dn06

Welk plaatje hoort er niet bij?

Leeftijd: 4 – 7 jaar
Prijs: € 3,49
Download voor iPhone/iPad
AppStore

De App

dn03

Als je de app start zie je meteen dat de app die niet heet. Vervolgens zie ik vier blokjes met de cijfers 1 t/m 4 erin. Dit zijn de levels. Level 1 is het makkelijkste en level 4 is het moeilijkste. Je begint bij level 1, en kunt daarna door naar level 2 als je dit gehaald hebt. En zo verder.

Als je het spel start zie je drie plaatjes. Een plaatje hoort er niet bij. Naarmate je verder komt in het spel worden de vragen die je krijgt moeilijker. Als je een vraag goed hebt gemaakt dan krijg je punten.

Ook kun je kiezen tussen twee verschillende spelvormen:

  • Speel rustig: als je hier voor kiest ben je nooit af. Je krijg niet zo veel punten per vraag. Bij elke vraag die je fout beantwoord gaan er punten af. Je kunt in deze spelvorm nooit af zijn.
  • Speel snel: als je voor deze spelvorm kiest kun je meer punten verdienen als je snel klikt. Hoe sneller je bent, hoe meer punten je kunt verdienen. Maar als je 3x een fout maakt of je bent te langzaam dan ben je af!

Als je een level hebt uitgespeeld mag je door naar het volgende level. Als je de topscore hebt behaald zet je je naam in de lijst om die te behalen.

Tips voor in de Klas

Dit spel kunnen kinderen heel goed samen in de klas met twee spelen. Op deze manier overleggen wat ze gaan doen. Dit kun je als leerkracht ook stimuleren door de activiteit samen met de kinderen te doen.

522865

Educo heeft het spel Wat hoort er niet bij ontwikkeld. Op stroken staan vier verschillende plaatjes. Een plaatje hoort er niet bij, hier moet je een kruis op leggen. Een mooi spel wat prima past bij deze app! Bekijk de informatie van Heutink over dit spel.

 

 

 

 

Wat leer je van deze App?

dn04

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze app:

Kerndoel 1
De leerlingen leren informatie te verwerven uit gesproken taal. Ze leren tevens die informatie, mondeling of schriftelijk, gestructureerd weer te geven.

Kerndoel 2
De leerlingen leren zich naar vorm en inhoud uit te drukken bij het geven en vragen van informatie, het uitbrengen van verslag, het geven van uitleg, het instrueren en bij het discussiëren.

Kerndoel 4
De leerlingen leren informatie te achterhalen in informatieve en instructieve teksten, waaronder schema’s, tabellen en digitale bronnen.

Verder leer je van deze app:

  • Je concentreren op een activiteit
  • Samen een activiteit doen
  • Goed kijken naar afbeeldingen.

Mijn Mening

dn05

Wat een mooi vormgegeven app zeg! Ik vind de afbeeldingen die in de app gebruikt worden heel mooi ogen. Wat ik ook heel prettig vind is dat de app voor mijn gevoel heel rustig is. Er is weinig in het spel wat je kan afleiden. Dat vind ik heel prettig.

Wat ik ook fijn vind is dat je een keuze kunt maken tussen snel spelen en rustig spelen. Zo kun je kiezen wat er past bij de kinderen die gaan spelen past. En wat natuurlijk past bij het doel dat jij met de app wilt oefenen past!

Ik vind de navigatie in de app erg prettig en duidelijk. Kleuters kunnen niet zo veel met een high score. Maar het is wel een leuke toevoeging voor bijvoorbeeld thuis.

Als je de app eenmaal hebt aangekocht hoef je geen verdere in app aankopen meer te doen. Ook zit er geen reclame in de app dat vind ik erg prettig.

Een leuke en leerzame app voor kleuters die je zeker goed kunt gebruiken in de klas! Met elke keer weer leuke, verrassende en uitdagende combinaties!

Leave a Reply