da05

Leer al spelend de nummers

Leeftijd: 4 – 7 jaar
Prijs: 2,99 21 & 22 december gratis voor iPad
Download voor iPad
AppStore

De App

Direct als je de app start zie je een auto die op een weg rondrijdt. Als je verder gaat in het startscherm zie je de hele weg waar de auto overheen kan rijden. Ook zie je diverse rondjes met daarin een afbeelding. Deze afbeeldingen zijn spelletjes waarbij je de cijfers gaat leren. Dit zijn negen verschillende spelletjes. Deze opdrachten zal ik beschrijven.

Herken de nummers
Een van de spellen is het herkennen van nummers. In de zeester zie je een nummer. Je moet de beestjes met dat nummer aanraken. Er komen dan steeds nieuwe nummers op. Als je alle nummers hebt gevonden mag je door naar het volgende nummer.

Nummers op volgorde
In dit spel kom je terecht in een sneeuwlandschap. Je moet de koe langs de juiste nummers laten skiën. Als je vergeet een nummer langs te skiën dan moet je opnieuw beginnen. Het skiën gebeurt in fases. Eerst doe je de nummers 1 t/m 5. Daarna de nummers 1 t/m 10 en dan vervolgens de nummers 1 t/m 20.

Juiste vormen zoeken
Je ziet een taart. En in deze taart missen een aantal figuren. Deze staan in de linker balk. Jij moet nu de juiste vormen erin passen. Heb je alles gevonden dan krijg je een volgende taart.

Op nummer kleuren
In dit spel krijg je een kleurplaat te zien. In deze kleurplaat staan allemaal nummers. Links staan kleuren, hier staan ook nummers bij. Het is nu aan jou om de kleurplaat in te kleuren met de kleuren die bij het nummer passen. Is de kleurplaat af dan kun je door naar een volgende kleurplaat.

Spullen vangen
In dit spel moet je spullen verzamelen. Links boven zie je hoeveel spullen je moet verzamelen. Ook zie je welke spullen je moet verzamelen. Het verzamelen van de spullen doe je door met een slang de spullen op te zuigen. Als je het juiste aantal hebt gevonden dan krijg je een volgende opdracht waarin je spullen moet verzamelen.

Wegen van spullen

da02


Op de weegschaal staat een dier op dit dier staat een cijfer. De wip waar het dier op staat moet je in evenwicht brengen. Dit kun je doen door dieren op de weegschaal te slepen. De dieren die je hebt om op de wip te slepen hebben ook allemaal een nummer. Soms moet je dieren combineren maar soms kun je ook hetzelfde dier erop slepen.

Bouw een blokken toren met cijfers
Met dit spel moet je een eigen blokkenflat bouwen. Deze flat moet je bouwen door blokken met op lopende nummers op elkaar stapelen. Als je de juiste toren hebt gebouwd dan krijg je de opdracht om een volgende toren te bouwen.

Schrijven van cijfers
Natuurlijk g je ook leren om cijfers te schrijven. En dat doe je in de lucht. Je schrijft de cijfers van 0 tot 20. De app geeft je ook aanwijzingen hoe je het cijfer moet schrijven. De app helpt ook met schrijven want je kunt niet heel ver buiten de lijntjes schrijven. Ook staat het cijfer voor gestippeld.

Tips voor in de klas

 

da03

Deze app kun je heel goed gebruiken als je aan de slag gaat met cijfers. Zet deze app vooral in door twee kinderen samen met de opdrachten te laten werken. Op deze manier kunnen ze elkaar ondersteunen en zo verder komen.

Deze app sluit goed aan als je een thema doet over reizen. Want elke opdracht die je gaat doen doe je in een ander soort wereld. En met de auto rij je naar de verschillende opdrachten toe.

Wat leer je van deze app?

da04

Als je naar de kerndoelen kijkt dan leer je van deze app het volgende:

Kerndoel 23
De leerlingen leren wiskundetaal gebruiken.

Kerndoel 24
De leerlingen leren praktische en formele rekenwiskundige problemen op te lossen en redeneringen helder weer te geven.

Kerndoel 26
De leerlingen leren structuur en samenhang van aantallen, gehele getallen, kommagetallen, breuken, procenten en verhoudingen op hoofdlijnen te doorzien en er in praktische situaties mee te rekenen.

Verder leer je van deze app:

  • Schrijven van cijfers
  • Concentreren op een activiteit

Mijn Mening

da07

Ik vind dit een leuke app voor kinderen om de cijfers mee te leren. Het is wel belangrijk dat je al een beetje kennis van de cijfers hebt. Daarom ben ik van mening dat deze app aansluit bij kinderen die in de klas bezig zijn met cijfers. Als je de spelletjes binnen deze app namelijk gaat spelen zonder dat je enige kennis hebt van cijfers dan is het gewoon lekker spelen, en zullen kinderen ook minder lang geconcentreerd met de app bezig zijn.

De manier waarop de spelletjes gedaan worden spreekt aan bij kleuters. Het zijn korte activiteiten waarbij je een doel bereikt en daarna kun je verder. Ook het feit dat je in een auto rond rijdt spreekt aan bij kinderen. Want een auto is iets waar (jonge)kinderen zich voor interesseren.

De vormgeving en navigatie binnen de app werkt prima voor kinderen. Als je de app eenmaal hebt aangeschaft dan zit er verder geen reclame in en hoef je ook een in app aankopen te doen.

Leave a Reply