Puzzel mee met puzzelklas!

Leeftijd: 5 – 8 jaar
Prijs: โ‚ฌ 2,29
Download voor iPhone/iPad

 

Mijn Mening

Wat een gave app is dit zeg! De oefeningen die erin zitten zijn erg divers. De eerste twee oefeningen waarin je een een figuur goed moet maken en de oefening waarin je verschillen moet zoeken zijn voor alle kleuters goed te doen.

De laatste drie oefeningen de weegschaal, welk figuur komt er nu en de route voor het konijn zijn wat mij betreft echt oefeningen waar pientere/slimme kleuters flink mee aan de slag kunnen waarmee ze echt even bezig zullen zijn! De oefeningen zijn flink uitdagend!

In deze app draait het echt om het oplossen van puzzels. En dat is totaal weer anders dan de vorige apps van de kleuteruniversiteit. Dat vind ik mooi. Er zit zo meer diversiteit in.

Deze app is ook geen app waarmee kleuters zich snel zullen vervelen. Er zitten bij elke oefening heel veel verschillende oefeningen. Als je een keer zoek de verschillen hebt gedaan kan deze de volgende keer totaal andere opdrachten geven. Mooi want zo blijft de app aantrekkelijk.

De app is verder mooi vormgegeven en past echt bij de kleuters! Wat mij betreft is dit een echte aanvulling in je klas waarin ook inhoud zit voor de pientere/slimme kleuter!

De App

Deze app bestaat uit 5 verschillende spellen. Bij elk spel zijn krijg je random 10 opdrachten. Maar in totaal zijn er voor elk spel 20 opdrachten. Je krijgt dus nooit dezelfde opdrachten. Ik zal alle spellen toelichten.

Maak het figuur weer goed!

Je ziet rechts bovenin hoe het figuur moet worden. Jij moet nu alle stukjes van het figuur zo plaatsen zodat het weer hetzelfde figuur wordt. Wanneer je een stukje goed hebt neergelegd blijft deze liggen. Is je puzzel af? Dan krijg je een volgende!

Zoek de verschillen!

Er zijn twee plaatjes. Deze lijken erg op elkaar. Maar zie jij de verschillen? Het aantal verschillen per oefening is elke keer weer anders. Als je alle verschillen hebt gevonden krijg je een volgende oefening.

Maak de weegschaal goed

Op de weegschaal ontbreekt een deel. Weet jij wat er moet komen? Je moet goed kijken. Soms is de weegschaal in evenwicht en soms niet. Je moet hierop je antwoord, wat rechts staat, aanpassen. Wanneer je een fout antwoord geeft mag je het proberen tot je op het goede antwoord komt. Is je antwoord goed? Dan mag je een volgende oefening doen!

Weet jij welk figuur er moet komen?

In deze oefening zie je een reeks figuurtjes staan. Weet jij welk figuurtje er rechts onderaan ontbreekt? Sleep dit ernaartoe! Wanneer je het goede figuurtje er naartoe hebt gesleept krijg je een volgende opdracht. Wanneer het fout is mag je het nogmaals proberen.

Welke route moet het konijn volgen?

In dit laatste spel moet jij kijken welke route het konijntje moet afleggen om bij zijn wortel te komen. Weet jij welke pijlenroute goed is? Wanneer je de goede route kiest komt er een groene rand omheen en zie je de route in beeld. Bij een fout antwoord verdwijnt je antwoord. Je krijgt een volgende opdracht wanneer de vorige goed is.

Tip’s voor in de Klas

Deze app zou ik echt in de kleine kring bij de kleuter introduceren. En zo samen de onderdelen van de app ontdekken. Je kunt de dan samen met de kleuters alle onderdelen van de app ontdekken!

Wil je meer puzzel opdrachten voor (slimme) kleuters? Kijk dan even bij kraak de code! Hier moeten kleuters ook flink aan de slag!

Wat leer je van deze App?

Als ik naar de kerndoelen kijk dan leer je van deze app het volgende:

Kerndoel 23

De leerlingen leren wiskundetaal gebruiken

Kerndoel 32

De leerlingen leren eenvoudige meetkundige problemen op te lossen.

Als je buiten de kerndoelen gaat kijken leer je ook van deze app om je te focussen/concentreren op een activiteit. Want om een tangram tot een goed einde te brengen moet je je behoorlijk kunnen focussen!

41 Comments

 1. Marleen Albers
  11 februari 2020

  Waarom ik deze app wil winnen?? Nou dat is nogal makkelijk, ik werk met NT2 kinderen in Amsterdam. Deze kinderen hebben dan wel een taal achterstand maar logisch denken kunnen ze zeker wel. Ik merk dit als ik bezig ben met programmeren met de beebot en spelen met ‘Osmo”.
  Daar zijn mijn kleuters goed in! Daar kunnen ze in uitblinken. En die taal??……………die komt vanzelf als ze aan de juf uitleggen hoe de puzzel moet ๐Ÿ˜‰

  Reply
 2. Ellen Kostwinder
  11 februari 2020

  Er zijn kleuters in mijn groep, die toe zijn aan extra uitdaging ๐Ÿฅฐ

  Reply
 3. Debbie
  11 februari 2020

  Super graag zou ik deze app winnen voor onze kleuters. Tot nu toe worden er voornamelijk filmpjes gekeken op de Ipads, en een enkeling doet een (gratis demo) spelletje. Hoe mooi zou het zijn als ze aan de slag kunnen met deze leuke รฉn leerzame app?!

  Reply
 4. Kelly M
  11 februari 2020

  Ik zou heel graag winnen voor mijn kleuters die volgende week het thema carnaval hebben en omdat ik een interim/vervangende leerkracht ben komt er controle langs volgende week. Des te meer ik de kleuters kan uitdagen, des te beter mijn evaluatie. ๐Ÿ€ En wat zien de oefeningen er uitdagend leuk uit ๐Ÿ’• de oefeningen zien er zo leuk uit dat ik ze zelf ook zou willen maken ๐Ÿ˜
  Hopelijk winnen we ๐Ÿ˜Š ๐Ÿคž๐Ÿป

  Reply
 5. B vd b
  11 februari 2020

  Nou ik wil dit winnen omdat mijn slimmere kleuters te weinig nAar hun zin kunnen doen. Dit zal ze niet vervelen!!!

  Reply
 6. Nellie
  11 februari 2020

  Zodat mijn pientere leerlingen het aan mij kunnen uitleggen, ipv ik aan hun. ๐Ÿ˜‰

  Reply
 7. Patricia
  11 februari 2020

  Dit zou een mooie aanvulling zijn op ons aanbod voor onze kleuters met een ontwikkelingsvoorsprong!

  Reply
 8. Tanya Meulendijks
  11 februari 2020

  Ik zou graag de app winnen voor de kinderen met een ontwikkelingsvoorsprong in onze groep, dat zijn er wel een aantal. Een leuke (andere) manier om ze uit te dagen! Ik ga duimen!!!!

  Reply
 9. Loes
  11 februari 2020

  Oh wauw wat lijkt me dit een leuke en leerzame app voor slimme kleuters! En laat ik die er nu net een paar in mijn leuke groepje hebben zitten. De Ipads worden bij ons heel vaak gepakt maar wij als OB team zijn steeds nog op zoek naar de beste en leerzaamste apps voor onze club. Dit zou een super mooie toevoeging zijn! Ik duim ๐Ÿ™‚

  Reply
 10. Daphne
  11 februari 2020

  Dit ziet er heel leuk uit! Zou het daarom ook graag willen winnen. Een aantal kinderen in groep 1-2 zouden hier wel raad mee weten. Daarnaast kan begin groep 3 hier ook leuk mee oefenen/herhalen.

  Reply
 11. Manouk
  11 februari 2020

  Ik zou de code heel graag willen winnen voor de school waar ik sinds dit jaar werkzaam ben. Wat een leuke spellen inderdaad, net weer even anders dan al bestaat. Dit zou zeker een mooie aanvulling zijn voor het aanbod op de iPad voor onze onderbouw!

  Reply
 12. Padda
  11 februari 2020

  Jaaaaaaaa op valentijnsdag iets voor mijn lieve kids winnen…
  En extra uitdaging is altijd welkom.

  Reply
 13. Esther
  11 februari 2020

  Wij zijn erg enthousiast over deze app en winnen de promocode heel graag.
  Op school zijn we op dit moment actief bezig met het signaleren van leerlingen met een ontwikkelingsvoorsprong. Het aanbod voor deze leerlingen begint steeds meer vorm te krijgen. Deze app is een hele mooie aanvulling!

  Reply
 14. Manouk
  11 februari 2020

  Ik zou heel graag deze app willen winnen om op deze manier mijn kleuters die meer aan kunnen uit te dagen op hun niveau! En natuurlijk omdat de app er prachtig uit ziet en ik na deze review helemaal enthousiast ben geworden! ๐Ÿ˜ƒ๐Ÿ€

  Reply
 15. Syl
  11 februari 2020

  Wij hebben een paar slimme kleuters in de groep en een paar 6-jarigen. Deze app geeft ze nieuwe uitdaging. Wat lijkt mij het geweldig om deze app voor hen te winnen!

  Reply
 16. Ine
  11 februari 2020

  Dit lijkt me een mooie app om mijn pientere kleuters uit te dagen en hun doorzettingsvermogen te testen. Digitale uitdagingen gaan ze sowieso graag aan dus heel welkom!

  Reply
 17. Petra
  11 februari 2020

  Graag voor mijn pientere kleuters. Ze zijn al veel bezig met extra materiaal, maar kunnen wel wat extra uitdaging gebruiken op de IPad. Nu maar duimen dat ik de code voor ze win.

  Reply
 18. L. van Helden
  11 februari 2020

  Ik ben de ictโ€™er op school. Wij kennen voldoende programmaโ€™s voor de midden- en bovenbouw, maar zijn eigenlijk nog zoekende voor de onderbouw!
  Daarnaast hebben we voldoende plus materiaal voor groep 3 t/m 8, maar ook hier vallen de kleuters buiten.
  Ik zou dus dolgraag willen winnen en mijn kleutercollegaโ€™s te kunnen verrassen!!

  Reply
 19. Milou
  11 februari 2020

  Wauw! Omdat er voor deze kinderen nooit uitdaging genoeg kan zijn.

  Reply
 20. Ineke
  11 februari 2020

  Wat een gave app! Echt iets voor de kleuters in mijn groep, die wat uitdaging aankunnen.

  Reply
 21. Linda van Rooijen
  11 februari 2020

  Wat een gave app!! Zal voor een aantal kinderen in mijn groep 1/2 een hele leuke toevoeging zijn om hun uit te dagen! Ebook leuk voor mijn eigen kleuter die vermoedelijk nog een jaartje langer kleuter mag zijn. Cognitief kan hij het makkelijk aan, dus zal ook echt uitdaging nodig hebben. Deze app kan daar aan bijdragen! ๐Ÿคž๐Ÿป๐Ÿคž๐Ÿป๐ŸŽ‰๐ŸŽ‰

  Reply
 22. Mieky
  11 februari 2020

  Omdat mijn leerling Dante toe is aan een nieuwe puzzel om te kraken. Mijn andere leerlingen daarna graag door hem worden geholpen om ook de juiste oplossing te vinden. Ze zijn dol op ontdekken proberen en experimenteren. En ik vind het ook leuk om ICT op een verantwoorde wijze bij kleuters in te zetten… graag dus…!!!

  Reply
 23. Annie dee Jonge
  11 februari 2020

  Een leuke uitdaging voor een aantal kleuters die al wat verder zijn in hun ontwikkeling. Maar ook om de kleuters verder te helpen.

  Reply
 24. Henrike
  11 februari 2020

  Deze app vinden mijn kleuters van groep 2 vast geweldig. Ik maak graag kans!

  Reply
 25. Tamara
  12 februari 2020

  Wauw, ziet et heel leerrijk uit en met diverse spelen, die de kleuters in mijn klasje niet snel beu zullen geraken! Ik duim alvast mee voor mijn pimpampoentjesklas ๐Ÿž

  Reply
 26. Chantal den Haan
  12 februari 2020

  Wat een waanzinnig leuke Win-winactie voor zowel hier thuis als bij mijn kleuterklas!!! Loving it! ๐Ÿ˜Fingers crossed ๐Ÿ€

  Reply
 27. Kim
  12 februari 2020

  Dit zouden een paar kinderen uit groep 1/2 geweldig vinden. ร‰n ik zou het samen kunnen delen met groep 3!

  Reply
 28. Cindy
  12 februari 2020

  Binnenkort ga ik naar de training kleuters en de iPad van kleuters digitaal om de iPad nog effectiviever in te zetten. Deze app zou goed van pas komen voor onze pientere kleuters

  Reply
 29. Juf Sandra
  12 februari 2020

  Wat een mooie vertaalslag naar het platte vlak!
  We hebben afgelopen periode zo ingezet op spel bij de kleuters maar ik mis nog een vloeiende overgang van het concrete materiaal naar het abstracte. Dit zou een mooie toevoeging zijn!

  Reply
 30. Evi bracke
  12 februari 2020

  Lijkt me een toffe app voor mijn pientere kleuters. Ik doe hier ook steeds veel ideetjes op voor in de klas!

  Reply
 31. Denise
  12 februari 2020

  Wauw dit zou leuk zijn voor mijn pientere kleuters. We hebben al wel wat uitdaging voor de pientere kleuter, maar dit zou helemaal geweldig zijn โค

  Reply
 32. Naomi Brandsma
  12 februari 2020

  Waarom ik deze app wil winnen? Nou, ik heb een gediagnostiseerd autistische leerling in mijn groep die naar het speciaal onderwijs gaat. Alleen.. er is geen plek, dus zit hij tot minimaal de zomervakantie bij mij in de klas. Hij is ook nog eens heel erg slim, waardoor de stof van de kleuters te makkelijk is. Op de iPad werken vindt hij fantastisch!! Dit spel zou o.a. hij erg leuk vinden en het zou hem uitdagen!

  Reply
 33. Maryline
  12 februari 2020

  Wauw super leuke app, wij zijn in de kleuterklassen al enorm bezig met ijsbergrekenen. Dit ziet er een leuke manier uit om dingen uit te proberen op alle vlakken van het wiskunde!! Soms zo moeilijk om dingen te vinden die kleuters aanspreken. Maar ik weet zeker dat dit zal aanslaan!

  Reply
 34. Gerda
  12 februari 2020

  Leuk voor hier in de Kinderopvang! Ze willen dolgraag even achter de ipad iets doen. Zijn ze ook nog leerzaam bezig! En weet niet of t ook geschikt is voor de oudste peuters op de peuteropvang? Spelenderwijs leren๐Ÿ’ช๐Ÿป

  Reply
 35. Josina
  12 februari 2020

  Ik gun het mijn zusje Marjolijn Koot. Zij is zo’n gedreven juf. Altijd 100% klaar staan voor de school.

  Reply
 36. Ellen
  12 februari 2020

  Leuk en leerzaam voor onze kleuters in de groep. We hebben een grote groep, 32 kinderen, wat zou het fijn zijn wanneer ze regelmatig zelfstandig met deze app zouden kunnen werken. Vooral nu programmeren en logisch denken steeds meer aan de orde komt bij de dagelijkse dingen die we moeten doen. Ziet er super uit. We gaan duimen.

  Reply
 37. Sanne
  12 februari 2020

  Ohh dit zou ik heel graag willen winnen voor een aantal kinderen uit onze groep! Dit zullen zij fantastisch vinden en goed gaan gebruiken.

  Reply
 38. Linda
  12 februari 2020

  Wat een leuke app! Fijn dat je hem vandaag hebt laten zien bij de IPad cursus! Nu maar duimen dat wij de app winnen voor onze kleuterklas ๐Ÿ˜‰

  Reply
 39. Diane
  12 februari 2020

  Kiene kleuters verdienen extra kansen en ik kom ze graag tegemoet!

  Reply
 40. Steffie Bijl
  12 februari 2020

  Ik zou hem heel graag willen winnen, omdat wij als oppasopa en -oma niet alleen graag knutselen, bakken en voorlezen met de aan ons toevertrouwde oppaskindjes, maar ze ook af en toe leuke en leerzame spelletjes op de tablet laten spelen. Een nieuwe uitdaging vinden ze altijd leuk.

  Reply
 41. Kim
  13 februari 2020

  Ik zou graag deze app thuis willen gebruiken voor mijn dochter van 6, die in groep 2 zit en zich steeds meer begint te vervelen.

  Reply

Leave a Reply