bw01

Maak de waterleiding!

Leeftijd: 5 – 11 jaar
Prijs: € 4,49
Download voor iPhone/iPad
AppStore

De App

bw05

Als ik de app start wordt al snel duidelijk wat ik moet doen. Ik moet namelijk de waterleiding zo maken dat de vis vanuit de kom naar de andere leidingbuis kan. Hiervoor moet ik natuurlijk een heleboel regelen.

De opdracht lijkt niet zo moeilijk. Je ziet allemaal stukken van buizen. Deze kun je draaien, slepen en aan elkaar vast maken. Je ziet ook een kom met een vis erin. En je ziet het einde van de waterleiding. Het is nu aan jou de vraag hoe verbind je de stukken van de buizen zo dat de vis van de kom naar het einde van de waterleiding te komen?

Zodra je de juiste route hebt gevonden met de buizen zet je de kraan open. Het water kan nu door de buizen stromen. Alleen moet je hiervoor de iPad wel regelmatig draaien! Echt een uitdaging voor kinderen.

bw06

Wanneer je een goede route maakt ga je door naar het volgende level. Elk level wat ik gehaald heb volgt weer op een volgend level. Dit level is dan weer net een beetje moeilijker/uitdagender. Er zijn onwijs veel levels.

Je kunt ook een overzicht krijgen van hoeveel levels je al gehaald hebt en hoeveel je er nog moet. Dit is een route.

Je hebt in het hoofdscherm ook nog de mogelijkheid om op de optie “build” te tikken. Wanneer je voor deze optie kiest, kun je je eigen route met buizen maken! Deze routes kun je dan weer delen met andere zodat je elkaars levels kunt spelen.

Tips voor in de Klas

bw02

Deze app vraagt veel van het ruimtelijk inzicht van kinderen. Daarom introduceer ik deze app het liefst in een klein groepje. Ik ga dan samen met de kinderen de app spelen. En samen met ze ontdekken hoe het allemaal werkt, wat we precies moeten doen. En laat ze vooral experimenteren en uitzoeken. Als de leerlingen voldoende uitleg hebben gehad kun je ze in tweetallen of alleen met de app laten werken.

Wat natuurlijk ook leuk is, is om naar aanleiding, of gewoon los van deze app, een waterbaan met de kinderen te maken van alle losse stukken van bijvoorbeeld een knikkerbaan. Laat de kinderen het zo in elkaar zetten dat er een logisch parcours ontstaat.

Wat leer je van deze App?

bw04

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze app:

Kerndoel 32
De leerlingen leren eenvoudige meetkundige problemen op te lossen.

Verder leer je van deze app:

  • Je concentreren op een activiteit
  • Samenwerken als je de app samen doet
  • Je inschatten van verhoudingen

Mijn Mening

bw03

Ik vind dit echt een super gave app! Het puzzelen met de stukken van de buizen vind ik super. Wanneer ik de app aan de kinderen in de klas geef zie ik dat ze erg betrokken zijn bij de app. Ze vinden het echt leuk en uitdagend om een goede route van de buizen te maken.

Wat ik ook leuk vind is dat je zelf een eigen route kunt maken met de buizen en die kunt delen met andere mensen. Op deze manier kun je routes maken die aansluiten bij wat je leerlingen aankunnen!

Het fijne is dat er in deze app geen in app aankopen in de app zitten. En er zit geen reclame zit als je de app eenmaal hebt aangekocht.

Kortom ik vind deze app echt een aanrader om voor rekenen te gebruiken!

Een filmpje van de app

Leave a Reply