• bij05
  • bij04
  • bij03
  • bij02
  •  

Luister en lees in de kinderbijbel op de tablet

Leeftijd: 4 – 12 jaar
Prijs: gratis
Download voor iPhone/iPad & Android
AppStoreAndroid

 

 

Mijn Mening

Ik vind dit echt een bijzonder kindvriendelijke app. De verhalen die voorgelezen worden uit de bijbel worden op een prettige manier verteld. En ook de afbeeldingen die erbij zijn gemaakt vind ik passend. De stem die het verhaal voorleest, als je voor deze optie kiest, vind ik erg prettig.

De bijbel wordt op een prima manier verwoord!

In de app zitten ook allemaal verschillende beloningen. Zo krijg je sterren als je verschillende verhalen leest, vragen goed beantwoord en nog meer.

Een prettige optie vind ik dat je de verhalen die je wilt lezen moet downloaden, dit is gratis. Zo wordt de app niet super groot! En een ander goed voordeel vind ik, deze app is ook beschikbaar voor Android!

Kortom een app de prima te gebruiken is.

De App

In de dagen voor christelijke feestdagen vind ik het belangrijk dat de kinderen in mijn klas, ik werk op een katholieke school, iets over die feestdag horen. Zo is het binnenkort kerstmis en vind ik het belangrijk dat de kinderen in mijn klas het kerstverhaal kennen.

Zo kwam ik de app over de kinderbijbel tegen. Als ik de app open zie ik dat deze allemaal ronde iconen. Als het icoon oplicht, door te swipen, zie ik precies waar het verhaal over gaat. Bijvoorbeeld: “twee aan twee Noach en de overstroming”. Al bladerend door de verhalen wordt het mij duidelijk deze app het oude en nieuwe testament.

Als je een verhaal wilt luisteren zul je dit eerst, gratis, moeten downloaden. Je krijgt dan ook een korte omschrijving van het verhaal. Bijvoorbeeld: “In het begin Hoe God de hemel en de aarde maakte Genesis 1:1-2:4”. Daarna kun je er voor kiezen om het verhaal te lezen. Je kunt het verhaal luisteren, het wordt je dan met een prettige stem voorgelezen. Maar je kunt er ook voor kiezen om het verhaal zelf te lezen, je kunt namelijk instellen of je de tekst wel of niet wilt zien.
Aan het einde van elk verhaal krijg je een vraag over dat verhaal. Ook de vraag kan weer worden uitgesproken. Als je goed naar het verhaal hebt geluisterd dan weet je het antwoord. Als je de vraag juist hebt beantwoord zie je dit en ga je terug naar de startpagina.

Tips voor in de Klas

bij01

Koppel de iPad aan het digibord. Schakel de voorleesfunctie uit en vertel aan de hand van de platen het verhaal wat je wilt vertellen. De kinderen bij mij in de klas vonden alleen al de platen erg mooi.

In de midden- en bovenbouw kunnen kinderen deze verhalen natuurlijk ook zelf lezen.

Wat leer je van deze App?

bij04

Van deze app leer je de verschillende verhalen uit de bijbel kennen.

Leave a Reply