Los problemen op door de blokken te gebruiken

Leeftijd: 4 – 7 jaar
Prijs: gratis
Meer over de blokken van Magik Play
Download de app voor iPad

 

Mijn Mening

Wauw wat een gave app is dit voor kleuters! De combinatie tussen concreet materiaal en de app spreekt de kleuters erg gaan.  De kleuters vinden het echt super gaaf dat ze oplossingen mogen bouwen met de blokken die voor hen liggen. Wat heel leuk is om te zien is dat ze echt samen opzoek gaan naar de oplossingen.

De blokken reageren goed wanneer je alles op een houten tafel doet. En wanneer ze niet te dicht bij de standaard met de iPad houdt. Als je dit goed aan de kleuters uitlegt dan komt het helemaal goed daarmee!

De opdrachten in het spel worden ook steeds een stukje moeilijker. Eerst zie je nog welke blokken je precies moet gebruiken. Maar naarmate je verder komt zie je niet meer precies welke blokken je moet gebruiken! Het wordt dus steeds een beetje moeilijker.

Vanuit de app wordt tijdens het werken geen feedback gegeven. Wel achteraf zien de kleuters hoeveel sterren ze behaald hebben. Dit kan variëren tussen 1 en 3. Er zijn geen consequenties verbonden aan het aantal sterren dat je behaald hebt.

De problemen die in de app opgelost moeten worden spreken de kleuters erg aan. Want zeg nou zelf een brug bouwen zodat de schildpad naar de overkant kan lopen dat doe je toch graag?

Kleuters vinden het echt gaaf om hier mee aan het werk te gaan! Een echte verrijking van het werken met de iPad en met concreet materiaal!

De App

Wanneer je de app start wordt meteen duidelijk wat je moet doen. Je moet namelijk met de blokken een oplossing bouwen voor een probleem. Dit kunnen heel veel verschillende problemen zijn, een boot waarbij het zijl mist, de brug die mist om naar de overkant te gaan, de slee om te sleeën en meer van dit soort problemen.

Wanneer je start met de app start je in het eerste level. In de eerste levels word je begeleid in welke blokken je moet gebruiken. Dit is zichtbaar in het scherm. Als je een level gehaald hebt dan opent het levende level. De opdrachten die je moet volbrengen worden ook elke keer weer een stukje moeilijker.

Er zijn wel 30 uitdagende levels die je kunt volbrengen.

Tips voor in de Klas

Deze app leent zich echt perfect om samen in duo’s te werken. Waarbij de kleuters samen moeten bouwen. Wat wel erg prettig is, is als je de introductie samen met de kleuters doet. Op deze manier leren ze het materiaal goed kennen. Want dat is toch wel een beetje complex. Je moet rustig met de blokken bouwen en ze niet na het bouwen te dicht in de buurt hebben liggen.

Duo’s kunnen elkaar ook perfect stimuleren in het zoeken van de oplossingen. En soms heb je elkaar ook nodig om de blokken goed te leggen. Kortom geen app die je alleen gaat doen!

Wat leer je van deze App?

Als je naar de kerndoelen kijkt leer je van deze app:

Kerndoel 32
De leerlingen leren eenvoudige meetkundige problemen op te lossen.

Verder leer je van deze app:

  • Je concentreren op een activiteit
  • Samenwerken als je de app samen doet
  • Je inschatten van verhoudingen

    Leave a Reply