popland01

Zoek de juiste kleding bij elkaar

Leeftijd: 4 – 12 jaar
Prijs: € 1,09
Download voor iPhone/iPad & Android
AppStoreavailable_google_play

 

De App

popland03Als ik de app start zie ik een figuurtje met allemaal verschillende kleding staan. Het figuurtje draag het uniform van een viking. Klompen als schoenen, heeft een waaier in de hand. En een tulband op het hoofd. Dit kan toch niet bij elkaar horen? In dit scherm maak ik de keuze voor de taal. Ik kan kiezen tussen Nederlands en Engels.

Vervolgens krijg ik de vraag met hoeveel spelers ik het spel wil spelen:

  • 4 spelers
  • 3 spelers
  • 2 spelers
  • 1 speler: wanneer je voor deze optie kiest speelt de computer mee. Je kunt dan kiezen om 1, 2 of 3 computerspelers mee te laten doen.

Zodra ik het aantal spelers heb aangegeven kom ik in een volgend scherm terecht. Je moet nu gaan aangeven hoe moeilijk je het spel wilt. Hierbij kun je kiezen tussen de 1 ster, het makkelijkst, 2 sterren gemiddeld en 3 sterren het moeilijkste. Je kunt ook kiezen met welke set kleding je wilt spelen, set 1, set 2 of een mix set.

popland06Als je dit gedaan hebt begint het spel! Als het spel start zie ik vier kledingkasten. Een kledingkast is open. Dit is mijn kledingkast. Hier staat een poppetje in. Dit poppetje heeft allemaal verschillende soorten kleding aan. Deze passen helemaal niet bij elkaar. Het doel van het spel is om jouw poppetje een complete set kleding te even. Bedenk van te voren welke set kleding je wilt gaan verzamelen.

Wil je bijvoorbeeld een Chineespakket aan kleding, Nederlands pakket aan kleding of een Noorspakket aan kleding?? Tik op een kast van een andere speler en pak wat je wilt hebben. Sleep dit naar je eigen kast. Het kleding item wat je niet meer nodig hebt gaat vervolgens in de wasmand. Je kunt niets uit de wasmand pakken. Wanneer een speler iets van jou heeft gepakt krijg je iets nieuws in je kast. Wie als eerste een complete set kleding heeft, die heeft gewonnen! De gene die als eerste 10 punten heeft gescoord heeft de match gewonnen.

Tips voor in de Klas

popland05Dit spel op de iPad is prima geschikt om twee tot vier kinderen samen mee te laten spelen. Je hebt namelijk ook de mogelijkheid om aan te geven dat je het spel met twee tot vier spelers wilt spelen in plaats van tegen de computer. Als je de iPad op de tafel legt, en de kinderen aan weerszijden van de tafel laat zitten kunnen ze beide goed bij de iPad om het spel te spelen. Succes gegarandeerd!

Wat leer je van deze App?

popland04Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze app:

Kerndoel 23
De leerlingen leren wiskundetaal gebruiken.

Kerndoel 24
De leerlingen leren praktische en formele rekenwiskundige problemen op te lossen en redeneringen helder weer te geven.

Verder leer je van deze app:

  • Vooruit denken
  • Je concentreren op een activiteit
  • Plezier beleven aan een spel
  • Samen spelen
  • Actief meedoen

Mijn Mening

popland02Wat een verschrikkelijk leuk spel zeg! Toen ik het spel voor de eerste keer speelde dacht ik hmmm ik begrijp het nog niet helemaal. Maar toen ik het vader ging spelen begon ik het door te krijgen en werd ik erg fanatiek! Want je wilt dan steeds weer winnen. In mijn klas is dit spel ook een hit. Ik merk aan de kinderen dat ze het ook super leuk vinden om dit spel te spelen. Ze worden steeds enthousiaster naarmate ze het spel vaker spelen. Vooral het feit dat je dit spel samen kunt spelen vind ik een groot voordeel! Zo is de iPad niet meer voor een kind maar meteen voor meerdere kinderen. Maar als je het spel alleen wilt spelen dan kan dat ook. Dit vind ik ook heel prettig.

Kinderen kunnen zelf een keuze maken in moeilijkheid en in de sets kleding. Zo kun je erg veel afwisselen. Op deze manier wordt het spel nooit saai. Een groot pluspunt.

Dit spel is leuk voor kleuters, in het begin hebben ze vaak nog wat begeleiding nodig, maar ook voor oudere kinderen. Een spel voor de hele familie!

In deze app zit een goede heldere uitleg hoe het spel werkt. Dit maakt het voor ouders/leerkrachten makkelijk om het spel te begrijpen. Er zit geen reclame in de app. En als je de app eenmaal hebt aangekocht dan hoef je geen verdere in app aankopen meer te doen. De navigatie in de app is eenvoudig en voor iedereen te begrijpen.

Echt een aanrader om aan te schaffen!

Leave a Reply