Luister, lees en klets mee met de verhalen van Media Makkie

Leeftijd: 4 – 8 jaar
Prijs: gratis
Download voor iPad

 

Mijn Mening

Ik vind dit echt een hele goede app waardoor je met kleuters heel goed over de rol van media kunt praten. De verhaaltjes vragen gewoon om een gesprek met elkaar.

Kleuters kunnen zich echt goed herkennen in de dilemma’s van Makkie. Want een bepaalde kleur kleding is dat nou voor jongens of voor meisjes? Of maakt het niet uit? En wat doen filmpjes met gekke stunts met kleuters? Allemaal thema’s die dor middel van een verhaal worden aangeboden.

De verhaaltjes zijn precies lang genoeg voor kleuters. En de tekeningen/animaties zijn ook echt mooi.

Wat mij betreft is dit echt een top app om samen met kleuters op school en thuis te bekijken en er over te praten.

De App

Wanneer je de app start kun je het huis van Makkie in.

Je hebt dan de keuze uit 3 verhaaltjes. Deze verhaaltjes behandelen allen een principe van media. In modeshow gaat he bijvoorbeeld over de jongens/meisjes kleding. Is dit verschil er eigenlijk? En kun je als jongen ook een keer, in spel, een roze jurk aan? En op welke manier verleid televisie je eigenlijk om dingen te doen? Dit staat ook in een van de verhaaltjes centraal.

Voor ouders/leerkrachten is er ook nog extra informatie beschikbaar in de app, na elk verhaaltje.

Tips voor in de Klas

Deze app leent zich heel goed om met kleuters over media te praten! Via de Apple TV kun je de app op het bord tonen en zo samen het gesprek aangaan met kleuters. Wat vinden ze er eigenlijk van wat Makkie doet? Genoeg om over te praten.

Mijn tip… Lees de verhaaltjes niet achter elkaar voor.

 

 

    Leave a Reply