Ontdek de wereld van Fiete!

Leeftijd: 3 – 7 jaar
Prijs: € 2,99
Download voor iPhone/iPad

 

Mijn Mening

Wat een prachtig vormgegeven app is dit zeg! Je stapt echt de wereld van Fiete in. Alles is prachtig vormgegeven en overal zijn dingen te ontdekken. Dat maakt het voor kleuters echt leuk om met deze app te spelen. Kom je de kip tegen dan kun je een ei uit zijn nest halen en daar een cake van bakken! Of kijk eens naar de flessenpost die je uit het water vist. Genoeg te ontdekken voor kleuters.

Het is fijn dat er in deze app geen goed of fout is voor kleuters. Je kunt een vuurtje in de app maken, maar als het niet lukt is het niet erg. En merk je er ook niets van in je spel. Alles blijft hetzelfde. Je kunt je eigen spel blijven spelen.

Deze app werkt met multi touch. Wat inhoudt dat je de app echt samen kunt doen en met meerdere kleuters kunt doen. Je kunt namelijk met meerdere vingers op het scherm. Echt heel gaaf!

Een andere leuke optie vind ik dat je alle figuurtjes overal neer kunt zetten. Zo kun je een echt verhaal vertellen!

Er zit in deze app geen reclame. Ook hoef je geen in app aankopen meer te doen als je de app eenmaal hebt aangeschaft.

Een mooie app om van alles te ontdekken.

De App

Als je de app start kun je kiezen waar je wilt beginnen, bij de piraten of op ‘t platteland. Overal kun je lopen, kijken en dingen beleven.

Kom je bijvoorbeeld in het bos dan kun je de bomen omzagen. En uiteindelijk een vuurtje maken. Zie je de helikopter dan stap je erin en vlieg je door Fiete zijn wereld heen! Of wanneer je de barbecue ziet dan kun je een barbecue doen! Genoeg te ontdekken en te beleven.

Doordat je alle figuren die in de app staat kunt bewegen kun je een echt spel ermee spelen en speel je zelfs een soort poppenspel!

Tips voor in de Klas

Deze app werkt met multi touch! Je kunt dus samen met de app werken, met meerdere vingers op het scherm! Speel dus samen een verhaal na!

Deze app is heel goed te gebruiken voor woordenschat en taalbegrip. Je kunt met de kleuters starten met Fiete en zo met de figuurtjes die je in de wereld tegen komt een echt verhaal spelen. Help ze het verhaal po te bouwen door zelf ook mee te spelen! Zo maak je samen een echt verhaal.

Je zou dit bijvoorbeeld ook kunnen doen via de AppleTV. Zo kunnen er meer kleuters genieten van het verhaal wat je samen verteld.

Wat leer je van deze App?

Wanneer je echt met kleuters gaat spelen met deze app kunnen ze, als je naar de kerndoelen kijk kun je van deze app het volgende leren:

Kerndoel 1
De leerlingen leren informatie te verwerven uit gesproken taal. Ze leren tevens die informatie, mondeling of schriftelijk, gestructureerd weer te geven.

Kerndoel 2
De leerlingen leren zich naar vorm en inhoud uit te drukken bij het geven en vragen van informatie, het uitbrengen van verslag, het geven van uitleg, het instrueren en bij het discussiëren.

Verder leer je van deze app:

  • Alles over het leven op de boerderij
  • Je concentreren op een activiteit

    Leave a Reply