Puzzel mee met puzzelklas!

Leeftijd: 5 – 8 jaar
Prijs: € 2,29
Download voor iPhone/iPad

 

Mijn Mening

Wat een gave app is dit zeg! De oefeningen die erin zitten zijn erg divers. De eerste twee oefeningen waarin je een een figuur goed moet maken en de oefening waarin je verschillen moet zoeken zijn voor alle kleuters goed te doen.

De laatste drie oefeningen de weegschaal, welk figuur komt er nu en de route voor het konijn zijn wat mij betreft echt oefeningen waar pientere/slimme kleuters flink mee aan de slag kunnen waarmee ze echt even bezig zullen zijn! De oefeningen zijn flink uitdagend!

In deze app draait het echt om het oplossen van puzzels. En dat is totaal weer anders dan de vorige apps van de kleuteruniversiteit. Dat vind ik mooi. Er zit zo meer diversiteit in.

Deze app is ook geen app waarmee kleuters zich snel zullen vervelen. Er zitten bij elke oefening heel veel verschillende oefeningen. Als je een keer zoek de verschillen hebt gedaan kan deze de volgende keer totaal andere opdrachten geven. Mooi want zo blijft de app aantrekkelijk.

De app is verder mooi vormgegeven en past echt bij de kleuters! Wat mij betreft is dit een echte aanvulling in je klas waarin ook inhoud zit voor de pientere/slimme kleuter!

De App

Deze app bestaat uit 5 verschillende spellen. Bij elk spel zijn krijg je random 10 opdrachten. Maar in totaal zijn er voor elk spel 20 opdrachten. Je krijgt dus nooit dezelfde opdrachten. Ik zal alle spellen toelichten.

Maak het figuur weer goed!

Je ziet rechts bovenin hoe het figuur moet worden. Jij moet nu alle stukjes van het figuur zo plaatsen zodat het weer hetzelfde figuur wordt. Wanneer je een stukje goed hebt neergelegd blijft deze liggen. Is je puzzel af? Dan krijg je een volgende!

Zoek de verschillen!

Er zijn twee plaatjes. Deze lijken erg op elkaar. Maar zie jij de verschillen? Het aantal verschillen per oefening is elke keer weer anders. Als je alle verschillen hebt gevonden krijg je een volgende oefening.

Maak de weegschaal goed

Op de weegschaal ontbreekt een deel. Weet jij wat er moet komen? Je moet goed kijken. Soms is de weegschaal in evenwicht en soms niet. Je moet hierop je antwoord, wat rechts staat, aanpassen. Wanneer je een fout antwoord geeft mag je het proberen tot je op het goede antwoord komt. Is je antwoord goed? Dan mag je een volgende oefening doen!

Weet jij welk figuur er moet komen?

In deze oefening zie je een reeks figuurtjes staan. Weet jij welk figuurtje er rechts onderaan ontbreekt? Sleep dit ernaartoe! Wanneer je het goede figuurtje er naartoe hebt gesleept krijg je een volgende opdracht. Wanneer het fout is mag je het nogmaals proberen.

Welke route moet het konijn volgen?

In dit laatste spel moet jij kijken welke route het konijntje moet afleggen om bij zijn wortel te komen. Weet jij welke pijlenroute goed is? Wanneer je de goede route kiest komt er een groene rand omheen en zie je de route in beeld. Bij een fout antwoord verdwijnt je antwoord. Je krijgt een volgende opdracht wanneer de vorige goed is.

Tip’s voor in de Klas

Deze app zou ik echt in de kleine kring bij de kleuter introduceren. En zo samen de onderdelen van de app ontdekken. Je kunt de dan samen met de kleuters alle onderdelen van de app ontdekken!

Wil je meer puzzel opdrachten voor (slimme) kleuters? Kijk dan even bij kraak de code! Hier moeten kleuters ook flink aan de slag!

Wat leer je van deze App?

Als ik naar de kerndoelen kijk dan leer je van deze app het volgende:

Kerndoel 23

De leerlingen leren wiskundetaal gebruiken

Kerndoel 32

De leerlingen leren eenvoudige meetkundige problemen op te lossen.

Als je buiten de kerndoelen gaat kijken leer je ook van deze app om je te focussen/concentreren op een activiteit. Want om een tangram tot een goed einde te brengen moet je je behoorlijk kunnen focussen!

Leave a Reply