Vind de dieren in de praatplaat

Leeftijd: 2 – 6 jaar
Prijs: € gratis in app aankopen 31/8, 1/9 & 2/9 gratis voor iPhone/iPad
Download voor iPhone/iPad

De App

Wanneer je de app start zie je dat je 12 verschillende borden hebt. Mogelijk is het zo dat alleen de eerste 2 borden geopend zijn. Dan is er nog geen in app aankoop gedaan. Met de inapp aankoop ontgrendel je de andere 10 borden.

Wanneer je op een van de borden tikt zie je het dier wat je moet zoeken. Dit dier gaat zich nu in de plaat verstoppen! Het is aan jou om het dier te vinden in de plaat. Het dier kan zich overal verstoppen. Wanneer je het dier gevonden hebt tik je het aan en komt het tevoorschijn. Het dier gaat zich daarna weer verstoppen.

Tips voor in de Klas

Deze app leent zich goed voor jongste kleuters. Deze kleuters kunnen zelfstandig opzoek gaan naar de dieren. Zonder al te veel uitleg is deze app voor hen goed inzetbaar.

Je kunt deze app ook op een hele andere manier gebruiken namelijk door kinderen te laten benoemen waar het dier precies verstopt zit werk je aan de mondelinge communicatie en aan verschillende rekenbegrippen. Dit kun je goed doen in de kleine kring.
Natuurlijk is het wel belangrijk dat je dit ook met concreet materiaal doet. Abstract, zoals in deze app, is natuurlijk het laatste stadium van dit ontwikkelingsgebied.

Wat leer je van deze App?

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze app het volgende:

Kerndoel 1
De leerlingen leren informatie te verwerven uit gesproken taal. Ze leren tevens die informatie, mondeling of schriftelijk, gestructureerd weer te geven.

Kerndoel 2
De leerlingen leren zich naar vorm en inhoud uit te drukken bij het geven en vragen van informatie, het uitbrengen van verslag, het geven van uitleg, het instrueren en bij het discussiëren.

Kerndoel 23
De leerlingen leren wiskundetaal gebruiken.

Mijn Mening

Ik vind dit echt een mooie app om in de klas te gebruiken. Jongste kleuters kunnen goed zelfstandig met deze app werken. En zonder taal is duidelijk wat ze moeten doen. Dat deze app ook goed inzetbaar is in de kleine kring of bij de logopedie vind ik alleen maar erg mooi!

De platen die in deze app worden gebruik en de dieren die gezocht moeten worden spreken aan bij de doelgroep en zien er erg mooi uit.

In deze app zit geen reclame wat ik erg prettig vind. Ondanks de in app aankopen kan er wel met de app gewerkt worden alleen zijn niet alle borden dan zichtbaar.

Een mooie app om te gebruiken voor de taalontwikkeling bij jonge kinderen.

 

Leave a Reply