Leg jij alle domino stenen op de goede plek?

Zondag 23 september geef ik 5x een promocode weg voor deze app! Laat weten waarom jij deze wilt winnen!

Leeftijd: 4 – 8 jaar
Prijs: € 1,99
Download voor iPhone/iPad
AppStore

Mijn Mening

Een mooie uitdagende app voor kleuters! Hoe verder je in het spel komt hoe moeilijker en uitdagender de figuren worden. Ook voor pientere kleuters is deze app daardoor erg uitdagend! Je moet steeds weer kijken of de stenen goed uitkomen en aansluiten bij de voorgaande stenen.

De app vind ik mooi en vrolijk vormgegeven. Dat spreekt kleuters echt aan!  Er zit geen reclame in de app. Dat vind ik erg prettig.

Kortom een aanrader om bij de kleuters te gebruiken!

De App

domino03

Je hebt verschillende levels die je kunt doorlopen. Als je gaat spelen zie je ook welke levels je al doorlopen hebt. Wanneer je een level gedaan hebt speel je het volgende vrij.

Het spel start! De eerste steen ligt er al. En de andere stenen liggen er omheen. Deze moet jij nu op de goede plek gaan leggen. Hierbij moet je rekening houden dat dezelfde kleuren aan elkaar grenzen. Als je een steen op de juiste plek hebt gelegd dan blijft deze liggen en kun je ‘m niet meer verplaatsen. Een foute steen blijft wel liggen maar kun je nog verplaatsen. Als je alle dominostenen goed hebt gelegd komt er in beeld dat je gewonnen hebt en dan kun je door naar het volgende level.

Je hebt ook nog instellingen. Bij instellingen kun je alle scores resetten en de muziek aan of uit zetten.

Tips voor in de Klas

triominos

Dit spel lijkt eigenlijk het meest op het spel triominos. Dit is dan ook een spel wat ik aan kinderen zou geven als vervolg op deze app! Denk bijvoorbeeld aan triominos voor kinderen. Dit kunnen ze al heel jong spelen.

Wat leer je van deze App?

domino04

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze app het volgende:

Kerndoel 32
De leerlingen leren eenvoudige meetkundige problemen op te lossen.

Verder leer je je van deze app goed concentreren en focussen want op alle puzzels op te lossen zul je je behoorlijk goed moeten kunnen concentreren en focussen!

 

Leave a Reply