Los de diefstal op!

Leeftijd: 5 – 8 jaar
Prijs: € 4,49
Download voor iPhone/iPad & Android

Mijn Mening

Er is een horloge gestolen! In deze politie speur app mag jij helpen om de zaak op te lossen! Het idee achter deze app vind ik echt heel gaaf. Mooi ook om te zien dat je eerst naar de plaats delict gaat. En daarna naar de verdachte. Hier moet je dan weer de zaken die je op de plaats delict hebt gevonden matchen met de daders.

Voor pientere kleuters is dit echt een mooie app om aan de slag te gaan met een uitdagende opdracht. Want als je de sporen veilig hebt gesteld moet je deze vervolgens gaan matchen op een dader. En daarna moet je bij de dader(s) ook nog zoeken naar het gestolen voorwerp. Er komt echt heel wat bij kijken voor je de zaak tot een goed einde hebt gebracht. Hier kunnen pientere kleuters zich echt wel even mee bezig houden.

Wat ik mooi vind aan de app is dat, als je er echt niet uitkomt je hulp krijgt vanuit de app. Mooi voor kleuters die vast (dreigen) te lopen. Een ander mooi aspect vind ik dat er meerdere daders zijn van waar uit je kunt gaan kiezen.

Het thema politie en speuren past helemaal bij de belevingswereld van pientere kleuters! Een echte aanrader om kleuters mee uit te dagen!

De App

Wanneer je de app start kom je binnen op het politiebureau. Er komt iemand binnen en bij die persoon is iets gestolen! Jij moet samen met de politie de diefstal oplossen.

Allereerst ga je naar het huis waar de diefstal is geweest. Hier moet je sporen veilig gaan stellen. Dit kan variëren tussen de 2 en 4 sporen. Je ziet precies hoeveel sporen je moet zoeken. Je kunt hier hele huis voor overhoop halen.

Wanneer je alle sporen hebt kun je naar de daders toe! Match de sporen met de daders. Wanneer je een dader kiest ga je naar het huis van de dader. Daar mag je zoeken naar wat er gestolen is. De politieagent helpt je hierbij een beetje.

Wanneer je de dader hebt gevonden wordt deze ingerekend en krijg je een nieuwe zaak!

Tip’s voor in de Klas

Wat mij betreft is dit een app die echt door alle kleuters gebruikt kan worden. Echter denk ik wel dat pientere kleuters hier het meeste plezier van hebben. Je moet je er echt in vastbijten en de oplossingen komen je niet op een presenteerblaadje aangereikt.

Een mooie app voor pientere kleuters

Wat leer je van deze App?

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze app:

Kerndoel 24
De leerlingen leren praktische en formele rekenwiskundige problemen op te lossen en redeneringen helder weer te geven.

Verder leer je van deze app:

  • Je concentreren op een activiteit
  • Logisch nadenken
  • Redeneren naar de oplossing

Leave a Reply