Geniet van filmpjes en spelletjes met bekende kinder-figuren!

Leeftijd 2 – 6 jaar
Prijs: gratis
Download voor iPhone/iPad & Android

 

Mijn Mening

Soms kan het heerlijk zijn om in een vertrouwde omgeving spelletjes te doen en filmpjes te kijken. Juist dat is de NPO Zappelin app!

Wat ik heel fijn vind is dat je alle vertrouwde vriendjes van NPO Zappling zoals Buurman & Buurman, Pim & Pom, Anansi de Spin, Tommie, Peppa Big en nog veel meer figuren tegen kunt komen. Je hebt steeds een combinatie van spelletjes en filmpjes kijken.

Als leerkracht vind ik het fijn dat ik zo zeker weet dat kinderen binnen een gekaderde omgeving bezig zijn. En ze niet naar YouTube hoeven om filmpjes te kijken. En voor spelletjes hoeven ze ook niet zelf het internet af te struinen.

Verder kun je instellen hoe lang kinderen met deze app bezig mogen zijn. Is de tijd om? Dan gaat er een slotje op. En kan de app alleen gespeeld worden als deze ontgrendeld wordt door een leerkracht/ouder.

De App

Wanneer je de app start krijg je de keuze om de drie favoriete vriendjes van je kind te kiezen. Dit zijn snelkoppelingen zodat je snel naar de filmpjes/spelletjes kunt. Daarna stel je in of de camera, microfoon en fotogallerij gebruikt mogen worden. Vervolgens wordt het oudermenu uitgelegd. Waar je onder andere de wekker in kunt stellen hoe lang kinderen met de app bezig kunnen zijn.

Vervolgens kun je kiezen welke filmpjes en spelletjes je wilt gaan kijken. Bovenin de balk staan kleine plaatjes. Hier kun je doorheen scrollen. Wil je filmpjes en spelletjes met Woezel en Pip, Pim & Pom, Kikker, Tommie en nog veel meer kinder-figuren dan zoek je die op en tik je erop. Je krijgt dan meteen de spelletjes en filmpjes te zien!

Aandachtspunt bij deze app is wel dat je een actieve internetverbinding moet hebben om gebruik te kunnen maken van deze app.

Tips voor het gebruik van de App

Je kunt deze app goed gebruiken tijdens een rustmomentje. Ook thuis is deze app goed gebruiken. Het instellen van de timer is in elke situatie wenselijk.

Wat natuurlijk ook leuk is om samen met je kinderen te kijken naar de filmpjes en er over te praten.

Wat leer je van deze App?

Als je naar de ontwikkeling van kinderen kijkt stimuleer je met deze app:

Beginnende geletterdheid – Verhaalbegrip

  • Gebruikt en leert (nieuwe) woorden naar aanleiding van verhalen en/of een thema. De nieuwe woorden liggen in de belevingswereld van het kind.

 

Leave a Reply