mepd01

Puzzel met Dino’s

Leeftijd: 3 – 7 jaar
Prijs: € 2,29 & een gratis versie
Download voor iPhone/iPad (betaalde versie)
AppStore

 

 

Download voor iPhone/iPad (gratis versie)
AppStore

 

De App

mepd03

Het onderwerp dino’s spreekt aan bij veel kinderen. Vooral jongens vinden het leuk om met dino’s bezig te zijn. In deze app zijn 3 typen puzzels aanwezig:

1 ster
In dit onderdeel van de app moeten de kinderen de puzzelstukjes op de juiste plaats in de puzzel leggen. Hierbij mogen ze zelf weten welke volgorde ze aanhouden. Hoe je de losse stukken erin moet plaatsen zie je in de puzzel.

2 sterren

mepd05
Dit niveau bij de app heeft als moeilijkheid dat de stukken op alfabetische volgorde in de puzzel geplaatst moeten worden. Onderin het scherm staat ook het stukje alfabet wat gebruikt wordt. Je kunt hier ook zien wat de volgorde van het alfabet s. Je kunt zelf kiezen welk type letters je gebruikt. Hoe je de losse stukken erin moet plaatsen zie je in de puzzel.

3 sterren
Bij deze opdracht zie je de puzzelstukken liggen. Alleen in de puzzel staat nu niet aangegeven waar ze moeten komen.

Er is dus een oplopende graad van moeilijkheid. Dit is niet zo in de puzzels deze zijn elke keer hetzelfde. Het is wel zo dat naarmate je meer puzzels maakt de puzzels steeds een beetje moeilijker worden.

Tips voor in de Klas

mepd04

Puzzels maken vinden kinderen leuk. En helemaal als ze hun eigen puzzel mogen maken! Zoek een afbeelding van een dino, als je een dino puzzel wilt maken, en knip die uit. Plak deze afbeelding op een stuk karton. Zet vervolgens lijnen op de afbeelding. Knip nu over deze lijnen. En je hebt nu de stukjes voor je eigen puzzel geknipt! Deze puzzel kun je nu zelf maken of je laat de puzzel door iemand anders maken.

Wat leer je van deze App?

mepd06

Van deze app leer je heel goed naar afbeeldingen te kijken. Want waar moeten de stukjes van de puzzel nou precies komen? Hiervoor is het belangrijk dat je goed kijkt naar de afbeelding waar een stukje moet komen.

Ook leer je je van deze app goed te concentreren op een activiteit. Want alleen als je je goed concentreert kun je de opdracht tot een goed einde brengen.

Mijn Mening

mepd02

Ik vind dit een leuke app voor kinderen om mee te werken in de klas of thuis. Het onderwerp van de app dino’s spreekt erg aan bij kinderen, vooral bij jongens.

De opbouw van de app is logisch. Want bij 1 ster hoef je alleen maar de puzzelstukjes goed te leggen. Hele jonge kinderen kunnen dit al doen. Ik vind het leuk dat in de 2 sterren opdracht met het alfabetisch principe wordt gewerkt. In groep 4 wordt vanuit de methode hier ook aandacht aan besteed! Zo kan groep 4 ook (kort) met deze app werken. De 3 sterrenopdracht is een leuke uitdagende opdracht voor kleuters.

De navigatie binnen de app is eenvoudig. Kinderen begrijpen de navigatie makkelijk en snel. Er zit in de app geen reclame wat ik erg prettig vind!

Kortom een leuke en aansprekende app voor kleuters!

 

Leave a Reply