Maak pixelart rond het thema kerst

Leeftijd: 5 – 9 jaar
Prijs: € gratis (in app aankopen)
Download voor iPhone/iPad

 

Mijn Mening

Wat een leuke app is dit zeg! De pixelfiguren die je kunt kiezen zijn heel divers. Je kunt kiezen op thema maar ook gewoon op populariteit.

De pixelfiguren zijn wisselend van grote en moeilijkheid. Er zit geen systeem in dat je kunt zien dat een bepaalde tekening moeilijker is dan een andere. Dat vind ik erg prettig.

Er is ook een enorme hoeveelheid aan voorbeelden die je kunt kiezen. Dus ook na de kerstperiode is deze app leuk om te spelen voor kleuters!

Je ziet dat sommige pixeltekeningen een gekleurd icoontje hebben. Dit betaalde tekeningen. Hiervoor moet je een abonnement hebben. Ik vind het niet hinderlijk voor het spelen van de app. Reclame had ik zelf minder prettig gevonden.

Een ander leuk element is dat zodra je de tekening af hebt je een filmpje van je tekening kunt krijgen! Je ziet dan precies hoe je de pixeltekening gemaakt hebt. Een leuke toevoeging wat mij betreft.

De kleuters die met deze app hebben gewerkt vonden het ook echt een leuke app! Je zag echt dat ze hun tekening wilde afmaken. Het filmpje aan het einde was echt een mooie toevoeging. Dit filmpje kun je achteraf ook in de klas laten zien of juist delen met ouders.

Door dat de app gratis is, en in kerststijl vind ik het een leuke app voor de kerstperiode.

De App

Wanneer je de app start zie je dat je uit heel veel verschillende soorten pixeltekeningen kunt kiezen. Deze zijn onderverdeeld in categorieën. De app start met de categorie new&populair. Wanneer je naar het onderdeel “Holidays” gaat kun je allemaal kerstpixeltekeningen vinden!

Als je vervolgens een pixeltekening hebt uitgekozen tik je deze aan. Door in te zoomen op een onderdeel van de tekening zie je nummertjes staan. Deze nummers corresponderen met kleuren die eronder staan.

Wanneer je een nummer met kleur kiest worden de vakjes die je mag kleuren ook iets donkerder grijs. Als je een vakje de goede kleur hebt gegeven dan verdwijnt het nummer. Als je alle vakjes met die kleur hebt ingekleurd en er zijn geen vakjes meer te kleuren dan zie je ook een vinkje door de kleur heen staan. Als je per ongelijk een vakje de verkeerde kleur geeft krijgt deze een lichte kleur. En kun je de fout herstellen.

Als je pixeltekening helemaal af is dan krijg je e opbouw van je pixeltekening te zien. Je kunt er zelfs een filmpje van krijgen!

Tips voor in de Klas

Het is natuurlijk leuk om deze pixeltekeningen op de iPad te maken! Maar een dergelijk iets kan natuurlijk ook op het digibord. Gynzy heeft hiervoor een tool ontwikkeld, mozaïek rondom kerst! Ik schreef er ook over.

Wanneer je in de klas de beschikking hebt over een kinderstylus kun je kleuters hier mee laten werken. Op deze manier oefenen ze op een andere manier de pengreep.

Wat leer je van deze App?

Als je naar de kerndoelen kijkt kun je van deze app het volgende leren:

Kerndoel 1
De leerlingen leren informatie te verwerven uit gesproken taal. Ze leren tevens die informatie, mondeling of schriftelijk, gestructureerd weer te geven.

Kerndoel 4
De leerlingen leren informatie te achterhalen in informatieve en instructieve teksten, waaronder schema’s, tabellen en digitale bronnen. Waarbij kleuters vooral bezig zijn met het spelenderwijs afbeeldingen aan elkaar te koppelen.

Kerndoel 23
De leerlingen leren wiskundetaal gebruiken.

Verder leer je van deze app:

  • Je concentreren op een activiteit
  • Hoe werkt een patroon
  • Samenwerken als je de activiteit samen doet

Leave a Reply