Zorg dat de dieren niet onder de muur komen

Leeftijd: 5 – 8 jaar
Prijs: € 0,99 – € 1,09
Download voor iPhone/iPad & Android

 

Mijn Mening

Ik vind dit echt een leuke app! Eigenlijk is de opdracht heel simpel. Je ziet een muur. En de figuurtjes moeten ergens in het vak eronder geplaatst worden. Wanneer de muur valt dan mogen de figuurtjes niet onder de muur komen maar in de gaten. En ik kan je zeggen dat is soms best puzzelen!

Als de app gespeeld wordt merk ik dat het als snel duidelijk is wat er moet gebeuren. Ook kun je makkelijk het niveau aanpassen. Deze app sluit voor mij vooral aan bij kleuters die net iets meer aankunnen dan de meeste kleuters. Ze worden echt uitgedaagd om tot de juiste oplossing te komen.

In deze app zit geen reclame en je hoeft ook geen in app aankopen te doen om de gehele app te spelen.

Wat mij betreft is dit een leuke uitdagende app voor pientere kleuters!

De App

Wanneer je de app start krijg je eerst een korte uitleg hoe de app werkt. Deze kun je ook doorklikken. Er zit geen taal in de uitleg dus deze wordt al snel begrepen. Waneer je het spel al snapt kun je de uitleg ook overslaan.

Daarna kun je kiezen uit diverse niveaus. Waarbij 2×2 het makkelijkste is en 5×5 het moeilijkste. Ook kun je voor resume kiezen dan krijg je de niveaus door elkaar heen.

Vervolgens is je opdracht om de figuurtjes op het vierkant te zetten op de plek zodat hij niet onder de muur komt maar dat het figuurtje door het gat heen gaat.

Als je alle figuurtjes hebt neergezet druk je op de bom. En valt de muur naar beneden! Is het goed dan zie je de figuurtjes juichen. Is het niet goed dan krijg je de opdracht nog een keer.

Als je voor een bepaald niveau kiest dan krijg je alleen maar opdrachten op dat niveau. Er zit wel variatie in moeilijkheid in qua opdrachten binnen het niveau.

Tips voor in de Klas

Wat mij betreft is dit een app die prima aansluit bij de behoefte van kinderen die wat meer uitdaging nodig hebben. Als je de app start dan heb je al een uitleg. Je zou er voor kunnen kiezen om kinderen het dan aan elkaar uit te laten leggen.

Het enige wat belangrijk is, is dat ze wel wisselen van niveau. Dus dat ze niet in een niveau blijven hangen wat eigenlijk net iets te makkelijk is.

Wat leer je van deze App?

Als ik naar de kerndoelen kijk dan leer je van deze app het volgende:

Kerndoel 32
De leerlingen leren eenvoudige meetkundige problemen op te lossen.

Als je buiten de kerndoelen gaat kijken leer je ook van deze app om je te focussen/concentreren op een activiteit. Want om een tangram tot een goed einde te brengen moet je je behoorlijk kunnen focussen!

Leave a Reply