Speel met blokken samen met de iPad!

Posted by on dec 13, 2018 in Materiaal | No Comments
Speel met blokken samen met de iPad!

Spelen met blokken en de iPad!

Leeftijd: 3 – 8 jaar
Prijs: € 49,95
Koop Magik Play

Mijn Mening

Wauw dit is echt leuk zeg! Ik vind het echt super gaaf dat je met speciale houten blokken spelen in combinatie met de iPad.

Er zitten 3 apps bij die je ook heel goed in het Nederlandse onderwijs kunt gebruiken! Je wordt echt op een leuke manier uitgedaagd om de uitdagingen/problemen in de apps op te lossen met de blokken. Door de blokken voor het scherm te zetten is er een interactie mogelijk tussen de iPad en de blokken. Je werkt dus met concreet materiaal en met de iPad! Samen zorgen ze voor een mooie combinatie!

De houten standaard waar je de iPad in moet plaatsen is echt super robuust. De iPad staat er stevig in. En zal niet snel vallen. De kwaliteit van deze standaard vind ik ook goed!

In de apps wordt af en toe wel Engels gesproken. Maar het is ondanks de taal heel goed te begrijpen door de kleuters. Er wordt namelijk ook met aanwijzingen in de app gewerkt.

Wanneer je met de blokken en de iPad werkt moet je dit wel op een houten tafel doen en er moet zo min mogelijk metaal in de tafel zitten. Anders werken de blokken niet. Ook moet je de blokken steeds weer weghalen voor de iPad. Anders kun je niet verder spelen met de apps.

Echter vind ik deze twee nadelen niet opwegen tegen hoe gaaf en bruikbaar dit materiaal is in een kleuterklas! Kleuters vinden het echt leuk om hier mee te werken! Een echte aanrader dus!

De Apps

Bij de magik play set zitten 3 apps die heel goed bruikbaar zijn bij de kleuters. Deze drie apps ga ik jullie toelichten!

Hidden Shapes

In deze app ga je steeds opzoek naar verborgen vorm! Je mag kiezen uit verschillende vormen. En de vorm die het is die mag je tegen het scherm leggen. De vorm wordt ook benoemd in het Engels. Er zijn zeer veel levels in dit spel. Hoe verder je in het spel komt hoe moeilijker het wordt.

Prijs: € gratis

Dino Blocks

De volgende, zeer bruikbare app, is de app Dino Blocks. In deze app krijg je steeds weer te maken met een probleem wat opgelost moet worden. Eerst zijn de problemen nog eenvoudig. En zie je precies welke blokken je nodig hebt. Maar naarmate je verder komt worden de problemen steeds complexer en zie je niet meer altijd welke blokken je nodig hebt.

Prijs: € gratis

Run away

In ruway zit echt game element! Je moet namelijk helpen de vogel te laten ontsnappen! Bouw torens en andere ontsnappingsmiddelen voor hem! Hoe verder je in het spel komt hoe complexer alles wordt. Wanneer de achtervolgers je te pakken hebben stopt het spel en mag je opnieuw beginnen.

Prijs: € gratis

 

 

 

 

Tips voor in de Klas

Mijn aller eerste tip is om de kleuters dit spel vooral samen te laten spelen! Elk spel is heel goed in tweetallen te spelen.

Natuurlijk moet je dit materiaal introduceren in de kleine kring. Verken het samen met de kleuters zodat ze vertrouwd raken met de werkwijze. Wanneer je de apps niet allemaal tegelijk introduceert zullen de kleuters voor langere tijd geboeid zijn.

Echt een aanvulling in de klas!

 

 

Leave a Reply