jump03

Spring naar de juiste getallen

Leeftijd: 5 – 12 jaar
Prijs: € 3,49
Download voor iPhone/iPad
AppStore

De App

Wanneer ik de app Jump! start mag ik eerst een account aanmaken waarop ik kan spelen. Vervolgens begin ik aan het spel. Ik zie een soort wereld. In deze wereld zie ik figuurtjes die in een bubbel zitten. Als ik een figuurtje aanklik begint mijn spel. Ik zie dat ik sprongen moet gaan maken van 1. Ik begin bij 1, dit is een cijfer vlakbij mijn eiland. Vervolgens moet ik met sprongen van 1 maken om zo naar het andere eiland te komen.

Terwijl ik aan het springen ben kom ik mannetjes en ballen tegen. De mannetjes huppen achter mij aan. Maar pas op… Als ik niet snel genoeg ben dan eet het monster een mannetje op! De ballen verzamel je voor bonus punten.

Als je het goed doet past het spel zich aan en ga je niet meer sprongen van 1 maken maar ga je sprongen maken van 2, 3, 4 tot en met 12!

Als je sprongen van 2 gaat maken spring je van 2 naar 4 naar 6 naar 8. Dan moet je naar 10 springen maar die zie je niet in de directe omgeving. Wel zie je een 9 en in de buurt een 1. Als je de 1 naar de 9 sleept dan wordt het samen 10. En kun je er naartoe springen. Voor getallen die je samenvoegt krijg je extra punten.

Je kunt ook hints vragen als het je niet lukt om het volgende cijfer te vinden. De optie hint helpt je dan met een oplossing.

Wanneer je een level hebt behaald kun je door naar het volgende level.

Er is een update van de app geweest en je hebt nu ook de mogelijkheid om via instellingen aan te geven hoe groot de sprongen moeten zijn. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om sprongen te maken van 1, 2, 3, etc. De sprongen blijven dan altijd even groot. Ook kun je er voor kiezen om bijvoorbeeld bij een bepaald getal te starten, altijd bij 0. Of juist random bij een getal tussen de 0 en 20.

Tips voor in de Klas

De app past zich aan aan het niveau van de leerling. Maar dus een eigen account per leerling. En laat ze daarop spelen. Een kind dat toe is aan sprongen van 2 zal deze krijgen als het de sprongen van 1 volgende beheerst.

Wat met deze app ook heel goed kan, is dat je twee kinderen samen met deze app laat werken. Samen kunnen kinderen namelijk goed overleggen naar welk getal ze moeten springen. Kinderen kunnen elkaar ook versterken.

Wat leer je van deze App?

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze app het volgende:

Kerndoel 23
De leerlingen leren wiskundetaal gebruiken.

Kerndoel 26
De leerlingen leren structuur en samenhang van aantallen, gehele getallen, kommagetallen, breuken, procenten en verhoudingen op hoofdlijnen te doorzien en er in praktische situaties mee te rekenen.

Kerndoel 27
De leerlingen leren de basisbewerkingen met gehele getallen in elk geval tot 100 snel uit het hoofd uitvoeren, waarbij optellen en aftrekken tot 20 en de tafels van buiten gekend zijn.

Kerndoel 29
De leerlingen leren handig optellen, aftrekken, vermenigvuldigen en delen.

Verder leer je van deze app:

  • Je concentreren op een activiteit
  • Vlot rekenen
  • Samenwerken, als je het samen doet

Mijn Mening

Ik vind dit echt een hele leuke uitdagende app voor kinderen. Ik vind het prettig dat deze app zich aanpast aan het niveau van het kind. Als het kind er aan toe is gaat de app door naar het volgende type sprongen. Je begint eenvoudig met sprongen van 1. En gaat dus als het goed is door naar sprongen van 2.

Wanneer je met deze app aan het werken bent, dan ben je ongemerkt een eerste aanzet aan het doen met keersommen. Als je 2 x 2 sprongen van 2 maakt dan kom je op 4 uit. In de rekenlessen begint het bij onze methode ook met het maken van sprongen als je de tafels introduceert. Deze app sluit aan bij het leren van de tafels.

Het nieuw toegevoegde onderdeel dat je zelf een kan kiezen hoe groot je sprongen zijn vind ik echt van toegevoegde waarde. Op deze manier kun je echt oefenen wat voor jou belangrijk is. Ook het toegevoegde item dat je kunt kiezen bij welk getal de sprongen beginnen, tussen 0 en 20, vind ik een mooie toevoeging.

Ik vind de vormgeving van de app echt leuk. De app is aantrekkelijk voor kinderen. De kinderen die deze app getest hebben vonden het echt leuk om de app te werken.

Als je de app eenmaal hebt aangeschaft hoef je geen in app aankopen meer te doen. Ook zit er geen reclame in de app, wat ik erg prettig vind.

Ik vind dit een aanrader om kinderen met deze app te laten werken. Het feit dat de app adaptief is vind ik het grootste pluspunt! Een aanrader voor de rekenles dus!

Een filmpje van de app

Leave a Reply