n01

In dit interactieve verhaal ga je opzoek naar de sterren van Noa.

Leeftijd: 4 – 7 jaar
Prijs: € 2,99
Download voor iPhone/iPad
AppStore

De App

n03

In dit verhaal maak je kennis met Noa en Ida. Ida is namelijk tegen de sterren gebotst. En Noa vindt juist die sterren! De sterren die ze vindt doet ze in haar lantaren. Maar kunnen de sterren daar voor altijd blijven? Kom daar tijdens het lezen, luisteren en helpen maar achter!

Tijdens het luisteren van het verhaal krijg je allerlei luisteropdrachten. Zo moet je bijvoorbeeld Noa helpen door sterren te zoeken. Maar ook mag je Noa helpen door sterren juist weer terug te plaatsen. Als het te lang duurt voor je aan de opdracht begint word je door de app geholpen. Zonder dat je de opdracht hebt uitgevoerd mag je ook niet door naar de volgende pagina.

Als je naar het verhaal aan het luisteren bent zitten er ook allerlei mooie effecten in, want door op het vingertje rechts onderin te drukken worden er speciale effecten zichtbaar!

Je kunt er voor kiezen om het verhaal voorgelezen te krijgen maar je kunt ook aangeven dat je het verhaal zelf wilt lezen. Als er niet voorgelezen wordt dan hoor je een rustig muziekje. Dit kun je in het hoofdscherm ook uitzetten.
Door op het boekje links te drukken kom je in een overzicht terecht waarin je alle pagina’s uit het verhaal te zien krijgt.

n04

Ook zit er een pagina bij waarop allerlei knutselideeën staan. En er is nog een pagina waar ouders informatie over de app kunnen krijgen. Ook zie je daar welke app er nog meer is.

Tips voor in de klas

n02

Deze app biedt heel veel mogelijkheden voor in de klas. Als je de iPad bijvoorbeeld aan het digibord hangt kun je het verhaal in een kleine groep of in de grote kring volgen. Je kunt op deze manier de interactie tussen kinderen bevorderen door vragen aan ze te stellen. Daarna kun je kinderen in tweetallen met de app laten werken.

Voor kinderen die in groep 3 of 4 zitten (of kleuters die al echt goed kunnen lezen, ja ze zijn er echt!) kun je de optie vertellen uitzetten en ze zelf het verhaal laten (voor)lezen.
Deze optie kun je ook uitzetten als je kinderen het verhaal na wilt laten vertellen. Want als ze het verhaal eenmaal een aantal keer hebben gehoord kunnen ze het voor een groot deel al navertellen.

Wat leer je van deze App?

n05

Van deze app leren kinderen heel erg veel. Als je naar de kerndoelen kijkt leren ze:

Kerndoel 1
De leerlingen leren informatie te verwerven uit gesproken taal. Ze leren tevens die informatie, mondeling of schriftelijk, gestructureerd weer te geven.

Waarbij de focus in combinatie met deze app ligt op:
Gebruik: korte monologen, (interactief) voorgelezen teksten

Verder leer je van deze app:

  • Concentreren op een verhaal
  • Luisteren naar een verhaal
  • Handelen naar de opdrachten uit het verhaal

Mijn Mening

n06

Dit is echt een prachtig vormgegeven app. In mijn klas merk ik tijdens het werken met deze app dat mijn kleuters helemaal op gaan in het verhaal en dat ze er zelfs rustig van worden. Dit merk ik met name in de grote kring. Als ze in tweetallen er mee gaan werken hoor ik vooral veel interactie tussen de kinderen. Ze praten echt over wat ze kunnen doen om Noa te helpen. De app daagt daar ook echt toe uit.

Wat ik verder echt een groot pluspunt aan deze app vind is dat ze ook suggesties doen wat je nog meer met deze app kunt doen ter verwerking van het verhaal. Dit kom je niet vaak tegen. Mijn complimenten!

In deze app zit ook geen reclame of andere in app aankopen. Iets wat ik erg kan waarderen.

Kortom een app die een hoop kleuters echt zullen waarderen!

Leave a Reply