piraat01

Ontdek alles over piraten

Leeftijd: 4 – 7 jaar
Prijs: € 4,49
Download voor iPhone/iPad
AppStore

De App

Direct als ik de app start weet ik dat deze app over piraten zal gaan! In deze app heb je drie verschillende onderdelen die je kunt gaan doen:

 • In de haven
 • Op het schip
 • Piraten kleden

Deze drie onderdelen zal ik toelichten.

In de haven

piraat03

Het schip ligt in de haven en daar kun je van alles beleven. Zo kun je twee piraten mee laten doen aan een zakloopwedstrijd. Je kunt vaten op het schip rollen. Zorg er voor dat het schip niet zinkt! opzoek gaan naar een schatkaart. Het vuurwerk aansteken. En nog veel meer!

Op het piratenschip
Het schip is op volle zee. Je kunt op het schip van alles ontdekken. Hijs bijvoorbeeld de zeilen. Licht het anker. Laat een piraat een duik in de oceaan nemen. Kijk om je heen naar schateilanden. Verzamel stenen op de oceaanbodem. Neem een kijkje in de hutten. Maak een dansje met de piraten en nog veel meer!

Piraten kleden

piraat04
Je kunt de piraten ook kleden! Zo kun je kiezen uit verschillende soorten piraten, meisjes of jongens. Je kunt piraten verschillende kleding laten dragen. Je kunt het hoofddeksel en de haardracht bepalen. Maar ook hoe hun kleding eruit ziet! Waar zitten bijvoorbeeld strikjes, knopen, lapjes en dat soort zaken? En natuurlijk kun je de schoenen van de piraten kiezen! De mogelijkheden zijn eindeloos.

Tips voor in de Klas

piraat02

Deze app is heel goed te gebruiken voor woordenschat. Je kunt bijvoorbeeld kinderen in tweetallen eerst de plaat helemaal laten ontdekken.

Vervolgens kun je samen met de kinderen de platen gaan ontdekken. Kunnen ze benoemen wat er allemaal te zien is? Beschrijf eens een voorwerp en laat kinderen hier naar zoeken. Of als ze een stukje verder zijn, laat kinderen zelf voorwerpen die ze op de plaat zien beschrijven!

Het aankleden van de piraten kun je ook aangrijpen om woordenschat te oefenen. Laat kinderen bepaalde kleding van de piraat eens beschrijven. Of laat ze juist beschrijven voor wat ze het gaan vervangen. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je zelf ook voordoet hoe het moet.

Wat leer je van deze App?

piraat05

Als je naar de kerndoelen kijkt kun je van deze app het volgende leren:

Kerndoel 1
De leerlingen leren informatie te verwerven uit gesproken taal. Ze leren tevens die informatie, mondeling of schriftelijk, gestructureerd weer te geven.

Kerndoel 2
De leerlingen leren zich naar vorm en inhoud uit te drukken bij het geven en vragen van informatie, het uitbrengen van verslag, het geven van uitleg, het instrueren en bij het discussiëren.

Verder leer je van deze app:

 • Alles over piraten
 • Je concentreren op een activiteit

Mijn Mening

Wat een mooie app is dit weer! Het thema piraten spreekt ontzettend aan bij onze kleuters.

Ik vind het leuk dat er allemaal interactieve elementen te zien zijn. Zo is er elke keer iets nieuws in de plaat te ontdekken. De platen zijn erg mooi vorm gegeven en bieden voor langere tijd plezier voor kinderen.

Ik vind het erg leuk dat je ook zelf je eigen piraat kunt ‘samenstellen’.

De werking van de app is allemaal erg eenvoudig en voor kinderen snel te begrijpen. Ik merk ook dat deze app maar blijft boeien. Vooral omdat er elke keer weer iets nieuws te ontdekken is. Overal zitten steeds weer nieuwe leuke bewegende elementen. Er is steeds weer wat nieuws te ontdekken voor kinderen.

Met deze app vind ik dat je als leerkracht alle kanten op kunt. Je kunt de app namelijk inzetten voor woordenschat. Maar je kunt er ook voor kiezen om kleuters zelf met deze app aan de slag te laten gaan. De bediening is eenvoudig en je hoeft er niet hele specifieke vaardigheden voor te hebben ontwikkeld om met deze app leuk bezig te kunnen zijn.

Wat ik verder fijn vind is dat er geen reclame in de app zit. En als je de app eenmaal hebt aangekocht hoef je geen verdere in app aankopen te doen om app volledig te spelen.

Kortom een app die erg interessant is omdat de app veel mogelijkheden biedt voor het onderwijs!

Kijk een filmpje van de app

34 Comments

 1. Karin
  12 mei 2016

  Dit zou mijn kleine piraat heel leuk vinden. Nu ook thema piraten op school, dus perfect!

  Reply
 2. katrien
  12 mei 2016

  Ziet er super uit. We werken dagelijks met de i-pad op school. Die app zou een mooie verrijking zijn voor de kleuters. Vooral omdat we nu ook net gestart zijn met het thema: de piraten!

  Reply
  • katrien
   16 mei 2016

   super, dank je wel!

   Reply
 3. Djoeke
  12 mei 2016

  Ohhhhhhh wat zou dit tof zijn…Wij beginnen 1 juni met het piratenthema in onze drie onderbouwklassen. Daar zou deze app heel mooi bij passen en er vast en zeker voor zorgen, dat onze piratenkids veel piratenlol zullen beleven.

  Reply
 4. Sophie Henderick
  12 mei 2016

  Heel erg interessant! Ik werk met anderstaligen kinderen uit de onderbouw. Dus woordenschat verrijking op een leuke manier is altijd erg welkom!

  Reply
 5. Ilona
  12 mei 2016

  Dit zou mijn piraatje helemaal te gek vinden!!!

  Reply
 6. Leonie
  12 mei 2016

  Superleuk voor onze kleine meid, met koningsdag een piraten speelboot voor haar baby broertje gekocht, 3x raden wie er mee speelt 😉 en nu moet alles over piraten gaan!

  Reply
 7. christin
  12 mei 2016

  Oooh wat zou ik dat graag winnen voor ons kleuterklasje.

  Reply
 8. juf liesbeth
  12 mei 2016

  Onze peuters en kleuters zouden wel erg veel taal kunnen opnemen en zichzelf omtoveren in echte piraten!
  AAARGH! Piraten is toch iets da op thema-to-do staat.

  Reply
 9. Ine
  12 mei 2016

  Graag! Zijn net gestart met thema Woeste Willem dus komt goed van pas!

  Reply
 10. Roos
  12 mei 2016

  Werken aan woordenschat en spelen tegelijk! Dat zullen de kinderen van de internationale schakelgroep erg interessant vinden.

  Reply
 11. Ria Witte
  12 mei 2016

  Deze app zou ik dolgraag willen hebben voor mijn JRK-groep. Binnenkort starten we met het thema piraten dus we zouden deze app goed kunnen inzetten. We hebben nog maar kort een paar i-pads en er is helaas maar een heel klein budget, maar nu al genieten we volop van de vele mogelijkheden. Dus GRAAG!!!!!!

  Reply
 12. Babette
  12 mei 2016

  Ziet er erg leuk uit, deze app! Zou goed passen bij mijn groep (vluchtelingenkinderen) die ik klaarstoom voor het reguliere onderwijs. Wat extra woordenschat is dan nooit weg ☺️

  Reply
 13. Eline
  12 mei 2016

  Super leuke app, heel aantrekkelijk thema, het spreekt enorm aan bij de kleuters in de klas. Dus het zou wel leuk zijn om dit te winnen.

  Reply
 14. Kaat
  13 mei 2016

  Leuke app om bij te voegen bij de rest van de spelletjes op de ipad. De kleuters genieten enorm van de spelletjes die ze op de ipad spelen. Mijn anderstalige kleuters zouden veel woordenschat kunnen opsteken met deze leuke app!

  Reply
 15. Petra
  13 mei 2016

  Oooh, dit zou super zijn als inleiding op mijn nieuwe thema in het tweede leerjaar!

  Reply
 16. ansofie
  13 mei 2016

  Oh. Lijkt me heel leuk voor in ons piratenthema!

  Reply
 17. Sonja
  13 mei 2016

  Ahoy piraten! We loten graag mee!!!

  Reply
 18. evi
  13 mei 2016

  Ik heb binnekort(week van 23 mei) stage in de kleuterklas. Het weekthema is dan ‘Piraten’, dit hebben de kleuters zelf als favoriet opgegeven. Het lijkt mij een superleuke en interessante app om dan(en zeker ook nadien!) te gebruiken!

  Reply
 19. Kim
  14 mei 2016

  Dit lijkt me een super leuke app voor mijn kleine piraat.

  Reply
 20. Nathalie
  15 mei 2016

  Oh lijkt me een super leuk spelletje! Ideaal voor mijn klasje!

  Reply
 21. Julie De Bock
  15 mei 2016

  Ik studeer kleuteronderwijs dus dit zou zeker en vast nog van pas komen!

  Reply
 22. Thirza
  15 mei 2016

  Deze app zou ik heel graag willen winnen! Ik heb een klas vol jongens en een stoere meid die gek is op piraten. Ik heb een SBO klas, dus in deze app zit voor ieder wat wils.

  Reply
 23. Chantalle
  15 mei 2016

  Mijn dochter is geïnteresseerd in alle onderwerpen!!! Ook leuk voor in mijn klas!!!

  Reply
 24. Jamila
  15 mei 2016

  Voor de kleuterklassen op school ben ik altijd op zoek naar leuke apps. Dankzij jouw berichtjes op FB al vaak leuke apps gescoord die toevallig dan ook net gratis waren! Kijken of ik geluk heb met deze actie, Fingers crossed!

  Reply
 25. Eveline
  15 mei 2016

  Leuk voor mijn stoere dochtertje, die vindt piraten fantastisch!

  Reply
 26. Tine
  15 mei 2016

  Ik zou graag het thema piraten willen uitwerken en dus zou deze app zeker welkom zijn ! 😀
  De kleuters en ik zouden dit heel leuk vinden !

  Reply
 27. Anne
  16 mei 2016

  Woordenschat is wel een ‘dingetje’. Woordenschat apps blijven favoriet/!

  Reply
 28. Wendy
  16 mei 2016

  Leuk voor mijn twee kinderen van 6 en 4! Ze zeggen altijd “mama jij wint toch nooit”, misschien kan ik ze nu verrassen 🙂

  Reply
 29. Melanie Lempers
  16 mei 2016

  Wij zijn nu met het thema piraten bezig in de klas. Zou super leuk zijn voor op onze tablets!

  Reply
 30. Gabriela
  16 mei 2016

  O wauw, dat zou geweldig zijn! We gaan de komende weken werken over het thema water en wilden daarbij ook een piratenhoek inrichten. Zou geweldig zijn deze app voor de iPads te winnen!

  Reply
 31. Katrien
  16 mei 2016

  In een woord wow! Dit is wat ik nodig heb op mijn kleuters te stimuleren! Thema piraten is sowieso al een thema waarvan ze gek worden! Maar met taalzwakke kleuters is al die nieuwe woordenschat niet altijd even gemakkelijk! Met dit aantrekkelijke materiaal, hebben ze zeker iets om over te spreken wat het opdoen van nieuwe woordenschat zeker zal vergemakkelijken!
  Nog 2 weken en wij beginnen met het thema piraten! Dus nu volop aan het zoeken naar toffe materialen! Hopelijk kan ik ze dit voorschotelen!!!! :-))))

  Reply
 32. Angelique
  16 mei 2016

  Wat leuk! mijn kleine piraatjes zouden deze app heel graag winnen… het zijn soms letterlijke en figuurlijk kleine piraatjes 🙂

  Reply
 33. Rigtje Zegers
  16 mei 2016

  Gaaf! Past perfect bij ons komende project!

  Reply

Leave a Reply