Welke afbeelding uit de reeks past er niet bij? Kies deze uit!

Leeftijd: 4 – 7 jaar
Prijs: € 3,99 26 november gratis voor iPhone/iPad
Download voor iPhone/iPad
AppStore

 

Mijn Mening

Een super app waarin kleuters visuele discriminatie te oefenen! Er zit geen gesproken of geschreven taal in de app en toch is meteen duidelijk wat er van je verwacht wordt. Je moet namelijk het figuur uit de reeks aanwijzen welke er niet bij past.

Er zit in deze app ook een mooie opbouw qua moeilijkheidsgraad. Eerst heb je keuze uit 3 figuren en dit loopt op naar 5 figuren.

De plaatjes in de app vind ik erg mooi. Ook vind ik de navigatie in de app erg prettig en duidelijk.

Als je de app eenmaal hebt aangekocht hoef je geen verdere in app aankopen meer te doen. Ook zit er geen reclame in de app dat vind ik erg prettig.

Een leuke en leerzame app voor kleuters die je zeker goed kunt gebruiken in de klas! Met elke keer weer leuke, verrassende en uitdagende combinaties!

De App

In Fiete Choice ziet je Fiete in een berglandschap. Hij gaat uit wandelen. T Tijdens het wandelen komt hij opdrachten tegen. Deze worden aangeduid met cijfers. Wanneer je bij een cijfer komt verschijnt er een play teken. Je kunt nu de opdracht gaan doen.

Wanneer je een opdracht krijgt zie je  een reeks staan: twee schapen en een varken. Of je ziet drie grote vissen en een kleine vis. Welk dier/voorwerp past er niet bij? Jij moet steeds het dier of voorwerp aantikken wat er niet bij past. De reeksen worden steeds moeilijker. Je ziet soms 3 voorwerpen/dieren waar je uit kunt kiezen. Maar dit kunnen er ook 4 of 5 zijn!

Zodra je een opdracht maakt krijg je direct feedback. Je ziet namelijk of je antwoord goed of fout is. Ook krijg je een aantal sterren te zien, dit geeft aan hoe goed je het hebt gedaan. 3 sterren is het maximaal haalbare en 1 het minimaal haalbare.

Elke keer maak je een aantal opdrachten. Als je drie sets met opdrachten gedaan hebt wordt de brug naar gelegd om naar de volgende serie van 3 opdrachten te gaan. Er zijn in totaal 99 opdrachten.

Tips voor in de Klas

Deze app sluit ook goed aan bij concreet materiaal! Neem bijvoorbeeld ‘Wat hoort er niet bij’ van Educo. Ook hier moeten kinderen aangeven welk figuur niet in de reeks past.

Wat ik bij deze app zeker zou doen is de app eerst uitleggen in de kleine kring. hebben

Ik merk ook dat kinderen het prettig vinden om samen met een app bezig te zijn.

Wat leer je van deze App?

fc01

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze app:

Kerndoel 1
De leerlingen leren informatie te verwerven uit gesproken taal. Ze leren tevens die informatie, mondeling of schriftelijk, gestructureerd weer te geven.

Kerndoel 2
De leerlingen leren zich naar vorm en inhoud uit te drukken bij het geven en vragen van informatie, het uitbrengen van verslag, het geven van uitleg, het instrueren en bij het discussiëren.

Kerndoel 4
De leerlingen leren informatie te achterhalen in informatieve en instructieve teksten, waaronder schema’s, tabellen en digitale bronnen.

Van deze app leer je verder:

  • Goed kijken naar afbeeldingen
  • Kritisch kijken naar afbeeldingen
  • Je concentreren op een activiteit

 

 

 

 
 

 

Leave a Reply