Speel en leer in het circus

Leeftijd: 4 – 6 jaar
Prijs: € 3,49
Download voor iPhone/iPad

 

Mijn Mening

Wat een leuke app over de stad en alles wat daar te beleven is! In elke plaat zijn een hoop interactieve elementen te vinden. Wat het aantrekkelijk maakt voor kinderen om voor een langere tijd met deze activiteit bezig te zijn. De platen zijn erg mooi van vormgeving en kleuters zullen er elke keer weer iets nieuws in ontdekken.

Ook vind ik het interessant dat je kunt zien welke interactieve elementen er in de plaat zitten. Op deze manier kun je met kinderen praten over wat er allemaal op de plaat gebeurt. Want vertel maar eens… Wat zie je gebeuren als je de bus aantikt? En wat als je op de badkamer tikt? Door daar over te vertellen en te praten in de kleine kring werk je aan woordenschat.

In de app zit geen reclame. En als je de app eenmaal hebt aangekocht hoef je geen verdere in app aankopen meer te doen. Kortom een app die echt uitdaagt tot gesprek!

De App

Zodra je deze app start is het duidelijk dat de app over de stad gaat gaat. WAls je door gaat kun je tussen drie platen kiezen:

  • in de ochtend
  • de dag
  • nacht

Als je een plaat gekozen hebt kun je op van alles in de plaat tikken. Tik je bijvoorbeeld op de fontein dan gaat deze spuwen. De voetballer scoort? De skater gaat van de skatebaan af. Echt overal zitten interactieve elementen verstopt.

Door op de rode knop onderin te drukken kun je naar een andere plaat. Maar je kunt ook een overzicht krijgen van alle interactieve elementen in die plaat. Heb je ze allemaal gevonden?

Tips voor in de Klas

Deze app is heel goed te gebruiken voor woordenschat. Je kunt bijvoorbeeld kinderen in tweetallen eerst de plaat helemaal laten ontdekken. Vervolgens gebruik je de platen van hoe gaat het. Deze kun je downloaden. Om ze op tafel neer te leggen en met de kinderen te bespreken. Dit doe je door elk element dat daarop staat te bespreken en kinderen te laten vertellen wat er gebeurt als je dat element aantikt. Weet een kind het niet meer? Dan kun je altijd terug naar de app en het element aantikken.

Wat leer je van deze App?

Als je naar de kerndoelen kijkt kun je van deze app het volgende leren:

Kerndoel 1
De leerlingen leren informatie te verwerven uit gesproken taal. Ze leren tevens die informatie, mondeling of schriftelijk, gestructureerd weer te geven.

Kerndoel 2
De leerlingen leren zich naar vorm en inhoud uit te drukken bij het geven en vragen van informatie, het uitbrengen van verslag, het geven van uitleg, het instrueren en bij het discussiëren.

Verder leer je van deze app:

  • Alles over het wat er in het circus gebeurt
  • Je concentreren op een activiteit

 

    Leave a Reply