• dna01
  • dna02
  • dna03
  • dna04
  • dna05
  • dna06

Ontwerp figuren met DNA

Leeftijd: 4 – 8 jaar
Prijs: € 2,99
Download voor iPhone/iPad
AppStore

De App

Direct als je de app start zie je figuurtjes die allemaal anders zijn. Je ziet ook een streng met dna materiaal in verschillende kleuren. Vervolgens ga je een eigen figuur maken. Er vallen uit de lucht vervolgens allemaal stukjes. Deze stukjes passen in de strook die je er boven ziet hangen. Elke keer maak je een stuk van de strook compleet. Je ziet dan ook direct een verandering in het figuurtje. Je gaat dan vervolgens weer naar een volgende strook die je moet completeren. Als je vervolgens alle stroken compleet hebt gemaakt kun je gaan schuiven in het dna. Het figuurtje veranderd dan weer een beetje.

Als je figuur uiteindelijk helemaal klaar is kun je er een foto van maken voor op je iPad of je kunt ‘m toevoegen aan de galerij van andere figuurtjes.

Op deze manier wordt kinderen op een speelse wijze duidelijk gemaakt wat dna is. En wat er gebeurt als iets in het dna veranderd.

Tips voor in de Klas

Deze app kan een mooie basis vormen om met kinderen te praten over de verschillende tussen kinderen. Doordat bij ons allemaal de stukjes van de puzzel anders in elkaar zitten is iedereen anders.

Verder kun je deze app natuurlijk ook gebruiken wanneer je het met de kinderen over dna gaat hebben. Dit zal echter nog niet op de basisschool zijn. Je gebruikt de app dan als introductie.

En natuurlijk kun je kinderen in tweetallen heel goed met deze app werken kinderen zullen het echt heel erg leuk vinden. En elke keer het figuurtje proberen een andere

Wat leer je van deze App?

Van deze app leer je:

  • Hoe het komt dat iedereen anders is
  • Je concentreren op een activiteit
  • Samen een activiteit opgang houden

Mijn Mening

Ik vind dit een leuke app voor kinderen om mee te experimenteren. Als je samen met kinderen over de app gaat praten, of je doet de app met een klein groepje, kun je de diepere laag die in de app zit. Namelijk dna waardoor iedereen anders is goed uitlichten.

Aan deze app beleven zowel jonge als oudere kinderen veel plezier!

In deze app zitten geen in app aankopen. Als je de app eenmaal hebt aangekocht zit er geen reclame in de app. Een leuke app voor kinderen om lekker mee te experimenteren!

Een filmpje over de app

 

Leave a Reply