Speel puzzel spellen met de Gruffalo

Leeftijd: 4 – 7 jaar
Prijs: € 2,99 25 & 26 december 2021 tijdelijk gratis! 
Download voor iPhone/iPad

Mijn Mening

Ik vind de boeken van de Gruffalo erg leuk! Ik merk ook aan de kinderen in de klas dat ze deze boeken erg leuk vinden. Toen ik deze app van de Gruffalo tegen kwam was ik daarom al direct enthousiast. Ik merk dat kinderen de spelletjes zonder al te veel uitleg goed begrijpen. En dat ze het leuk vinden om samen te spelen.

Ik merk dat kinderen makkelijk een spel kunnen kiezen en ermee aan de slag kunnen gaan. De spelletjes zijn voldoende afwisselend. En uitdagend genoeg. Er zit in deze app weinig tot geen taal. En eigenlijk merk ik dat kinderen bijna geen uitleg nodig hebben om met deze app aan de slag te gaan.

Als je deze app eenmaal hebt aangekocht zitten er geen in app aankopen in. Er zit ook geen reclame in de app wat ik erg prettig vind. Er zit geen taal in deze app.

Kortom een echte aanrader om in de klas te gebruiken!

De App

Het boek van de Gruffalo vond ik een echte aanrader! Toen ik deze app tegen kwam was ik daarom ook direct enthousiast. Elk spel wordt gespeeld in 3 verschillende moeilijkheden. Er zitten in deze app 6 verschillende spelletjes. Deze zal ik toelichten.

Bosrace

In het spel bosrace mag je eerst je moeilijkheidsgraad kiezen. Vervolgens mag ik een personage kiezen waarmee ik wil gaan spelen. Vervolgens moet ik er voor zorgen dat de renbaan steeds vrij blijft van obstakels. Deze obstakels moet ik omhoog wegvegen naar het goede cirkeltje. Het eerste dier dat over de finish komt heeft gewonnen.

Slangendoolhof

Bij dit spel van de Gruffalo is het de bedoeling dat je de slang door het doolhof laat gaan en op deze manier alle appels op eet. En bij de uitgang van het doolhof komt. Hoe verder je in het spel komt hoe moeilijker het wordt.

Uils vreemde eend

In dit spel van uil zie je in de dingen in de boom hangen. 1 van de dingen hoort er niet bij, maar welke? Deze moet je aantikken. Wanneer je het goede aantikt ga je door naar de volgende tak. Als je het niet goed doet verdwijnt deze mogelijkheid en gaat er tijd in de rode balk vanaf. Je mag nu opnieuw kiezen uit de overgebleven objecten.

Schilderen met Vos

In het spel schilderen met Vos ga je schilderen. Vos schildert de afbeelding eerst. En daarna mag jij de afbeelding schilderen. Wanneer je het goed doet krijg je een volgende afbeelding om te schilderen. Wanneer je het niet goed doet dan krijg je nog een kans om het goed te doen maar er gaat wel een pootafdruk van Vos af. Je hebt in totaal 3 pootafdrukken van Vos. Wanneer je 3 pootafdrukken weg zijn stopt het spel.

Gruffaloknikkers

In dit spel moet je proberen om zo veel mogelijk knikkers van het de boomstam af te spelen. Dit doe je door met de rode knikker te richten. Wie als eerste 3x de meeste knikkers eraf heeft gespeeld heeft gewonnen.

Muismatch

Bij het laatste spel muismatch gaat het erom dat je de meeste plaatjes vindt die hetzelfde zijn. Het is dus eigenlijk memory. Maar dan in een Gruffalo jasje!

Tips voor in de Klas

Deze app kun je heel goed bij de kleuters gebruiken! Ik vind dit een app die kleuters goed in tweetallen kunnen doen. Op deze manier kunnen ze van elkaar leren.

Er is nog een app van de Gruffalo! Klik op het icoon om er meer over te lezen!

 

 

 

 

 

Wat leer je van deze App?

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze app het volgende:

Kerndoel 4
De leerlingen leren informatie te achterhalen in informatieve en instructieve teksten, waaronder schema’s, tabellen en digitale bronnen.
Waarbij kleuters vooral bezig zijn met het spelenderwijs afbeeldingen aan elkaar te koppelen.

Kerndoel 23
De leerlingen leren wiskundetaal gebruiken.

Kerndoel 24
De leerlingen leren praktische en formele rekenwiskundige problemen op te lossen en redeneringen helder weer te geven.

Verder leer je van deze app het volgende:

  • Creatief denken
  • Ruimtelijk inzicht: hoe zullen de stukjes van de puzzel in elkaar moeten passen?
  • Ordenen van figuren: hoe zorg ik dat er drie op een rij komen
  • Goed kijken: welke figuren zijn hetzelfde

Leave a Reply