pf01Bak je eigen pizza!

Leeftijd: 4 – 8 jaar
Prijs: € 2,09
Download voor iPhone/iPad
AppStore

De App

pf03

Direct als je de app start kom je in het pizza restaurant terecht. Je kunt hier kiezen uit drie verschillende dingen:

  • Free mode: hierin kun je pizza’s maken zoals jij het wilt
  • Missions: hierbij krijg je een echte bestelling die jij moet maken
  • Shop: hier kun je ingrediënten kopen

In de free mode kun je zelf een pizza bedenken die jij lekker vindt om te eten. Je hebt de beschikking over een aantal basis ingrediënten. Daarmee kun je de pizza beleggen. Als je meer ingrediënten wilt hebben zul je deze in de shop moeten kopen. Door het doen van missions, pizza’s op bestelling, kun je namelijk geld verdienen. Als je pizza helemaal af is moet deze natuurlijk in de oven. Maar niet te lang anders verbrand je pizza! Als je pizza uit de oven is kun je deze op eten.

Missions is de andere modus waarin je kunt spelen. In deze modus kun je geld verdienen, waarmee je in de shop ingrediënten kunt kopen. Je krijgt een bestelling van een pizza vervolgens moet jij deze gaan maken. Eerst moet je het deeg maken. Vervolgens de saus op de bodem. En dan moeten de ingrediënten erop. Daarna doe je de pizza in de oven. En vervolgens mag je de pizza ook nog op eten. Voor al deze stappen krijg je uiteindelijk een bepaald bedrag. Hier kun je dan in de shop nieuwe ingrediënten voor kopen.

Bij missions kan het ook voorkomen dat je een activiteit moet doen. Je moet bijvoorbeeld tomaten snijden, kaas raspen, uien snijden en meer van dit soort dingen. Als je dit doet kun je ook weer geld verdienen. Want er is ook nog in het hoofdscherm de categorie die heet objectives. Hierin staan de activiteiten die je moet doen om extra geld te verdienen!

Tips voor in de klas

pf04

Ga met de kinderen echte pizza’s bakken! Er is vast wel een ouder bij wie de pizza’s in de oven kunnen. Als je alle kinderen een klein stukje geeft waarvan ze hun eigen pizza mogen maken is succes verzekerd!

Wat leer je van deze app?

pf02

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze app het volgende:

Kerndoel 34
De leerlingen leren zorg te dragen voor de lichamelijke en psychische gezondheid van henzelf en anderen.

Maar ook buiten de kerndoelen om leer je een hoop van deze app:

  • Stimuleert de fantasie: wat voor pizza kun jij maken?
  • Interesse in eten en koken
  • Concentreren op een activiteit

Mijn Mening

pf05

Bij mijn kleuters zie ik dat ze erg lang enthousiast met deze app aan de slag kunnen zijn. Wat ik merk is dat ze daarna ook allemaal graag pizza willen maken. Dit gaan we zeker een keer doen!

De navigatie binnen de app is eenvoudig en voor jonge kinderen prima te begrijpen. Ik vind het prettig dat er in deze versie van de app geen in app aankopen gedaan hoeven te worden. Op deze manier kan ik mijn kleuters gewoon de app geven zonder dat ze tegen problemen aanlopen.

Kortom een app die prima past bij het thema eten en drinken.

Leave a Reply