gon01

Doe zoekspelletjes samen met Gonnie en zijn vriendjes

Deze app is helaas niet meer beschikbaar in de AppStore

Leeftijd: 3 – 7 jaar

Mijn Mening

gon06

Ik vind dit echt een ontzettend leuke kleuter app! Voor kleuters valt er in deze app enorm veel te ontdekken. Ze kunnen lekker spelen met de spelletjes in de app. De spelletjes die de kinderen moeten doen worden elke keer duidelijk uitgelegd. Als kinderen er even niet uit komen worden er vanuit de app ook tips gegeven. Dat vind ik zelf prettig!

Als je de app eenmaal hebt aangeschaft heb je geen verdere in app aankopen meer. Ook zit er geen reclame in de app wat ik zelf erg prettig vind.

Ik vind dit echt een super leuke app voor kleuters om ontdekkend mee bezig te zijn! Een aanrader om bijvoorbeeld tijdens het thema lente te gebruiken!

De App

Als ik de app start dan zie ik 7 bubbels zweven met allemaal dieren. Elke bubbel is dan een spel. Ik tik het eerste spel aan.

Kip

Ik krijg de volgende opdracht: ik hoor een geluid van een dier en moet in de grote plaat opzoek gaan naar dat dier. Wanneer ik het dier gevonden heb tik ik op het dier. Is het geluid goed dan krijg je een compliment en je hoort een nieuw geluid. Is het fout dan hoor je ook een geluid en schud het dier door elkaar. Door op de toeter te drukken hoor je het geluid nog een keer. Je moet in totaal 3 verschillende geluiden aan dieren koppelen voor je een ei krijgt. Je kunt in totaal 3 eieren verdienen. En dan moet je 9 dieren zoeken.

Eendje met een schaduw ernaast

In dit spel moet je de twee plaatjes zoeken die bij elkaar horen. Je ziet bijvoorbeeld een schildpad en een contour van een schildpad. Deze twee plaatjes moet je samen matchen. Om de oefeningen af te ronden moet je in totaal 12 voorwerpen met hun contour matchen in 3 rondes.

Twee kikkers

gon02
Het volgende spel is een spel waarbij je in een grote plaat moet gaan zoeken naar kleine plaatjes. Als er bijvoorbeeld vier keer een bruin konijn staat afgebeeld moet je vier keer een bruin konijn dat er precies hetzelfde uitziet aantikken. In totaal speel je dit spel weer in drie rondes. In elke ronde krijg je een opdracht en kun je dus een ei verdienen.

Rood eendje
Je krijgt de opdracht: “Kijk naar het plaatje onderin kun jij dit dier vinden in de grote plaat?”. Door met je vinger over de plaat te gaan kun je de dieren vinden. Als je het goede dier hebt gevonden dan krijg je een geluidje te horen en schiet het dier naar de balk er onder. Je krijgt dan weer een nieuw dier om te zoeken. Als je 3 rondes met 3 dieren hebt gespeeld is het spel afgelopen.

Eendje dat in een plas spettert

gon04

Wanneer je voor dit spel kiest moet je opzoek gaan naar twee dezelfde plaatjes. Als je twee dezelfde plaatjes omdraait schieten ze naar de onder blak. Wanneer je de setjes gevonden hebt dan krijg je een ei, en mag je naar de volgende ronde. In totaal zijn er 3 rondes van dit spel.

Blauwe eendje
Je krijgt de opdracht: “Kijk naar het plaatje onderin kun jij dit dier vinden in de grote plaat?”. Door met je vinger over de plaat te gaan kun je de dieren vinden. Als je het goede dier hebt gevonden dan krijg je een geluidje te horen en schiet het dier naar de balk er onder. Je krijgt dan weer een nieuw dier om te zoeken. Als je 3 rondes met 3 dieren hebt gespeeld is het spel afgelopen.

Twee gele eendjes
Als je voor dit spel kiest moet je opzoek gaan naar twee dezelfde plaatjes. Beide plaatjes moet je aantikken. Als je de setjes gevonden het krijg je een ei, en mag je naar de volgende ronde. In totaal zijn er 3 rondes van dit spel.

De navigatie in de app werkt heel eenvoudig. Als je terug wilt hoef je alleen maar op Gonnie te drukken links onder in beeld.

Tips voor in de Klas

gon03

Dit is echt zo’n app voor kleuters om heerlijk te ontdekken en te spelen. Leg de app dan ook klaar voor op tafel en laat twee kleuters samen de app ontdekken. Het werken in tweetallen stimuleert kleuters enorm om samen te werken. De een kan de ander juist helpen om door te zetten en andersom.

Wat leer je van deze App?

gon05

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze app:

Kerndoel 4
De leerlingen leren informatie te achterhalen in informatieve en instructieve teksten, waaronder schema’s, tabellen en digitale bronnen. Waarbij kleuters vooral bezig zijn met het spelenderwijs afbeeldingen aan elkaar te koppelen.

Verder leer je van deze app:

  • Onthouden
  • Concentreren op een activiteit
  • Samenwerken
  • Goed naar een object kijken
  • Luisteren
  • Geluiden van dieren

Leave a Reply