Wees een meester chef en kook voor je gasten!

Winactie! Donderdag 29 maart geef ik voor iPhone/iPad & Android 1x een promocode weg! Laat weten waarom jij een code moet krijgen!

Leeftijd: 3 – 6 jaar
Prijs: gratis met in app aankopen
Download voor iPhone/iPad
AppStore

De App

Als je de app start zie je meteen dat je in een restaurant bent! Je ontvangt daar de gasten. Wanneer de gasten bij jou aan de bar komen zitten komt de menukaart in beeld. Vanuit de menukaart maak je een keuze wat je wilt gaan eten.

Stap voor stap mag je de ingrediënten toevoegen in de pan. Je kunt in de koelkast kijken welke producten je toe wilt voegen aan je gerecht. De gast waarvoor je kookt kijkt mee en zo zie je wat hij/zij wel/niet lekker vindt.

De producten die je uit de koelkast hebt gekozen mag je in de keuken gebruiken om te bakken of koken. Je moet de juiste pan kiezen. En daarna alles mooi op een bord leggen en eventueel wat specerijen en kruiden toevoegen.

Vervolgens breng je het bord bij je gast. Je gast gaat het vervolgens opeten. Alleen knoeit je gast wel een beetje! Wanneer je gast betaald heeft en vertrekt kun je alles schoonmaken.

Als je goed gekookt hebt krijg je er een ster bij in het restaurant! Ook krijg je steeds meer nieuwe ingrediënten die je kunt gebruiken voor je gerechten. Wanneer je gasten betalen kun je met de winst je restaurant nog mooier maken. Koop bijvoorbeeld mooi best, geef de gast een placemat, zet een bloemetje of kaarsje op de bar.

Tips voor in de Klas

Deze app nodigt echt uit om te gaan koken! Maak bijvoorbeeld in de klas eens een pizza of een salade met de kinderen. Dit zullen ze heel erg leuk vinden. Wij hebben een mooie schooltuin voor de school. Elk jaar koken we daar een aantal keer uit. Zo zien de kinderen wat er allemaal komt kijken voor eten op je bord ligt.

Ook sluit deze app heel erg goed aan bij het thema eten. Want je bent in deze app echt bezig met koken en het bereiden van eten.

Wat leer je van deze App?

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je het volgende van deze app:

Kerndoel 34
De leerlingen leren zorg te dragen voor de lichamelijke en psychische gezondheid van henzelf en anderen.

Verder leren kinderen ook hoe eten eruit ziet als je er nog niets mee hebt gedaan.

Mijn Mening

Wat een prachtig vormgegeven app zeg. Alles is in 3d. En als je aan het koken bent dan hoor je echt de geluiden die horen bij koken.

Kleuters kiezen zelf wat voor type maaltijd ze gaan koken. Daarna mogen ze zelf kiezen welke producten ze hiervoor gaan gebruiken. En vervolgens moet alles ook nog bereid worden! Alles kun je zelf bepalen. Als je aan het bakken bent kun je het eten ook omhoog gooien. Kinderen vinden dat echt bijzonder leuk!

Ik zie bij mijn kleuters dat ze erg aandacht aan de slag gaan met de app. Als ik ze in tweetallen laat werken hoor ik ook echt gesprekken ontstaan tussen kinderen. Ik hoor dat ze praten over de ingrediënten en wat ze er allemaal mee kunnen doen. Ook leuk is om te zien hoe je klanten reageren op je kookkunsten.

Het is prettig dat je in de app geen reclame hebt. De app is gratis. Waneer je meer uitbreidingen wilt hebben moet je hiervoor betalen. Dit is echter niet nodig om de app goed te kunnen spelen!

Kortom een aanrader voor kleuters om in huis te hebben bij het thema koken.

Leave a Reply