piraat01

Ontdek alles over piraten

Leeftijd: 4 – 7 jaar
Prijs: € 4,49
Download voor iPhone/iPad
AppStore

De App

Direct als ik de app start weet ik dat deze app over piraten zal gaan! In deze app heb je drie verschillende onderdelen die je kunt gaan doen:

  • In de haven
  • Op het schip
  • Piraten kleden

Deze drie onderdelen zal ik toelichten.

In de haven

piraat03

Het schip ligt in de haven en daar kun je van alles beleven. Zo kun je twee piraten mee laten doen aan een zakloopwedstrijd. Je kunt vaten op het schip rollen. Zorg er voor dat het schip niet zinkt! opzoek gaan naar een schatkaart. Het vuurwerk aansteken. En nog veel meer!

Op het piratenschip
Het schip is op volle zee. Je kunt op het schip van alles ontdekken. Hijs bijvoorbeeld de zeilen. Licht het anker. Laat een piraat een duik in de oceaan nemen. Kijk om je heen naar schateilanden. Verzamel stenen op de oceaanbodem. Neem een kijkje in de hutten. Maak een dansje met de piraten en nog veel meer!

Piraten kleden

piraat04
Je kunt de piraten ook kleden! Zo kun je kiezen uit verschillende soorten piraten, meisjes of jongens. Je kunt piraten verschillende kleding laten dragen. Je kunt het hoofddeksel en de haardracht bepalen. Maar ook hoe hun kleding eruit ziet! Waar zitten bijvoorbeeld strikjes, knopen, lapjes en dat soort zaken? En natuurlijk kun je de schoenen van de piraten kiezen! De mogelijkheden zijn eindeloos.

Tips voor in de Klas

piraat02

Deze app is heel goed te gebruiken voor woordenschat. Je kunt bijvoorbeeld kinderen in tweetallen eerst de plaat helemaal laten ontdekken.

Vervolgens kun je samen met de kinderen de platen gaan ontdekken. Kunnen ze benoemen wat er allemaal te zien is? Beschrijf eens een voorwerp en laat kinderen hier naar zoeken. Of als ze een stukje verder zijn, laat kinderen zelf voorwerpen die ze op de plaat zien beschrijven!

Het aankleden van de piraten kun je ook aangrijpen om woordenschat te oefenen. Laat kinderen bepaalde kleding van de piraat eens beschrijven. Of laat ze juist beschrijven voor wat ze het gaan vervangen. Natuurlijk is het wel belangrijk dat je zelf ook voordoet hoe het moet.

Wat leer je van deze App?

piraat05

Als je naar de kerndoelen kijkt kun je van deze app het volgende leren:

Kerndoel 1
De leerlingen leren informatie te verwerven uit gesproken taal. Ze leren tevens die informatie, mondeling of schriftelijk, gestructureerd weer te geven.

Kerndoel 2
De leerlingen leren zich naar vorm en inhoud uit te drukken bij het geven en vragen van informatie, het uitbrengen van verslag, het geven van uitleg, het instrueren en bij het discussiëren.

Verder leer je van deze app:

  • Alles over piraten
  • Je concentreren op een activiteit

Mijn Mening

Wat een mooie app is dit weer! Het thema piraten spreekt ontzettend aan bij onze kleuters.

Ik vind het leuk dat er allemaal interactieve elementen te zien zijn. Zo is er elke keer iets nieuws in de plaat te ontdekken. De platen zijn erg mooi vorm gegeven en bieden voor langere tijd plezier voor kinderen.

Ik vind het erg leuk dat je ook zelf je eigen piraat kunt ‘samenstellen’.

De werking van de app is allemaal erg eenvoudig en voor kinderen snel te begrijpen. Ik merk ook dat deze app maar blijft boeien. Vooral omdat er elke keer weer iets nieuws te ontdekken is. Overal zitten steeds weer nieuwe leuke bewegende elementen. Er is steeds weer wat nieuws te ontdekken voor kinderen.

Met deze app vind ik dat je als leerkracht alle kanten op kunt. Je kunt de app namelijk inzetten voor woordenschat. Maar je kunt er ook voor kiezen om kleuters zelf met deze app aan de slag te laten gaan. De bediening is eenvoudig en je hoeft er niet hele specifieke vaardigheden voor te hebben ontwikkeld om met deze app leuk bezig te kunnen zijn.

Wat ik verder fijn vind is dat er geen reclame in de app zit. En als je de app eenmaal hebt aangekocht hoef je geen verdere in app aankopen te doen om app volledig te spelen.

Kortom een app die erg interessant is omdat de app veel mogelijkheden biedt voor het onderwijs!

Kijk een filmpje van de app

Leave a Reply