in groep 4. Ook voor hogere groepen is deze app een echte aanrader. Je kunt kinderen hier individueel mee laten werken. Je moet echter wel elk kind een eigen account aan laten maken. De app houdt dan de scores van de kinderen bij. Je zou daar als leerkracht/ouder ook naar kunnen kijken om de vorderingen van de kinderen te zien.

Ook voor thuis is deze app een echte aanrader om met rekenen bezig te zijn.

Wat leer je van deze App?

rk04

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze app:

Kerndoel 23
De leerlingen leren wiskundetaal gebruiken.

Kerndoel 26
De leerlingen leren structuur en samenhang van aantallen, gehele getallen, kommagetallen, breuken, procenten en verhoudingen op hoofdlijnen te doorzien en er in praktische situaties mee te rekenen.

Kerndoel 27
De leerlingen leren de basisbewerkingen met gehele getallen in elk geval tot 100 snel uit het hoofd uitvoeren, waarbij optellen en aftrekken tot 20 en de tafels van buiten gekend zijn.

Kerndoel 28
De leerlingen leren schattend tellen en rekenen.

Kerndoel 29
De leerlingen leren handig optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen.

Kerndoel 30
De leerlingen leren schriftelijk optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen volgens meer of minder verkorte standaardprocedures.

Kerndoel 32
De leerlingen leren eenvoudige meetkundige problemen op te lossen.

Kerndoel 33
De leerlingen leren meten en leren te rekenen met eenheden en maten, zoals bij tijd, geld, lengte, omtrek, oppervlakte, inhoud, gewicht, snelheid en temperatuur.

Verder leer je van deze app:

  • Je concerteren op een activiteit

Mijn Mening

rk08

Ik vind dit echt een leuke leerzame rekenapp voor kinderen vanaf groep 4. Kinderen die meer uitdaging op rekengebied kunnen gebruiken vanaf groep 3/4 kunnen met deze app echt naar harte lust aan de slag!

De opdrachten in de app zijn afwisselend en van verschillende moeilijkheidsgraden. Wat ik erg prettig vind. De moeilijkheid loopt ook op naarmate je verder in het spel komt.

Het aantal sommen dat je per opgave maakt, 10 sommen, is wat mij betreft prima. Na 3 fouten opnieuw beginnen vind ik ook een prima idee. Je kunt dan als leerkracht/ouder ook helpen als een kind te veel fouten maakt.

Doordat je steeds verder in de wereld komt en daardoor nieuwe opgave hebt zit er echt uitdaging in de app.

Er zit geen reclame in de app. En als je de app eenmaal hebt aangekocht heb je geen in app aankopen meer te doen.

Ik vind dit een echte aanrader om thuis of op school te gebruiken!

 

Leave a Reply