dp201
In deze app ga je een maaltijd koken voor klanten, je serveert de maaltijd en zorgt dat de klanten betalen.

Leeftijd: 3 – 6 jaar
Prijs: € 3,49 26 februari gratis voor iPhone/iPad
Download voor iPhone/iPad & Android
AppStoreavailable_google_play

 

De App

drp202

Direct als je de app start kom je in het restaurant binnen. Er komen gasten aan met de boot. Allereerst neem je de bestelling van je gasten op. Vervolgens ga je aan de slag om de bestelling van je gasten te maken. Dit kan echt van alles zijn een wok gerecht, pizza, pasta, soep of salade.

Je gaat aan de slag met de ingrediënten deze moet je namelijk verzamelen. Je mag zelf bepalen met welke ingrediënten je wilt werken.  Echter weet je nooit of je gasten deze ingrediënten ook zo lekker vinden in hun gerecht. Als je alle ingrediënten hebt ga je aan de slag met de verwerking hiervan je kan dan snijden, bakken, koken of pureren. Vervolgens voeg je alle ingrediënten samen op het bord. Je kunt er dan nog wat kruiden overheen doen.
Als je gasten het erg lekker vinden wat je gemaakt hebt of je hebt het heel erg goed gedaan krijg je sterren te zien.

drp204

Daarna serveer je het eten aan je gasten. Wat vinden ze van je eten? Dat is meteen duidelijk merkbaar aan hun reacties. Vervolgens ruim je de tafel af en zorg je er voor dat de gasten betalen. Als de gasten helemaal uitgegeten zijn stappen ze weer in de boot en kunnen de volgende gasten komen.

Er is ook een modus dat je vegetarisch kunt koken!

Tips voor in de Klas

drp203

Deze app nodigt echt uit om te gaan koken! Maak bijvoorbeeld in de klas eens een pizza of een salade met de kinderen. Dit zullen ze heel erg leuk vinden. Wij hebben een mooie schooltuin voor de school. Elk jaar koken we daar een aantal keer uit. Zo zien de kinderen wat er allemaal komt kijken voor eten op je bord ligt.

Wat leer je van deze App?

drp205

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je het volgende van deze app:

Kerndoel 34
De leerlingen leren zorg te dragen voor de lichamelijke en psychische gezondheid van henzelf en anderen.

Verder leren kinderen ook hoe eten eruit ziet als je er nog niets mee hebt gedaan.

Mijn Mening

drp207

Wat een prachtig vormgegeven app zeg. Alles is in 3d. En Als je aan het koken bent dan hoor je echt de geluiden die horen bij koken.

Kleuters kunnen zelf bepalen hoe het eten van hun klanten eruit komt te zien. Welke producten gebruiken ze allemaal? Hoe ziet eten er eigenlijk uit als je er nog niets mee gedaan hebt? Alles kun je zelf bepalen. Als je aan het bakken bent kun je het eten ook omhoog gooien. Kinderen vinden dat echt bijzonder leuk!

drp206

Ik zie bij mijn kleuters dat ze erg aandacht aan de slag gaan met de app. Als ik ze in tweetallen laat werken hoor ik ook echt gesprekken ontstaan tussen kinderen. Ik hoor dat ze praten over de ingrediënten en wat ze er allemaal mee kunnen doen. Ook leuk is om te zien hoe je klanten reageren op je kookkunsten.

Het is prettig dat je in de app geen reclame hebt en ook geen in app aankopen hoeft te doen om de app optimaal te gebruiken.

Kortom een aanrader voor kleuters om in huis te hebben bij het thema koken.

Leave a Reply