Niet meer beschikbaar in de AppStore

Speel en leer in de dierentuin

Leeftijd: 3 – 6 jaar
Prijs: € gratis (in app aankopen)
Download voor iPhone/iPad

 

Mijn Mening

Wauw, in de dierentuin is van alles te beleven! Er zitten superveel interactieve elementen in. Dat vinden ik en de kleuters heel aantrekkelijk. De platen zijn erg mooi van vormgeving en er is elke keer weer iets nieuws te ontdekken.

In de app zit een in-app-aankoop. Hiermee koop je nog 2 platen. Echter vind ik het geen belemmering om de app met slechts een kaart te spelen. Kortom een leuke app om te gebruiken tijdens het thema dieren!

De App

Het is meteen duidelijk dat deze app over de dierentuin gaat. Echter kun je maar een plaat volledig spelen. De platen mijn boerderij en mijn bos moet je kopen.

Als je een plaat gekozen hebt kun je op van alles in de plaat tikken. Wanneer je de giraffen aantikt dan gaan ze eten, tik je op de man met het karretje dan gaat hij bellen en zo is er nog veel meer te ontdekken! Overal zitten interactieve elementen verborgen.

Door op de rode knop onderin te drukken kun je naar een andere plaat gaan. Maar je kunt ook een overzicht krijgen van alle interactieve elementen in die plaat. Heb je ze allemaal gevonden?

Tips voor in de Klas

Deze app is heel goed te gebruiken voor woordenschat. Je kunt bijvoorbeeld kinderen in tweetallen eerst de plaat helemaal laten ontdekken. Onderin zie je een rode cirkel wanneer je hier op tikt zie je precies waar een animatie zit. Maak hier een print screen van om ze op tafel neer te leggen en met de kinderen te bespreken. Dit doe je door elk element dat daarop staat te bespreken en kinderen te laten vertellen wat er gebeurt als je dat element aantikt. Weet een kind het niet meer? Dan kun je altijd terug naar de app en het element aantikken.

Wat leer je van deze App?

Als je naar de kerndoelen kijkt kun je van deze app het volgende leren:

Kerndoel 1
De leerlingen leren informatie te verwerven uit gesproken taal. Ze leren tevens die informatie, mondeling of schriftelijk, gestructureerd weer te geven.

Kerndoel 2
De leerlingen leren zich naar vorm en inhoud uit te drukken bij het geven en vragen van informatie, het uitbrengen van verslag, het geven van uitleg, het instrueren en bij het discussiëren.

Verder leer je van deze app:

  • Alles over het wat er in het circus gebeurt
  • Je concentreren op een activiteit

 

Leave a Reply