Ontdek vormen met blokken

Leeftijd: 2 – 6 jaar
Prijs: gratis
Meer over de blokken
Download de app voor iPad

 

Mijn Mening

Wat een leuke app is dit! Ik vind de combinatie met de app en de blokken echt super gaaf. De blokken reageren vrij wel direct als je ze tegen het scherm aanzet. Dit is prettig voor kleuters want dan krijgen ze direct feedback op hun handelen.

De blokken zijn ook mooi van kleur. De twee blokken die hetzelfde zijn hebben ook dezelfde kleur. Voor echt jonge kleuters kan het wel eens verwarrend zijn dat als ze een driehoek op het scherm zien die bijvoorbeeld oranje is. En de driehoek die zij voor het scherm moeten plaatsen een andere kleur heeft. Wanneer je dit goed begeleid gaan kleuters dit echt snappen! Je zult het spel dus echt samen moeten spellen.

Er zitten echt enorm veel levels in dit spel. Wat het ook uitdagend maakt voor kleuters om mee te spelen. Elke keer krijg je weer nieuwe situaties waarin je de juiste vormen moet zoeken.

De taal is Engels, ik heb echter gemerkt dat dit voor kleuters niet zo veel uitmaakt. Als je de opdracht aan ze uitlegt begrijpen ze snel wat ze moeten doen en is taal echt geen belemmering meer.

Echter moet je wel oppassen dat de blokken die je niet nodig hebt niet te dicht bij het scherm liggen. En je moet het spel op een tafel die zo veel mogelijk van hout is spelen. Anders werkt het niet goed.

Ik vind dit spel echt een verrijking voor de jongste kleuters en zelfs ook voor een peuter is dit spel goed te spelen. Een echte aanrader dus!

De App

Het spel werkt eigenlijk heel eenvoudig. Je ziet vormen op het scherm die verstopt zijn in een afbeelding. Het is nu aan jou om uit te zoeken welke vorm er verstopt zit! Je mag even naar de bewegende afbeelding kijken. Dan zie je de 4 blokken opkomen. Welke vorm heb je gezien? Zet deze tegen het scherm aan.

Je krijgt meteen feedback als je het goed gedaan hebt. Je mag dan door naar een volgend level. In total zijn er 18 levels. Het ene level is wat moeilijker dan het andere level.

Tips voor in de Klas

Dit is materiaal waarvan ik echt vind dat je dat in de kleine kring het beste kunt introduceren met 2 of 3 kleuters. Werk samen aan een aantal opdrachten. En leg de kleuters uit dat je de iPad en de blokken niet te dicht bij elkaar moet leggen.

Je kunt dan als leerkracht echt even en stapje terug doen. En observeren of de kleuters de begrippen van de verschillende vormen beheersen en echt herkennen.

Wat leer je van deze App?

Wanneer je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze app het volgende:

Kerndoel 1

De leerlingen leren hun zintuiglijke mogelijkheden optimaliseren en geïntegreerd gebruiken.
Leerlingen herkennen, benoemen en sorteren van kleuren en vormen.

Rekenen:
De leerlingen leren wiskundetaal gebruiken: figuren
(bijv. vierkant, rechthoek, cirkel, driehoek.)

Leave a Reply